Prima pagină » Culinar » Pilaf de orez cu pulpe de pui. Cel mai gustos mod de preparare
Pilaf de orez cu pulpe de pui. Cel mai gustos mod de preparare

Pilaf de orez cu pulpe de pui. Cel mai gustos mod de preparare

05 ian. 2024, 12:58,
BZI.ro, în Culinar

Rețeta de pilaf de orez cu pulpe de pui a fost transmisă din generație în generație în familiile românilor. Pilaful se numără printre cele mai populare și iubite feluri de mâncare, fiindcă este plin de gusturi și arome, și nu necesită mult timp petrecut în bucătărie. Orezul pufos și puiul fraged te vor face cu siguranță să mai ceri încă o porție!

Rețetă de pilaf de orez cu pulpe de pui și usturoi

Pentru a prepara un delicios orez cu carne de pui vei avea nevoie de un un kilogram jumate de pulpe de pui, 3 căni de orez cu bobul lung, 2 cepe, 8-10 morcovi mari, 3-4 căpățâni de usturoi, 2 lingurițe de chimion, 1 lingură de boabe de piper negru, sare după gust și ulei vegetal.

Usturoiul este obligatoriu în acest preparat pentru a intensifica profilul aromatic al orezului. Folosiți un cuțit de bucătărie mare pentru a tăia în jumătate căpățânele întregi de usturoi. De asemenea, puteți arunca și câțiva căței de usturoi în orez pe parcursul gătirii pentru a-i da un plus de aromă și gust. Acesta este un pas opțional, dar cu un efect delicios asupra preparatului final.

Începeți cu orezul, clătindu-l bine sub jet de apă rece. Apoi transferați-l într-un castron și lăsați-l să se înmoaie în apă rece în timp ce vă apucați de următorul pas, și anume rumenirea cărnii. În timp ce carnea se rumenește, pregătiți legumele. Tăiați cepele curățate de coajă în jumătate, și apoi în sferturi. Tăiați și morcovii în cubulețe mici, iar apoi adăugați ceapa în carne, amestecând bine. Lăsați-le să fiarbă împreună timp de 10-15 minute la foc iute. Adăugați morcovii și amestecați pentru a combina aromele, iar apoi lăsați să fiarbă timp de 15 minute.

Adăugați apă clocotită și, sub nicio formă, nu amestecați

După aceea, acoperiți întregul amestec cu apă clocotită, o cantitate suficientă pentru a acoperi ingredientele. Adăugați sare, piper și chimion, iar apoi degustați lichidul care va da aroma orezului. Așadar, asigurați-vă că este foarte bine condimentat. Dacă utilizați căței întregi de usturoi, îngropați-i în amestec. Adăugați neapărat apă clocotită, altfel amestecul s-ar răci și procesul de gătire ar fi întrerupt.

În acest stadiu, este foarte important să nu amestecați, căci veți perturba magia care se petrece în oală. Mergeți să vorbiți la telefon, să vizionați jumătate de film, să beți un pic de vin… orice doriți… doar să nu atingeți oala timp de 45 de minute. Permiteți-i să se gătească în voie, la foc mediu. După ce acest timp s-a scurs, măriți intensitatea căldurii. Vă amintiți orezul pe care l-ați înmuiat în apă? Acum este momentul să-l scurgeți și să îl turnați cu grijă peste amestecul de morcovi, carne și ceapă. După aceea, luați apă clocotită și turnați-o încet în oală, aproximativ 1,5 centimetri deasupra orezului.

Lăsați pilaful de orez cu pulpe de pui să fiarbă la foc iute până ce dispare toată cantitatea de lichid. Dacă vedeți lichid ieșind în continuare la suprafață înseamnă că nu este gata. Îl puteți opri doar atunci când este complet uscat, ceea ce ar trebui să dureze aproximativ 30 de minute. Odată ce orezul este uscat, acoperiți-l și lăsați-l să se odihnească timp de aproximativ 30 de minute. Apoi, îl puteți amesteca ușor cu o furculiță, deoarece mare parte din carne, morcovi și ceapă se vor afla în partea de jos a vasului.

Comentarii
  • Fă „gospodina” lu’ pește, tu știi care-i deosebirea între căpățînă și cățel de usturoi?!
    Bleago!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *