Prima pagină » Stiri si curiozitati » Pisica Birmaneză – cea mai potrivită alegere pentru animalul de companie al copilului tău

Pisica Birmaneză – cea mai potrivită alegere pentru animalul de companie al copilului tău

04 nov. 2024, 10:27,
în Stiri si curiozitati

Pisica Birmaneză este cea mai potrivită alegere pentru animalul de companie al copilului tău. Frumoasa rasă provine din Birmania, acum Myanmar, loc în care felinele erau ținute ca pisici de templu. Legenda spune că blana lor caracteristică și ochii lor albaștri strălucitori le-au fost dăruiți de o zeiță. Deși este doar un mit, atitudinea sociabilă și jucăușă a pisicii birmaneze o face o alegere ideală.

Pisica Birmaneză este liniștită, dar adoră să fie implicată în viața de zi cu zi. Natura curioasă înseamnă că s-ar putea chiar să se bucure de șansa de a ieși la plimbare atunci când vă luați câinele, mai ales că se înțelege foarte bine și cu alte animale.

Pisica Birmaneză, cea mai potrivită alegere

Cu toții știm că uneori există o relație tensionată între animalele de companie. Astfel, dacă ai deja un câine, dar ți-ar plăcea să adaugi o pisică în familia ta, ai putea crede că nu este imposibil. Deși este adevărat că unele nu se înțeleg, există o mulțime de rase de pisici care sunt prietenoase cu câinii. Printre acestea se numără și pisica Birmaneză, iar cel mai ușor este să o introduci în familie încă de când este pui.

Pisica Birmaneză este o rasă iubitoare, prietenoasă și jucăușă, nu pierde foarte mult păr și, cel mai important, trăiește între 12 și 16 ani. Pisicile Birmaneze și Burmeze au cea mai lungă speranță de viață la naștere. În schimb, cele Sphynx trăiesc numai 6,7 ani, probabil din cauza unei predispoziții genetice la boli de inimă sau alte afecțiuni. Astfel, pisica birmaneză poate fi cea mai potrivită alegere pentru animalul de companie al copilului tău, deoarece vor crește unul alături de celălalt.

De asemenea, pe lângă cea Birmaneză, pisica British este recunoscută pentru echilibrul și prietenia față de oameni. Aceasta este un animal de companie cu un temperament foarte calm și fără probleme în adaptare. În general, aceste rase nu sunt foarte agitate și au o personalitate calmă. Astfel, sunt animalele potrivite, dacă locuiți într-un apartament. Totuși, adaptarea unei pisici în spațiul interior depinde și de personalitatea sa, precum și de stimulii din mediul înconjurător.

Cum se îngrijește pisica Birmaneză

Chiar dacă pisica Birmaneză are o blană foarte ușor de îngrijit, acest lucru nu înseamnă că trebuie neglijată. Este recomandat să îți periezi felina o dată pe săptămână. Primăvara poate fi, de asemenea, o idee bună să îi faci o baie, folosind o duză de duș manuală, trecând ușor peste piele. Folosește un șampon delicat pentru pisici pentru a curăța blana. De asemenea, util poate fi și un pieptene cu dinți rotativi care vor îndepărta o mulțime de blană desprinsă. Cealaltă ustensilă esențială este o perie „slicker”, cu dinți metalici fini și îndoiți.

Mai mult decât atât, ghearele pisicii trebuie tăiate în fiecare lună, astfel încât acestea să nu crească prea ascuțite sau prea lungi. Acest lucru este foarte important pentru felinele de interior, deoarece ghearele pot deveni atât de lungi încât se întorc și se pot răni. Astfel, în caz contrar, se poate ajunge la infecții și dificultăți la mers. Nu este o procedură dificilă, dar cel mai bine este să fie învățate de la o vârstă fragedă să o accepte. Pur și simplu, apasă ușor degetul mare în partea din spate a piciorului în timp ce îl ții. Acest lucru va extinde ghearele. Vei vedea că ghearele sunt la fel ca unghiile, roz în partea de jos datorită fluxului sanguin și albe la vârfurile lungi. Albul este partea care poate fi îndepărtată în siguranță și trebuie doar să tai vârful, folosind o unghieră.

În general, felinele au dinți buni, iar tu îi poți menține perfecți, periindu-i de cel puțin două ori pe săptămână! Astfel, dacă îi acorzi afecțiune și atenție, pisica Birmaneză poate fi cea mai potrivită alegere pentru animalul de companie al copilului tău.

Bugetul.ro
Afacerea bogătașilor lui Nicolae Ceaușescu a reînviat. La începutul mandatului fostului dictator comunist Bucureștiul era cuprins de acest business
redactia.ro
Imaginile momentului! Cum au fost săltați Nicușor Dan și iubita sa de către jandarmi și băgați în dubă
Bugetul.ro
Ilie Bolojan, dator vândut la stat. Cum a reușit să scape fostul președinte interimar de afacerea care aproape că l-a adus la sapă de lemn
a1.ro
Elena Udrea scapă de opt luni de închisoare în dosarul „Gala Bute”. A executat deja trei ani la Penitenciarul Târgșor
Playtech.ro
Cine este Claudiu Gherguț, marele câștigător al Chefi la cuțite.A fost obligat să...
observatornews.ro
Cât pierde anual România din evaziunea fiscală. Guda: "Sunt mai mulți bani pierduți din furăciune, decât tot programul PNRR"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Bijuteria aeriană de un miliard de euro de lângă București. Primele imagini
realitatea.net
Președintele, sub PAZĂ permanentă. Măsuri stricte de SECURITATE pentru Nicușor Dan și familia sa
SportpeSurse
Simion, OUT! Au mâncat din aceeași farfurie și acum îi ia locul! Mutare ȘOC pe scena politică
Playtech.ro
Mai multe cutremure au zguduit România, în urmă cu scurt timp! Au avut loc unul după altul
Dailybusiness.ro
Anamaria Gavrilă, șefa POT, a cerut STS-ului lista cu datele celor peste 11 milioane de votanți din turul doi al prezidențialelor, inclusiv ale celor care „nu erau în viață la momentul votului”
RomaniaTV
E groasă! Ministrul Finanţelor anunţă că nu sunt bani de plata pensiilor şi salariilor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
A murit Nikita! Avea doar 35 de ani şi i-a cedat inima. Ce greşeală a regretat în ultimii ani din viaţă!
redactia.ro
Acatistul Înălțării Domnului. Rugăciune puternică pentru luminare și ocrotire divină
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
29 mai 2025
29 mai 2025