Prima pagină » Stiri si curiozitati » Piramida alimentelor pe înțelesul copiilor. Cum să-ți obișnuiești copilul cu un regim alimentar corespunzător

Piramida alimentelor pe înțelesul copiilor. Cum să-ți obișnuiești copilul cu un regim alimentar corespunzător

08 iun. 2022, 11:17,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Piramida alimentelor pe înțelesul copiilor este un instrument de mare ajutor pentru părinți. În acest fel, aflăm că alimentația copiilor noștri este bogată și variată și conține alimentele de care au nevoie pentru a-și satisface nevoile nutriționale. Este bine să știți că datorită unei diete sănătoase și echilibrate, copii primesc nutrienții de care au nevoie pentru oase, mușchi și pentru a-și antrena creierul.

Piramida alimentară este un grafic care arată alimentele pe care ar trebui să le consumăm. Este foarte ușor de interpretat, chiar și fiul sau fiica ta o poate face și te sfătuiesc să îl ții mereu la vedere în bucătărie. Fiecare strat al piramidei include diferite tipuri de alimente. Mai jos sunt cele pe care noi (părinții și copiii) ar trebui să le consumăm zilnic și în cantități mai mari. Și, mai sus de toate, ce ar trebui să consumi mai puțin, dar care trebuie să fie prezente în dieta ta. Piramida alimentară include, de asemenea, aportul zilnic de apă și exerciții fizice. Aceste elemente sunt complete și necesare pentru o alimentație adecvată. De asemenea, este important să monitorizați consumul de patiserie dulce și alte dulciuri de către copilul dumneavoastră.

piramida alimentara

Piramida alimentară este un grafic care arată alimentele pe care ar trebui să le consumăm

Piramida alimentelor pe înțelesul copiilor. De ce au nevoie aceștia pentru a se dezvolta normal

Piramida alimentară are o variantă pentru copii, care se schimbă și cu vârsta. Desenele care apar în ea sunt, de asemenea, adaptate la cultura fiecărei țări, la disponibilitatea alimentelor, dar prin conceptul său proiectează dieta ideală pentru copii.

Piramida se bazează pe apă și carbohidrați. Copiii ar trebui să primească mai multe porții pe zi, asigurându-vă că cea mai mare cantitate este luată dimineața și la prânz. Carbohidrații din cereale integrale conțin mai multe fibre, ceea ce este foarte important în alimentația copiilor. Alimentele bogate în acești carbohidrați întregi includ orez brun, ovăz, cartofi dulci, paste din cereale integrale, quinoa, banane și cartofi. Însă este bine să știi că unele dintre aceste alimente sunt interzise dacă copilul tău suferă de coxartroză.

piramida alimentara

Piramida alimentară are o variantă pentru copii, care se schimbă și cu vârsta

Următorul strat este reprezentat de fructe și legume. Știți deja că un copil are nevoie de cel puțin 5 porții pe zi de ulei de măsline, dintre care ar trebui să luați de la 3 până la 6 linguri pe zi și mai bine crud decât prăjit. Produsele lactate sunt un element foarte important în formarea oaselor copiilor în timpul creșterii acestora. Ar trebui ca un copil să consume cam 4 porții pe zi, de lapte, iaurt, brânză.

Alimentele care nu trebuie să lipsească din regimul copilului tău

De asemenea, nucile, peștele, carnea de pasăre slabă, cârnații de casă, ouăle și leguminoasele sunt următorul pas, iar aceste rații încep să fie săptămânale. Dacă doriți să vă învățați copiii despre importanța piramidei alimentare, vă încurajăm să căutați pe YouTube o explicație a acestei teme pentru copii și veți vedea cât de ușor și distractiv va fi pentru ei să înțeleagă.

grafic piramida alimentara

Piramida se bazează pe apă și carbohidrați

Explicați copilului de ce ar trebui să mănânce bine, care este importanța dietei sale. De asemenea, trebuie să evite alimentele interzise în gonartroză, adică pe cele extrem de grase, care conțin prea multe calorii. Gătiți mâncare cu el pentru a vă ajuta în bucătărie. Rețineți că papilele gustative la copii sunt mai noi decât la adulți și toate gusturile sunt mai intense, de unde și respingerea anumitor alimente de către unii copii. Gătiți-le fără sare, deoarece aceasta nu face bine la pancreas, sau îmbrăcați-le în diferite moduri. Decorează-ți farfuria pentru a o face mai atrăgătoare.

Piramida alimentelor pe înțelesul copiilor te va ajuta să asiguri acestuia un meniu potrivit. Rețineți că, dacă nu există alergie sau intoleranță, nu există mâncare bună sau rea pentru copii. Ar trebui să mănânce de toate, dar în cantitate și porții suficiente. Dacă aveți nevoie de mai multe sfaturi despre cum să-i învățați pe copii să mănânce corect, vă puteți consulta cu un nutriționist.

piramida alimentara

Piramida alimentelor pe înțelesul copiilor te va ajuta să asiguri acestuia un meniu potrivit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *