Prima pagină » International » Pinguinii refuză să mănânce pește mai ieftin, după ce inflația a lovit acvariul din Japonia – FOTO, VIDEO

Pinguinii refuză să mănânce pește mai ieftin, după ce inflația a lovit acvariul din Japonia – FOTO, VIDEO

08 iul. 2022, 10:04,
BZI.ro, în International

Pinguienii refuză să mănânce pește mai ieftin în Japonia unde din cauza inflației, peștele care era folosit in mod uzual s-a scumpit cu 30%. Angajații acvariului dau din umeri încercând să găsească metode inedite pentru a-i face pe pinguini și pe vidre să mănânce peștele mai ieftin.

În trecut, un pinguin din Japonia s-a îndrăgostit de îngrijitorul său. Micuțul îl urmărea constant pe cel care avea grijă de el.

Pinguinii nu vor să mănânce pește ieftin

Un angajat al acvariului flutură un pește macrou lângă un pinguin – dar nu există nicio reacție. Când ea mută peștele mai aproape de cioc, pinguinul se întoarce cu trufie. O vidră adulmecă peștele, apoi fuge. Pentru pinguinii și vidrele de la Acvariul Hakone-en din Japonia, la o oră de mers cu mașina la sud-vest de Tokyo, inflația și creșterea prețurilor au însemnat o schimbare a dietei – iar animalele nu sunt mulțumite de asta.  Înainte, acvariul oferea pinguini și vidre „aji”, sau stavrid negru japonez, pe care animalele le mâncau cu ușurință.

Dar acvariul, care găzduiește 32.000 de animale, inclusiv rechini și foci, nu a fost imun la problemele economice care afectează multe economii globale. Prețul aji a crescut cu 20% până la 30% față de anul trecut, afirmă reprezentanții acvariului. Așa că, pentru a reduce costurile, în mai acvariul a trecut la o alternativă mai ieftină – „saba” sau macrou.

Nu a fost bine primit, lucrătorii din acvariu fiind nevoiți să fie creativi pentru a încuraja animalele să mănânce – de exemplu, vidrele și pinguinii par mai dispuși să mănânce macroul atunci când sunt amestecați cu aji-ul lor preferat.

„În mod ideal, ar dori să aibă un aji plin, dar mănâncă cu răbdare macrou”, a declarat deținătorul de acvariu Hiroki Shimamoto, afiliat CNN, TV Asahi.

Acvariul reduce, de asemenea, costurile prin reducerea numărului de pompe de circulație de la două la una, ceea ce și-a redus factura la electricitate cu 40% până la 50%.

„Putem să punem o taxă pe intrare mai mare și în acest fel putem să ne permitem să cumpărăm peștele preferat al pinguinilor. Totuși, vrem să facem tot ce ne stă în cale să menținem locația accesibilă pentru miile de persoane care ne calcă pragul. Din această perspectivă, nu dorim să creștem tarifele. Toate animalele din acvariu sunt o familie și facem tot posibilul pentru a le menține sănătoase. Nu am forța niciodată niciun animal să mănânce ceea ce nu vrea. Ne-ar plăcea ca cât mai mulți oameni (cât mai mulți) să vină să viziteze Hakone și să se bucure de animalele noastre”, a spus Shimamoto.

Reprezentanții acvariului spun că pinguinii și vidrele au tipul lor preferat de pește, iar acvariul face tot posibilul pentru a satisface nevoile lor.

Mai mulţi pinguini au reuşit să evadeze, în trecut, dintr-o grădină zoologică din Japonia

În trecut, pinguinii din Japonia au ţinut prima pagină a ziarelor după ce trei micuți au reuşit să evadeze dintr-o grădină zoologică. S-a întâmplat în Suzaka unde în doar câteva zile, trei pui de pinguin au evadat de trei ori. Aceștia au reuşit să sară gardul ţarcului în care se aflau, iar ingrijuitorii au reuşit cu greu să-i recupereze. Tot în același an, 2012, un pinguin a reuşit să evadeze, iar autoritățile l-au căutat peset 80 de zile.

Pinguinii sunt animale îndrăgite în special de copii, mai ales datorită filmului Madagascar. Aceștia trăiesc în special în zone artice, iar în urmă cu câțiva ani a fost descoperită în Antartica o super colonie de pinguini.

Revenind la subiectul principal, vom urma cu atentă îngrijorare pinguinii din Japonia care refuză să mănânce pește ieftin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *