Prima pagină » Cultural » Evenimente culturale » Piramida lui Menkaura, cea mai mica dintre cele trei structuri megalitice de la Giza

Piramida lui Menkaura, cea mai mica dintre cele trei structuri megalitice de la Giza

17 mart. 2015, 13:01,
în Cultural
a:3:{s:7:"site_id";i:3;s:6:"old_id";i:27123;s:8:"site_url";s:15:"cultural.bzi.ro";}

Piramida lui Menkaura (Mykerinos in greaca), este situata pe Platoul Giza, la sud-vest de orasul Cairo, Egipt, si este cea mai mica dintre cele trei piramide de la Giza.

Piramida a fost finalizata in secolul al XXVI-lea i.Hr, in timpul faraonului Menkaura (cca. 2620 i.Hr.–2480 i.Hr.) din a IV-a Dinastie Egipteana.

Piramida lui Menkaura a avut o inaltime initiala de 65,5 m si a fost cea mai mica dintre cele trei piramide din necropola Giza. In prezent se ridica la 61 m inaltime, latura bazei (patrate) avand 108,5 m. Unghiul sau de inclinare este de aproximativ 51° 20′ 25″.

Vezi si Piramida Soarelui din Mexic este in pericol

Piramida a fost construita din calcar si granit.

Vezi si Cea mai veche piramida din lume, descoperita

Richard William Howard Vyse, care a vizitat Egiptul in 1835, a descoperit in anticamera de sus un sicriu de lemn inscriptionat cu numele lui Menkaura si care continea oase umane. Mai adanc in piramida, el a descoperit un frumos sarcofag din bazalt, bogat in detalii, pictat foarte colorat. Din pacate, acest sarcofag se afla in Marea Mediterana, fiind scufundat la 13 octombrie 1838, impreuna cu nava Beatrice, pe drumul spre Marea Britanie.

Peretii sunt pictati, plini de heroglife etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`