Prima pagină » Culinar » Pilaf de orez, rețetă tradițională ca la mama acasă. Un preparat simplu și rapid

Pilaf de orez, rețetă tradițională ca la mama acasă. Un preparat simplu și rapid

01 sept. 2022, 16:30,
în Culinar

Rețeta tradițională de pilaf de orez este extrem de delicioasă. Aceasta se prepară într-un timp foarte scurt, din doar câteva ingrediente pe care le aveți la îndemână. Mâncarea se gătește la cuptor cu legume de sezon și carne de pui.

Pentru un preparat savuros se recomandă să folosiți orez cu bob lung. De asemenea, nu este indicat să îl înmuiați înainte.

Ingredientele necesare pentru rețeta tradițională de pilaf de orez

Pilaful de orez cu pui este unul dintre cele mai bune feluri de mâncare. Acesta se prepară rapid, are puține calorii și este sănătos. Rețeta se face la cuptor. Timpul total de gătire este de o oră, iar din ingredientele necesare veți obține 4 porții. Pentru prepararea mâncării veți avea nevoie de un morcov mediu, 500 grame de pui, o ceapă mare sau două mai mici, un ardei roșu, ulei și 150 grame de orez cu bob lung. La rețetă puteți folosi piept de pui fără piele sau pulpe. 

De asemenea, ardeii pot fi înlocuiți cu 2-3 linguri pastă de ardei. În cazul în care vă plac ciupercile, le puteți adăuga. Legumele folosite sunt în funcție de sezon și de preferințele fiecăruia. Pentru ca orezul să își păstreze forma, nu va trebui să fie înmuiat în apă. Din cauza faptului că timpul de gătire este diminuat, la final veți obține unul cu un aspect „explodat”.

Cum se pregătește rețeta tradițională?

Mai întâi de toate se va preîncălzi cuptorul la 180 de grade. Ulterior, veți începe să pregătiți puiul. Pentru patru porții va fi necesar 500 grame de carne dezosată. Puteți opta pentru pulpe, piept de pui sau chiar inimi și pipote. Se va înlătura pielea și oasele, apoi se va tăia în bucăți potrivite. Veți turna trei linguri de ulei de floarea-soarelui într-o tigaie, apoi se va lăsa carnea timp de 5 minute, amestecând continuu. Când observați că aceasta își va schimba culoarea, îl puteți lua de pe foc. Ulterior, se vor curăța legumele. Ceapa va fi tocată mărunt, ardeiul roșu cubulețe, iar morcovul va fi dat prin răzătoarea cu ochiuri mici. 

Într-o oală cu trei linguri de ulei încins se va căli puțin ceapa cu puțină sare pâna va deveni translucidă. Se adaugă și pasta de ardei sau ardeiul împreună cu morcovul și se amestecă des. După ce acesta s-a înmuiat se pune orezul. Când observați că va căpăta un aspect mat se pune și carnea de pui și se amestecă până ce totul este omogenizat. Se condimentează cu sare și piper, apoi se toarnă trei măsuri de apă la una de orez. Aceasta va fi fiartă, apoi va fi turnată în oală. Se va acoperi cu un capac, apoi se introduce în cuptor. Trebuie să vă asigurați că capacul este pus ermetic peste oală pentru ca apa să nu se evapore. Se va lăsa timp de 45 minute. Între timp, se vor tăia câteva fire de pătrunjel verde. După ce oala va fi scosă din cuptor se va înlătura capacul și se va lăsa timp de 15 minute la temperatura camerei. 

Rețeta tradițională de pilaf de orez cu pui este la fel de delicioasă ca cea a mamei. Aroma mâncării vă va aduce aminte de gustul copilăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *