Prima pagină » Culinar » Pilaf cu bulgur și legume. Rețeta cu care vei obține un preparat gustos și sănătos

Pilaf cu bulgur și legume. Rețeta cu care vei obține un preparat gustos și sănătos

24 apr. 2023, 15:13,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti un pilaf cu bulgur și legume după rețeta clasică. Bulgurul este obținut din diferite tipuri de grâu, iar boabele sunt uscate și măcinate, fiind ușor de preparat. Procesul de gătire este asemănător cu cel pentru orez. Bulgurul conține multe vitamine și minerale, fiind benefic pentru organism. Mâncărurile cu bulgur au o savoare aparte și sunt pe placul tuturor. Iată rețeta cu care vei obține un preparat gustos și sănătos.

Pilaf cu bulgur și legume

Atunci când vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un adevărat deliciu putem pregăti foarte ușor acasă un pilaf de bulgur cu legume. Acesta este gustos, sănătos și sățios, fiind recomandat și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos.

Consumat cu moderație și pregătit cum se cuvine, bulgurul are numeroase beneficii pentru organism. Acesta ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, menține sănătatea inimii, reglează metabolismul și susține sistemul imunitar. Bulgurul poate fi gătit și consumat alături de legume și carne, salate, supe și alte preparate delicioase.

Un preparat pe placul multora dintre noi este pilaful cu bulgur și legume. Acesta se face rapid, avem nevoie de câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar este garantat. Pe lângă această mâncare delicioasă cu bulgur putem face pentru cei dragi și niște paste cu sos alb.

Pentru iubitorii de preparate rafinate, ușoare și aromate ideală este o salată de ton. Aceasta este gata în câteva minute, iar cu ajutorul unor condimente inedite, vom obține un adevărat deliciu. Pilaful cu bulgur și legume poate fi pregătit la mesele festive alături de alte bucate alese, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu o mâncare savuroasă.

Rețeta cu care vei pregăti o mâncare sănătoasă ș delicioasă

Pentru pilaful cu bulgur și legume vom avea nevoie de 200 g de bulgur, 1 linguriță de turmeric pudră, 75 ml de suc de roșii, 1 ceapă, 1 ardei gras, 1 dovlecel mic, 50 g de ciuperci, 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust și 3 căni cu supă de legume sau cu apă fiartă în care vom găti bulgurul.

Mai întâi se curăță ceapa, se spală apoi se toacă mărunt. După aceea se spală ardeiul gras, se curăță de semințe și cotor și se taie cubulețe. La fel se procedează și cu dovlecelul și ciupercile. Ulterior se pregătește bulgurul. Se înfierbântă supa de legume apoi se toarnă bulgurul într-un vas mare. Se pune peste el supa de legume fierbinte. Se amestecă ușor apoi se pune capacul pe vas și se lasă bulgurul la umflat. După aceea se scurge apa din oală și se răsfiră cu o furculiță pentru ca boabele de bulgur să nu se lipească între ele.

Într-o tigaie wok se pune puțin ulei la încins și se adaugă turmericul împreună cu ceapa tocată mărunt. Se mișcă tigaia ușor și se amestecă ceapa să nu se ardă. Se adaugă restul de legume și sucul de roșii apoi se mai pune un pic de supă fierbinte și se mai lasă la foc pentru câteva minute să se întrepătrundă aromele. La final, se condimentează cu sare și piper. Când este gata, se ia pilaful cu bulgur și legume de pe foc și se servește împreună cu o salată la alegere.

Pilaful cu bulgur și legume este sănătos, are o savoare aparte și poate fi pregătit la mesele festive alături de alte bucate alese. Acest preparat savuros conține o sursă bogată de vitamine și este recomandat de medici celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *