Prima pagină » Culinar » Pilaf de orez cu carne de porc în varianta uzbecă! Nu vei mai prepara niciodată pilaf clasic

Pilaf de orez cu carne de porc în varianta uzbecă! Nu vei mai prepara niciodată pilaf clasic

20 oct. 2023, 15:00, 5 ,
în Culinar

Plovul este un preparat uzbec foarte popular. Cunoscut și sub denumirea de „pilaf” sau „palov”, acesta este preparat din orez cu bob lung, bucăți fragede de carne, ceapă și morcovi. În această rețetă, vei învăța cum să prepari pilaf de orez cu carne de porc în varianta uzbecă, într-un timp foarte scurt! Pentru uzbeci, plovul are aceeași valoare culturală precum pastele pentru italieni. Considerat preparatul național al Uzbekistanului, acesta este o sursă de mândrie a țarii, iar fiecare regiune are propria sa variantă. Datorită simplității preparării, plovul este adesea servit la evenimente cu mulți oameni, cum ar fi nunți, petreceri și aniversări.

Dacă nu ești familiarizat cu Uzbekistanul, aceasta este o țară din Asia Centrală situată la granița dintre Turkmenistan și Kazakhstan. Ca fostă republică sovietică și punct de oprire pe Drumul Mătăsii (ruta de comerț antică dintre China și Mediterană), țara se mândrește cu o bucătărie delicioasă influențată de numeroase culturi de-a lungul secolelor. Plovul este un exemplu perfect al bogatei istorii culinare a Uzbekistanului.

Pilaf de orez cu carne de porc în varianta uzbecă

Fii pregătit pentru un miros savuros irezistibil în bucătăria ta! Drept bonus, întregul preparat este făcut într-un singur vas, astfel că nu vei avea mult vase de spălat la final. Tradițional, plovul se prepară cu carne de miel. Cu toate acestea, mulți preferă să folosească carne de vită sau de porc. Prepararea plovului uzbec necesită doar câteva ingrediente sănătoase și foarte puțin efort din partea ta. Se vor folosi 700 grame de carne de porc (sau miel sau vită), 2 cepe medii, 5 morcovi medii, 3 căni de orez cu bob lung, 3 foi de dafin, 1 căpățână de usturoi, 1/2 ceașcă de ulei de măsline, sare și piper după gust, 2 lingurițe de chimion (opțional).

Cea mai mare parte a magiei are loc în cuptorul olandez (oală de fontă cu capac), care face orezul pufos și înmoaie carnea. Taie carnea în cuburi, feliază morcovii și toacă ceapa. Preîncălzește uleiul în cuptorul olandez la foc mare, și rumenește carnea întorcând-o pe toate părțile. Adaugă ceapa și morcovii în oală, și călește până când ceapa devine translucidă. Adaugă orezul cu bob lung și foi de dafin, amestecând până când orezul este ușor prăjit. Taie partea de sus a unei căpățâni de usturoi și pune întreaga căpățână în oală. Adaugă apă și condimentează generos cu sare și piper, și așteaptă să dea în clocot. Redu focul la minim, acoperă cu capacul și lasă-l pentru încă 40-50 de minute. Este minunat servit cald, alături de murături sau salată. Odată ce începe să fiarbă, redu focul la minim.

Sfaturi pentru un rezultat delicios

Oala de fontă cu capac este esențială pentru acest preparat deoarece înmoaie carnea și scoate în evidență aromele. Nu sări peste rumenirea cărnii. Rumenește carnea până capătă o culoare aurie pe toate părțile. Acest lucru nu numai că va îmbunătăți textura pilafului, ci va îmbogăți gustul per total. Clătește orezul sub apă rece într-o strecurătoare de câteva ori pentru a elimina excesul de amidon. Acest lucru va preveni transformarea orezului într-un piure. Odată ce adaugi orezul cu bob lung în tigaie, alocă câteva minute pentru a-l prăji ușor. Acest lucru va scoate la iveală aromele sale parfumate și vă ajuta orezul să-și mențină textura pe măsură ce fierbe în supă. Folosește o căpățână întreagă de usturoi în loc de căței individuali. Gătirea plovului cu o căpățână întreagă de usturoi nu este doar tradițională, ci oferă și cel mai interesant gust.

Pilaful de orez cu carne de porc este perfect pentru prânz sau cină. Este, de asemenea, un preparat minunat de făcut pentru petreceri deoarece este simplu de preparat, consistent și nu murdărești multe vase. Menține tradiția și servește plovul alături de murături sau o salată de varză. Este greu de explicat cât de satisfăcătoare este această combinație de arome!

Bugetul.ro
Ilie Bolojan, dator vândut la stat. Cum a reușit să scape fostul președinte interimar de afacerea care aproape că l-a adus la sapă de lemn
redactia.ro
EXCLUSIV Reacția emoționantă a fetiței Elenei Udrea atunci când a aflat că pedeapsa mamei sale i-a fost redusă. Adrian Alexandrov, detalii neștiute despre familia sa
Bugetul.ro
Moartea milionarului din Pipera a lăsat în urmă o companie care deține numeroase imobile în toată Capitala. Cine a fost Mario Felice, fondatorul Nusco
a1.ro
Descoperire înfiorătoare în „Peștera Sângeroasă”. Ce se întâmpla aici pe vremea civilizației mayașe
Playtech.ro
Gestul rar făcut de Ilie Bolojan. Ipostaza neașteptată în care a fost surprins la Aeroportul Otopeni. Românii au fost uimiți
observatornews.ro
Criminalul Teodorei Marcu s-a sinucis, în timp ce poliția era pe urmele sale. Imagini de la intervenție
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Câți bani fac românii din culesul acestei plante. Sumele sunt incredibile
realitatea.net
Președintele, sub PAZĂ permanentă. Măsuri stricte de SECURITATE pentru Nicușor Dan și familia sa
SportpeSurse
Ilie Bolojan i-a lăsat un bilețel lui Nicușor Dan pe care i-a scris o dată și cel mai mare eveniment care a marcat România
Playtech.ro
Testul simplu care îți arată dacă telefonul te ascultă. Experții în securitate cibernetică arată cum poți afla adevărul în câteva minute
Dailybusiness.ro
Nicușor Dan merge la Salina Praid. Vizită în mijlocul tensiunilor după inundații și evacuări
RomaniaTV
BREAKING NEWS! A fost transportat de urgență la spital! A făcut AVC!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
MApN, anunț important, de ultimă oră, care îi vizează pe toți românii. Ce urmează să se întâmple
redactia.ro
Imaginile momentului! Cum au fost săltați Nicușor Dan și iubita sa de către jandarmi și băgați în dubă
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!
Comentarii
  • Mănînci rahat cu polonicul din căldare !, ești prost de behăi !, altfel ai fi știut ca Uzbekistan este o țara practicantă musulmană religioasă in proporție de 97% și doar 1% sunt acolo creștini și ăia sunt niște russopiteci !, pilaf cu carne de porc Uzbek este creierul tău

  • reteta este pentru cei 3 %

  • reteta e pentru cei 3%

  • Bravo dășteptilor ! , 3% Din care 1% probabil rusofoni ex-sovietici iar 2 % probabil budiști adică etnii total diferite vă da vouă ca rezultat rețeta națională tradițională uzbecă pilaf cu carne de porc , porcul fiind interzis cu desăvîrsire în țările musulmane

  • Proști da și încăpățânați în prostie !, porcu e frate cu afganul , uzbekul tdj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
31 mai 2025
31 mai 2025