Prima pagină » Cancan ultimă oră » Pisicile și răul de mașină. Soluții pentru a putea călători cu animăluțele
Pisicile și răul de mașină. Soluții pentru a putea călători cu animăluțele

Pisicile și răul de mașină. Soluții pentru a putea călători cu animăluțele

06 nov. 2024, 19:45,
Redacția BZI în Cancan ultimă oră

Pentru majoritatea pisicilor, o călătorie cu mașina echivalează cu stres și anxietate. Spre deosebire de câini, care se bucură, de cele mai multe ori, de plimbări, pisicile ajung rareori în mașină din motive plăcute.

Drept urmare, nu este de mirare că ele asociază frecvent această experiență cu drumul către veterinar, potrivit catster.com.

Drumurile cu mașina sunt stresante pentru pisici

Pisicile sunt atât prădători, cât și pradă, iar orice schimbare de mediu le face să devină vigilente. Când sunt așezate într-o cutie de transport, fără posibilitatea de a controla situația, se simt vulnerabile.

Acest disconfort le poate determina să fie foarte agitate. Ele fie „îngheață” de teamă, fie sunt foarte vocale.

Cu alte cuvinte, din perspectiva pisicilor, mașina este un loc imprevizibil, iar mișcările vehiculului nu fac decât să accentueze stresul și să provoace un rău de mișcare.

Cum se manifestă răul de mișcare la pisici

Răul de mișcare la pisici poate fi recunoscut prin semne precum vocalizare intensă, salivare, letargie, agitație și, în cazuri extreme, vărsături sau defecație. Stresul pisicii poate deveni un factor descurajator chiar și pentru proprietari.

Un studiu arată că 28% dintre proprietari ar duce pisica mai des la veterinar dacă nu ar întâmpina astfel de probleme în drumul spre clinică.

Câteva sfaturi utile ca să ajuți pisica pe timpul călătoriilor

  1. Obișnuiți pisica cu geanta de transport. Lăsați-o acasă, la dispoziția pisicii, deschisă și accesibilă. Astfel, se va simți confortabilă și o va percepe ca pe un spațiu sigur.
  2. Creați o atmosferă calmă: Asigurați o temperatură optimă în mașină și reduceți la minimum zgomotele puternice.
  3. Evitați mesele înainte de călătorie: Pentru a preveni răul de mișcare, nu hrăniți pisica cu câteva ore înainte de plecare.
  4. Introduceți elemente familiare: Adăugați în cutie o păturică sau o piesă de îmbrăcăminte care poartă mirosul stăpânului, ceea ce poate reduce anxietatea.
  5. Călătorii scurte: Încercați să obișnuiți pisica cu mașina prin călătorii scurte și fără destinație, astfel încât să-și poată ajusta treptat răspunsul la această experiență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 ianuarie 2025
11 ianuarie 2025