Prima pagină » Actualitate » Pilotul avionului care s-a prăbușit în România avea doar 31 de ani! Mesajul emoţionant postat pe rețelele de socializare
Pilotul avionului care s-a prăbușit în România avea doar 31 de ani! Mesajul emoţionant postat pe rețelele de socializare

Pilotul avionului care s-a prăbușit în România avea doar 31 de ani! Mesajul emoţionant postat pe rețelele de socializare

03 mart. 2022, 09:23,
BZI.ro, în Actualitate

Pilotul avionului care s-a prăbușit în România se numește Costinel Iosif Nită și avea gradul de căpitan în armata română. Acesta avea 31 de ani, iar autoritățile au postat un mesaj emoţionant pe rețelele de socializare. Vă aducem aminte faptul că în cursul serii de 2 martie 2022 pe teritoriul României s-a produs o adevărată tragedie. Un avion şi un elicopter s-au prăbușit. Rezultatul incidentului – 8 persoane au murit.

Nu este prima tragedie aviatică care s-a abătut asupra României. Vă aducem aminte faptul că în urmă cu câțiva ani un elicopter SMURD Iași s-a prăbușit la granița cu Republica Moldova. La acea vreme au fost înregistrate mai multe decese. Autoritățile au comemorat în ianuarie 2022 16 ani de tragedia prăbușirii elicopterului SMURD.

Pilotul avionului care s-a prăbușit în România avea 31 de ani

Căpitanul Costinel Iosif Nită avea 31 de ani și pilota avionul MiF-21 LănceR, avion care s-a prăbușit noaptea trecută în apropierea Cogealac, într-o zonă care nu era locuită. Acesta era un militar cu experiență, în pofida vârstei destul de fragede. Bărbatul avea peste 550 de ore de zbor dintre care peste 20 de ore doar la manșa avionului pe care l-a pilotat pentru ultima oară. Angajat în Armata Română, căpitanul Nită lucra din 2014 la baza aeriană Borcea. Pierderea acestuia a lăsat o durere imensă în familie, iar autoritățile române au publicat un mesaj de condoleanțe pe rețelele de socializare. Armata Română a precizat faptul că bărbatul era căsătorit şi nu avea copii.

”Căpitanul Costinel Iosif Nită, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri, 2 martie, în județul Constanța, şi-a pierdut viaţa.

Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcția de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LănceR. Conducerea Ministerului Apărării îşi exprimă regretul pentru tragicul accident şi este alături de familia îndoliată a căpitanului Costinel Iosif Nită, căzut la datorie.”

Anchetă militară în urma prăbușirii avionului din România

Autoritățile au precizat faptul că o anchetă militară a fost pornită de către autoritățile competente. Nu se cunoaște de ce s-a prăbușit avionul din România, iar conducerea Ministerului Apărării va supraveghea ancheta. Altfel spus, joi, 3 martie, în toate unitățile armatei românești se va păstra un moment de reculegere. Așadar, în toate unitățile militare din țară, dar şi din afara țării vor exista ceremonii militare și religioase.

Aeronava care efectua o serie de zboriri făcând parte din mai multe exerciții militare a pierdut legătura cu turnul de control. Legătura s-a pierdut la ora 20.00, iar 3 minute mai târziu această a dispărut şi de pe radar. MaPN informează faptul că toate avioanele MiG-21 LănceR, respectiv elicopterele IAR 330 Puma au fost consemnate la sol până când nu va exista un rezultat concret al anchetei.

Pilotul avionului care s-a prăbușit în România se alătură celorlalţi 7 oameni care au murit în seara zilei de marți. Oricum astfel de tragedii s-au mai petrecut în România, în trecut. De exemplu, una dintre cele mai mari tragedii s-a produs în Rep. Moldova unde un elicopter SMURD Iași a căzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *