Prima pagină » Titlurile zilei » Pițipoancele de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași „mutilează” bebelușii! Priviți mânuța unui copil, după ce a scăpat din unghiile asistentei. Mama: „L-a stors de mână ca pe un burete ca să curgă sânge”

Pițipoancele de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași „mutilează” bebelușii! Priviți mânuța unui copil, după ce a scăpat din unghiile asistentei. Mama: „L-a stors de mână ca pe un burete ca să curgă sânge”

07 iul. 2022, 02:00, 36 ,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Disperarea unei mame din Iași, după ce fetița sa, de 3 luni, a fost maltratată de o asistentă de la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iași. Alina Fotea o acuză pe asistentă că i-a rănit copilul, în timp ce îi recolta sânge

Un copil de doar 3 luni a rămas cu vânătăi, după ce o asistentă de la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, i-a recoltat sânge. Mama bebelușului, Alina Fotea, este disperată și spune că asistenta avea unghiile foarte lungi și că l-a strâns de mână atât de tare încât i-a lăsat vânătăi.

„Am mers de dimineață la spital, pentru că am văzut că fiica mea nu se simțea foarte bine. Am vrut să fac niște analize pentru a mă asigura că este totul în regulă. După consult, ne-au internat în clinica de cardiologie și a venit o asistentă să îi ia sânge copilului. Doamna asistentă avea o atitudine nu foarte prietenoasă. După ce a încercat să bage branula și a văzut că nu curge sânge, a început să strângă mâna copilului ca pe un burete ca să iasă sângele. Asistenta avea și niște unghii foarte lungi cu care a rănit fetița, lăsându-i urme, vânătăi”, a declarat Alina Fotea, mama copilului.

Reacția asistentei de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași după ce a „mutilat” un bebeluș: „O să îi treacă”

Alina Fotea, mama copilului care a fost rănit de o asistentă de la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iași a rămas extrem de dezamăgită de reacția cadrului medical, după ce a văzut rănile copilului. Bebelușul internat în clinica de cardiologie a trecut prin dureri cumplite.

„Fata acum e bine. A durut-o foarte tare, pe moment, dar nu e în regulă ce s-a întâmplat. Totuși venim la spital să ne facem bine, nu să ne maltrateze. M-a deranjat foarte mult atitudinea ei când i-am zis că nu e ok, răspunsul ei fiind «O să îi treacă». De când i-a luat sânge, nici nu a mai venit pe la noi să vadă cum se prezintă mâna fetiței”, a mai povestit mama.

Managerul spitalului, bioinginer Alina Belu, dezinteresată de situație

Managerul Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, bioinginer Alina Belu, a fost contactat, în mod repetat, de reporterii BZI, pentru a oferi un punct de vedere în acest caz, însă aceasta nu a răspuns, până la închiderea ediției. Nu este pentru prima dată când managerul unității medicale refuză să răspundă pentru a oferi un punct de vedere, în orice situație, nu doar în cazul bebelușului de 3 luni „mutilat” la Spitalul „Sf. Maria” din Iași.

Această atitudine de indiferență, de nepăsare, a managerului unității medicale ar trebui analizată de superiori. Dacă Alina Belu este depășită de situație, ar fi mai bine să-și dea demisia din funcție. Nici șeful clinicii de cardiologie, conf. dr. Alina Luca, nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a oferi un punct de vedere vizavi de comportamentul asistentei medicale.

Comentarii
  • As Luminita lider de spagi

    Domnule menajer de la fabrica de copii Elena Doamna va rugam frumos in numele la toti colegii de munca sa ne dati tichetele de vacanta sa mergem si noi in concediu ! La toate spitalele
    s-au dat tichete ,spit Spiridon ,spit Cfr ,spit da copii ,spit de infecțioase .
    Noii stim ca pt Dvs nu sunt asa importante aceste tichete ,ca dvs aveti salar mare de 30.000 lei lunar plus bonus de performanță inca 25% ,plus afacerile cu medicamente ,afaceri cu angajarile ,afaceri cu echipamente medicale . Apropo cand ne reparati si noua toaletele alea ca sunt vechi si stricate !!!

  • Aceste asistoante ,fara bac multe,cu 3 ani de postliceală făcută de acasă de multe ori ,cu legături la pat cu mulți șefi de secție,manageri ,Dr de prin spitale ,interlopi etc ,se prezintă la spital cum gene false ,unghii false,botox,silicoane ,miros de parfum dat cu tonele au atitudine aroganta ,jignesc ,tipa ,stau continuu pe telefon și la bârfe și nimeni nu face nimic !!!

  • Salarizare Runos

    La maternitatea Elena Doamna Domnul Director a angajat 4 asistente fara diplome de bacalaureat . Una din ele este o fosta infirmiera . Toata lumea stie ca personalul nu are echipament medical ,nu sunt halate ,nu sunt manusi . Copiii nu au lapte praf ,copiii nu au scutece . Nu sunt incubatoare , toaletele sint stricate nu ai dusuri sa te speli . Daca mergi cu o problema medicala la cei 2 directori te scot afara din birou si nu intereseaza pe nimeni .

  • Cadrele medicale incluzind aici doctori, asistenete medicale , infirmiere, femei de serviciu nu au voie sa poarte bijuterii de nici un fel in timpul programului cu exceptia verighetei si unor cercei foarte mici. De manichiura si unghii lungi nu mai vorbesc. Este vorba de pericolul transmiterii infectiilor incluzand Covid. Este inadmisibil ce am putut sa vad in acele fotografii, pacientii sunt raniti de personalul medical?! Doamne in ce tara traim?! Unde este Epidemiologul spitalului care este responsabil de controlul infectiei ?!

  • Asistente fără bac făcute la urgentă
    E țara nimănui nu ai cui te plânge

  • Fuste foarte scurte, sani aproape afara din halat, unghii enorme, toata ziua pe telefoane, la cafea, fumat etc. Ce asteptari poti avea ? Niciuna.
    Unde mai este o anumita conduita, decenta, etc. Nicaieri, desi in spitale ar trebui sa fie.

  • Ca sa fii manager la un spital cu diploma de inginer zootehnist asta spune multe . Asa manager asa angajati . In ziua de azi poti avea orice diploma ,poti fi doctorand ,masterand cu o universitate si de la Podul Iloaiei .

  • Acum 4 ani am ajuns la spitalul de copii . 4 ore am stat pe upu cu băiatul . In acest timp nu m-a intrebat nimeni nimic . Sa vina la copil sa il intrebe daca il doare ceva ,daca se simte bine ,daca ii este foame ,daca ii este sete . Tot personalul incepand de la infirmier ,brancardier , asistent ,medic butonau telefoanele . Cand am ajuns pe salon o mizerie ,paturi vechi stricate ,lenjerie murdara . Megeti la un spital privat si vedeti diferenta .

  • Domnilor reporteri cand scrieti un articol macar interesati-va de numele corecte ale oamenilor implicati – Alina Luca nu Catalina Luca. Iar ca nu va raspunde Managera este simplu: nu se mai plateste „taxa” de protectie si nu vi se poate raspunde la asa ineptii. Pozele cu bebelusul sunt trucate, cine vrea sa vada, vede. Nu zic ca nu s-a intamplat nimic dar, din pacate, sariti calul. Si apropo, pe la babele barfitoare va laudati ca puneti poze cu managera si cu amantul din CJ – unde sunt? Aaa sau … nu exista si e cam greu sa truchezi poza sa apara cine trebuie si sa fie veridic. Hai curaj daca tot aveti cu dedicatie demonstrati ca sunteti buni ..

  • Gunoaie.Si atat.

  • @fara taxa/ Tupeu nu gluma!!!!! vine Covidul22 si va vin benefeciile …canci consultatii, canci meserie…..Doar atat covid, covid ,covid….altceva nimic….Tot ce s a scris este adevarat…Asta simtit toti cei care apelam la servicii medicale. slab si f. slab .

  • stiu sa doarma in garda si dau indicatii mamei care sta cu copilul peste noapte sa ii ia temperatura si alte lucruri ca sa poata dormi ele linistite nu sa faca turul saloanelor

  • @anonim: ce legatura are „taxa de protectie” ceruta direct sau indirect pentru a nu scrie aberatii cu Covidul ? Hai sa mai separam lucrurile. Ps. – exista purtator de cuvant – ati sunat sa vorbiti ? Cred ca nu …

  • Alo DGA Iași?Alo DNA Iași?

    Pun pariu că asistenta medicala de la Elena Doamna, angajată fără bacalaureat și făcută peste noapte din infirmiera, asistenta medicala, este nevasta de polițist?!

  • @Studentul@, inteligentule , asa stii tu ca bioinginer e cu facultatea de zootehnie? Mai cauta pe internet si vezi.

  • Aici chiar contrazic pe unii care au comentat urât despre asistentele spitalului…Și eu am fost cu fetița de 1 lună și jumătate și tot așa mi sa invinetit piciorusul și manuta ei din cauză că semi sunt foarte mici și venele ies foarte greu la ei.Ei fac tot posibilul ca micuții să fie tratați foarte bine.Asta nu înseamnă că a mutilat un copilaș de 3 luni pur și simplu a încercat din răsputeri să găsească vena.Nu mai exagerati în halul acesta.Dar dacă o lăsa așa și o aducea la salon fără branulă atunci cu ce va mai fi acuzată acea asistentă. Haideți să ne gândim la binele pe care ni-l fac asistentele, doctorii chiar și infirmierele. Zi Binecuvântata tuturor vă doresc.

  • @o mama@, ai scris ca sa ai ocupatie despre ce era acum 4 ani. Sper sa ajungi acum sa vezi ce schimbari s-au facut la ce scrii tu acolo. Vezi ca ti se arde oala pe foc si tu stai pe net.

  • Domnule sau Doamna Rasputin ! Eu nu doresc ninanui sa ajunga in spital mai ales cu un copil . Daca tu doresti asta pastreaza pt tine acest lucru . Oricum nu s a schimbat nimic in 4 ani si nici nu se va schima . O vecina a fost luna trecuta pt otita cu băiețelul , nu a fost consultat , nu s-a uitat la baitell . Doctorul Orl nu era de garda si baiatul a fost trimis la un cabinet privat sa fie consultat . Ce inima sau suflet poti sa aibsa dorești unui copil sa ajunga in spital .

  • Cand nu raspunde Alina e cu Alexe, sufla la flaut….

  • Daniel Brancardierul

    Ce nu va convine ? N-aveti decat sa meregeti la privat daca aveti atatea prententii.Mai marea nesimtirea sa vina pacentii sa ne faca programul,ca doar pentru asta lucram la stat..Butonez in telefon cand vreau,Stau degeaba cum vreau ,Pauza imi iau cat vreau .Numai prostii isi rup spatele la munca ,cei descurcareti invart 2-3 bolnavi la trecerea timpului si gata ziua.La fel procedati si voi daca reusiti sa intrati in sistem pe smecherie.Pe voi cine nu va lasa sa lucrati la stat ? Vulpea cand nu ajunge la struguri ,zice ca sunt acri.Fraierilor.

  • In strainatate sunt date afara daca se comporta asa….

  • Pentru…. Fara bac și pentru Doctor. Învățați să scrieți, apoi comentați.

  • Părinte îngrijorat!

    Este foarte adevărat! La fel au stors ca un burete și mana fiicei mele!sunt niste diavoli in chip de om cei de la spitalul SF Maria

  • Trebuie pusa mana pe par, dacă nu merge cu vb bună!

  • Mamici de astea isterice postpartum sa se mai abtinq. Ne am saturat. Daca are vena mica si subtire ce vrei? Asa se face.

  • Mame proaste

  • Da mamele proaste se dau afara

  • Va purtati urat, jegos, asa cum sunteti, niste jegoase!

  • Asistente lenese , isterice si fara bun simt. Trebuie date afara.

  • Si mame ca dumneavoastră la fel,afara,nu in sectie

  • Un om cu ratiune

    Dacă tot aveți ciocu mare,ia mai duceti-va domle’ la voi pe bătătură și sa va faceți injecții la copii voștri.
    Cum e vorba aia „ciocu mic și joc de glezne”

  • Un om cu ratiune

    @anonim ca să ni va mai vaicariti nu mai mergeți,nu mai poate sistemul medical de voi

  • Și la Spiridon arata unele de zici că e casa de toleranta acolo …nu spital ! Mai apărea în reportaje la tv mereu una de la Sf Maria machiata și cu niște ghiare …..nu s- a sesizat nimeni . E purtătoare de cuvinte …oricum scria și ceva Șef 🙃. Macar daca ar fi frumoase …..dar sunt deplorabile împăiate .

  • Hai ma, majoritatea fetelor in Iasi poarta pantaloni miniscurti de se vede curu’ si bustiere cat mai tranparente, unghii ghiare, tatuaje, vanatai –si cum adica alea-s mai proaste ?!
    Sa fim seriosi.

  • Poate o fi gresit si doamna ( desi la sf maria sunt oameni pregatiti ) dar eu cred ca si mamicile din ziua de azi sunt neciufute rau. Eu as propune ca in timpul interventiilor parintii sa stea pe hol. Asa este si normal de altfel. Procedurile sunt invazive, de aia trebuie facute fara presiuni si cu concentrare. Si da, tampita mama, ce crezi?! Copilasii au niste vene incredibil de mici si cel mai probabil vor aparea vanatai. Du-te in strainatate useristo si vezi ca la fel se intampla – ups -in strainatate nu vezi, ca esti data afara in timpul actului medical! 🙂

  • toata lumea se pricepe la tot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`