Prima pagină » Culinar » Piftie de porc pentru masa dintre ani
Piftie de porc pentru masa dintre ani

Piftie de porc pentru masa dintre ani

27 dec. 2019, 10:26,
în Culinar

Ingrediente:

  • 1/2 cap de porc
    2 picioare de porc
    500 g carne macră de porc
    2 morcovi
    2 cepe
    1 rădăcina ţelina
    1 rădăcina păstârnac
    2 foi dafin
    10 căţei usturoi
    sare

Mod de preparare:

Capul de porc şi picioarele se spala foarte bine şi se pârlesc la flacăra aragazului. Apoi se pun la fiert în apă rece, cu sare, alături de carne. Se ia spuma ori de câte ori se formează şi se adaugă apoi legumele şi foile de dafin. Se lasă la fiert la foc mic aproximativ 4 ore, până ce carnea cade de pe oase. Între timp, se pisează usturoiul. Carnea fiartă se curăţa de pe oase şi se repartizează în boluri. Zeamă în care au fiert ingredientele se strecoară şi se amesteca apoi cu usturoiul pişat. Se lasa 15 minute şi apoi se strecoară din nou şi se toarnă peste carnea din boluri. Se dau la rece de pe o zi pe alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`