Prima pagină » Local » Pistolul folosit în tentativa de asasinat, atent analizat de anchetatori. Arma este ciudată. De unde a luat-o Plop? (EXCLUSIV) – FOTO/VIDEO

Pistolul folosit în tentativa de asasinat, atent analizat de anchetatori. Arma este ciudată. De unde a luat-o Plop? (EXCLUSIV) – FOTO/VIDEO

11 mart. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Alin Alexandru Plop este autorul atacului armat din cartierul Alexandru cel Bun, Iaşi. Individul în vârstă de 30 de ani și-a împușcat rivalul în gât, cu un pistol de calibru mic, apoi a plecat nepăsător, lăsându-l într-o baltă de sânge. Pistolul folosit în tentativa de asasinat este atent analizat de anchetatori. Din fotografiile realizate de către reporterii BZI, de la momentul scenei macabre din cartierul Alexandru cel Bun, se poate remarca faptul că nu este o armă comună și nu pare a fi deloc modernă

Alin Alexandru Plop a intrat în atenția anchetatorilor ieșeni din data de 24 februarie 2023, când a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzația de tentativă de omor, iar cazul a fost preluat de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. În acest moment, aceștia cercetează arma, urmând să elucideze misterul.

Pistolul folosit în tentativa de asasinat, atent analizat de anchetatori: „Ancheta este în curs”

În data de 1 februarie 2023, Alin Alexandru Plop l-a împușcat din mașină pe rivalul său, Marius Angheluță, în vârstă de 40 de ani, în apropierea locuinței sale din cartierul Alexandru cel Bun. După scena macabră, făptașul a fugit de la locul faptei, dar pistolul a fost găsit imediat după, în zona Rediu.

În acest moment, dosarul se află pe mesele instanței de judecată. Se anchetează fiecare pistă care duce spre pistolarul Alin Alexandru Plop. Una dintre ele este cercetarea armei folosite în tentativa de asasinat, iar în curând se va întocmi rechizitoriul.

„În momentul de față, ancheta este în curs. Este așteptat un raport balistic, privind arma de foc utilizată de autor. În funcție de concluzii se va aprecia necesitatea extinderii cercetărilor”, declară pentru reporterii BZI prim-procurorul Radu Țocu.

Mai mult decât atât, pistolarul din Iași va fi audiat săptămâna viitoare (n.r. – 13-17.03.2023) de către procurorul care se ocupă de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Arma folosită de Alin Alexandru Plop a fost găsită în Rediu

La scurt timp după ce Plop a fost prins, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) au găsit arma pe care acesta a folosit-o în tentativa de a asasina, sub un podeț, în Rediu. Chiar Plop ar fi ascuns-o acolo, la câteva minute după ce a tras cu ea. Polițiștii au ridicat-o pentru expertiză, iar acum este în atenția procurorilor și investigatorilor din Iași.

Potrivit surselor reporterilor BZI, Alin Alexandru Plop a avut un conflict intens cu persoana vătămată. Totul ar fi început pe fondul „afacerilor” pe care ei le-ar fi făcut la un moment dat împreună, apoi separat. La momentul incidentului, M.A. a fost transportat către Unitatea de Primire Urgențe (UPU) Iași cu mașina personală a unui prieten și a primit îngrijiri medicale de specialitate, reușind, astfel, să fie stabilizat în cel mai scurt timp.

Acum, victima pistolarului de la Iași n-ar mai fi în țară, dar este în afara oricărui pericol și nu se mai află sub supraveghere medicală de câteva săptămâni bune. Rămâne de văzut ce vor descoperi procurorii de caz în legătură cu pistolul folosit în tentativa de asasinat de către Alin Alexandru Plop.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *