Prima pagină » Culinar » Pilaf de orez cu ciuperci. Rețeta cu care vei obține un preparat savuros

Pilaf de orez cu ciuperci. Rețeta cu care vei obține un preparat savuros

27 mart. 2023, 15:10,
în Culinar

În zilele de post putem pregăti un pilaf de orez cu ciuperci. Acesta este gustos, sățios și poate fi făcut după rețete diferite, în funcție de preferințe. Pilaful de orez cu ciuperci se pregătește ușor, nu necesită multe ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat și ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată rețeta cu care vei obține un preparat savuros.

Pilaf de orez cu ciuperci

Dacă vren să pregătim în zilele de post o mâncare gustoasă, sățioasă și sănătoasă ideal este pilaful de orez cu ciuperci. Acesta este recomandat nu doar în perioadele cu restricții alimentare ci și celor care se află la dietă sau vor să adopte un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.

Pilaful de orez cu ciuperci poate fi pregătit și la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Când vine vorba de mâncărurile cu ciuperci, gospodinele se întrec în tot felul rețete. Pe placul multora dintre noi sunt ciupercile umplute la cuptor. Acestea au o savoare aparte, sunt fragede, suculente și au un aspect deosebit, fiind ideale la ceas aniversar.

În zilele de post, pe lângă deliciosul pilaf de orez cu ciuperci putem face acasă și o ciulama de urzici. Urzicile sunt recomandate mai ales primăvara, având în vedere beneficiile pe care le au asupra organismului. Și mâncărurile cu spanac sunt sănătoase și gustoase, fiind alegerea perfectă în perioadele cu restricții alimentare, dar și atunci când suntem la dietă și vrem să slăbim sănătos. Pilaful de orez cu ciuperci este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta unui preparat gustos și sănătos

Pentru pilaful de orez cu ciuperci vom avea nevoie de 500 g de ciuperci, 3 linguri de oțet sau de zeamă de lămâie, 250 g de orez, 1 ceapă, 1 ardei gras, 1 morcov, 4 linguri de ulei, 1 lingură de pătrunjel verde tocat mărunt, 800 ml de apă, sare și piper după gust. Mai întâi se curăță ceapa, se taie mărunt și se pune la călit în puțin ulei încins. După aceea se pun ciupercile tăiate felii și curățate anterior, apoi se condimentează cu puțină sare și se lasă la călit la foc mic timp de 10 minute.

După ce ciupercile capătă o textură moale și fragedă se adaugă în tigaie ardeiul gras și morcovul, tăiate cubulețe mici. Se toarnă apa și se lasă totul la fiert. Când legumele s-au înmuiat se pune o linguriță de piper măcinat, sare și 250 g de orez. Se lasă totul la fiert pentru încă 15 minute apoi se ia tigaia de pe foc. Se pune capacul pe tigaie pentru ca toate aromele să se întrepătrundă, iar orezul să se umfle în voie. Cu siguranță la final vom obține un preparat delicios.

Pilaful de orez cu ciuperci este gustos, ușor de făcut și ideal de servit în zilele de post. Pilaful se poate servi ca atare sau împreună cu o salată de sezon. De asemenea, pilaful de orez cu ciuperci poate deveni garnitura perfectă alături de orice preparat din carne.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024