Prima pagină » Razboi în Ucraina » Pisicile rusești au fost eliminate din toate competițiile internaționale

Pisicile rusești au fost eliminate din toate competițiile internaționale

03 mart. 2022, 12:20,
în Razboi în Ucraina

Sunt sancțiuni pe toate planurile împotriva Rusiei. Cea mai nouă măsură luată împotriva Moscovei după ce a început invazia în Ucraina este una mai puţin obişnuită. Așadar, pisicile rusești au fost eliminate din toate companiile internaționale. Poate părea o măsură abstractă dar concursurile internaționale aduc venituri destul de mari industriei din Rusia.

Asta în condiţiile în care Rusia se confruntă cu cele mai mari sancțiuni din istorie. Vorbim despre sute de firme care au anunțat că îşi limitează sau îşi închid activitățile în țară. De exemplu Mastercard a decis să blocheze tranzacțiile rusești.

Pisicile rusești au fost eliminate din toate competițiile internaționale

Vorbim despre faptul că Federația Internațională a Pisicilor a luat o decizie care va afecta piața crescătorilor de feline din Rusia. Așadar, pisicile rusești nu vor mai putea participa în competițiile internaționale, fiind eliminate. Aceeași federația a menţionat faptul că efectul va avea ca drept consecință excluderea pisicilor de rasă pură din Rusia și că se interzice şi exportul sau înregistrarea pisicilor din rasă pură rusesacă.

Decizia a intrat deja în vigoare şi își va face efectele până pe data de 31 mai 2022, ulterior autoritățile de profil urmând să o revizuiască.

„Am făcut acest demers, că începând cu 1 martie, nicio pisică de rasă rusă să nu mai fie importată. Mai mult decât atât, nicio pisică de pe teritoriul Rusiei nu va mai fi înregistrată acum în registrul de evidenţă al federației”, a declarat unul dintre consilierii executivi.

În altă ordine de idei se pare că Rusia este izolată pe plan internațional. Sunt doar câteva țări care mai păstrează relații oarecare cu Federația Rusă. Vorbim despre China și India care de la începutul conflictului nu au adoptat discursuri de condamnare fermă a intervenției militare. Cele două țări au fost mai degrabă neutre și au evitat, cum este cazul Indiei, să voteze rezoluția ONU care condamnă invazia rusească. Vă aducem aminte faptul că India a blocat de trei ori adoptarea ONU care să condamne Rusie. Asta în condițiile în care în Congresul american deja se pregătește o rezoluție care ar putea duce la excluderea Federației Ruse, membru permanent, din Consiliul ONU.

Ce sancțiuni au fost luate până acum de occident împotriva Rusiei

În contextul în care războiul din Ucraina este în a opta zi de desfăşurare, occidentul a luat mai multe măsuri drastice. Vorbim despre limitări economice împotriva Rusiei dar și despre acţiuni în plan sportiv sau cultural. Redăm cele mai importante măsuri economice:

  • Rusia a fost eliminată din sistemul de plăți SWIFT
  • Mastercard și Visa au blocat tranzacțiile rusești
  • Mai multe magazine printre care și H&M și-au suspendat activitatea din Rusia.
  • Au fost îngheţate toate activele financiare ale oligarhilor ruși
  • Vladimir Putin şi alţi oficiali au primit interdicție internațională
  • Zborurile aeriene efectuate de avioane rusești au fost interzise în mai multe țări
  • Echipele naționale de fotbal și rugby au fost eliminate din competițiile internaționale
  • S-a interzis participarea Rusiei la Olimpiada Paralimpică de la Beijing
  • Echipele de patinaj artistic au fost eliminate din toate competițiile
  • Şi nu în ultimul rând, pisicile rusești au fost interzise din competițiile internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *