Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Piperul negru reduce simptomele racelii. Iata cum il poti folosi

Piperul negru reduce simptomele racelii. Iata cum il poti folosi

08 nov. 2019, 18:26,
în Sanatate

Piperul negru are efecte terapeutice dovedite contra racelii, laringitei, bronsitei ameliorand semnificativ simptomele ce insotesc infectiile respiratorii. Descopera in acest articol cum il poti folosi pentru a trata tuse, durerea in gat si alte semne ale racelii.

Cand vine vorba de ameliorarea racelii si a tusei incercam si remediile naturiste. Unele condimente pot fi adaugate in mancare si bauturi pentru a diminua simptome precum congestia nazala. Printre acestea amintim de ghimbir, nucsoara, anason stelar, scortisoara si piperul negru. Despre cele din urma vom vorbi pe larg in randurile ce urmeaza. Proprietatile antibacteriene ale piperului negru ajuta organsimul sa lupte impotriva infectiilor respiratorii. In medicina naturista Ayurveda, piperul e adaugat in diverse preparate tonice pentru vindecarea racelilor si tusei, deoarece desfunda nasul si sinusurile.

Piperul negru pentru durere in gat si tuse

Acest condiment are efect antibacterian si antibiotic, iar datorita vitaminei C stimuleaza imunitatea. In cazul durerii in gat va poate ajuta ceaiul din boabe de piper proaspat macinate. Este un remediu care desfunda instantaneu gatul si amelioreaza congestia faringiana. Pentru acest remediu aveti nevoie de 250 ml apa fiarta, 20 de boabe de piper macinate si doi catei de usturoi. Se lasa piperul si usturoiul la infuzat, iar cand se raceste se indulceste cu putina miere. Se bea de trei ori pe zi.

In caz de tuse iritativa, tuse uscata, aveti nevoie de doua varfuri de cutit cu piper, patru lingurite cu miere si putina zeama de lamaie. Din aceste ingrediente se face o pasta pe care o consumati cu inghitituri mici, pe parcursul a doua ore. Pentru o tuse spasmodica, puneti la macerat 5 linguri cu piper negru si o lingura cuisoare macinate in 200 ml alcool alimentar. Se lasa la macerat o saptamana, apoi filtrati. Se foloseste diluat in apa, sub forma de gargara.

Reteta indiana pentru raceala

Indienii consuma frecvent chai, o bautura foarte aromata la care adauga atunci cand sunt raciti si piper negru. Pentru a pregati aceasta bautura aveti nevoie de o cana de apa, o jumatate de cana lapte, o lingurita ceai negru simplu, 2-3 cuisoare, 2 cm radacina de ghimbir proaspat sau 1/4 lingurita ghimbir pudra, un varf cutit nucsoara macinata, 1/4 lingurita scortisoara macinata si un varf de cutit pudra de cardamom. Puneti la fiert apa cu condimentele. Cand incepe sa clocoteasca, dati focul mai mic si adaugati ceaiul negru. Lasati sa fiarba un minut, adaugati laptele si dati de-o parte.

Se serveste cald, indulcit cu putina miere sau zahar din trestie. Cantitatea de condimente o puteti ajusta dupa cum va place. Cand sunteti racit adaugati piper negru proaspat macinat, impreuna cu sare de mare, in loc de zahar. Unele persoane evita laptele in timpul racelii pentru ca le irita gatul.

Reteta franceza cu piper negru

In faza incipenta a gripei, puteti folosi o reteta despre care se spune ca are origini frantuzesti si ca nu da gres. Intr-o cana cu apa fierbinte se lasa la infuzat doua varfuri de cutit cu piper negru, unul cu cuisoare si doua varfuri de cutit cu scortisoara. Se lasa la infuzat 10 minute, se strecoara si se serveste cat mai cald, indulcit cu miere. Se recomanda 2-3 cani de acest ceai aromat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`