Prima pagină » Local » Piromanul din Nicolina vrea să scape de arest! După ce a incendiat fără motiv o motocicletă, are nevoie de libertate

Piromanul din Nicolina vrea să scape de arest! După ce a incendiat fără motiv o motocicletă, are nevoie de libertate

05 oct. 2022, 02:00,
Lucian SAVA, în Local

Ion Olaru, bărbatul care a incendiat fără motiv o motocicletă în zona Nicolina, vrea să scape de arest. Acesta a contestat decizia judecătorilor, nedorind să stea după gratii 30 de zile, așa cum au decis inițial magistrații

La scurt timp după ce a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, Ion Olaru a contestat decizia judecătorilor. După ce a incendiat fără motiv o motocicletă, bărbatul vrea să fie liber. Pe 29 septembrie, Ion Olaru se afla în zona Nicolina lângă peco Mol. A observat o motocicletă parcată lângă Grădinița Longavit și, fără niciun motiv, i-a dat foc.

Incendiul s-a manifestat violent, iar vehiculul a fost distrus în totalitate. Proprietarul s-a ales cu o pagubă de câteva mii de euro. Pe fir au intrat polițiștii ieșeni care, într-un timp record, l-au identificat pe autor. Acesta se numește Ion Olaru și este din Iași. Bărbatul nu se cunoștea cu proprietarul și se pare că nu a avut o explicație în fața anchetatorilor. Oamenii legii au vrut să îi dea o lecție piromanului de ocazie, așa că l-au reținut pentru 24 de ore.

Ion Olaru, piromanul din Nicolina, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Și judecătorii ieșeni au considerat că Ion Olaru poate fi un pericol public, de aceea l-au arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași au identificat un bărbat din municipiul Iași, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Din cercetări a rezultat faptul că, la data de 29 septembrie a.c., acesta ar fi incendiat o motocicletă parcată în fața unui imobil din municipiul Iași. Pe parcursul cercetărilor, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași, cu sprijinul celor din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași și al luptătorilor S.A.S. Iași, au efectuat o percheziție domiciliară, fiind ridicate mijloace materiale de probă. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 1 octombrie a.c., bărbatul a fost reținut și introdus în Arestul I.P.J. Iași. Ulterior, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Riscă să stea ani grei în spatele gratiilor

Dacă va fi găsit vinovat, Ion Olaru ar putea ajunge în spatele gratiilor pentru o perioadă mai lungă de timp. Trebuie precizat faptul că acesta mai este cercetat într-un dosar penal pentru că a condus un autovehicul pe drumurile publice, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Acest nou dosar îl duce mai aproape de pușcărie pe individul devenit piroman peste noapte. Rămâne de văzut ce vor decide magistrații în ceea ce îl privește pe Ion Olaru, piromanul din Nicolina.

Comentarii
  • Acest betiv ordinar care s-a crezut toata viata lui smecher a batut numai copii si oameni nevinovati nu meditation sa stea in libertate acest gunoi ordinar are foarte mari probleme psihice si ar trebui tinut sub tratament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *