Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Pietre pe amigdale: 8 alerte ale corpului tău pe care nu trebuie să le ignori
Pietre pe amigdale: 8 alerte ale corpului tău pe care nu trebuie să le ignori

Pietre pe amigdale: 8 alerte ale corpului tău pe care nu trebuie să le ignori

03 mart. 2021, 11:33,
în Sanatate

Toată lumea ajunge la un moment dat sa aiba gâtul inflamat, dar majoritatea oamenilor nu sunt interesați de ceea ce ar fi putut să il provoace.

În spatele faringelui, între arcadele palatine, se află amigdalele. Au o mică cavitate în care, de exemplu, mucusul, bacteriile din gură și celulele albe moarte din sânge raman blocate uneori. În cele din urmă, aceste resturi pot forma pietre mici, dure – și acestea sunt numite caseum sau piatră amigdaliană.

Pietrele sunt albicioase sau gălbui. Sunt foarte des destul de mici, de doar câțiva milimetri lățime.

Pietre pe amigdale: 8 alerte ale corpului tău pe care nu trebuie să le ignori

Pot exista mai multe semne de avertizare că suferiți de amigdalolit. Iată cele opt cele mai frecvente simptome despre care ar trebui să știe toată lumea:

Respiratie urat mirositoare
Inflamația gâtului
Tuse
Amigdalele inflamate
Dificultate la inghitire
Simți că ai ceva înfipt în gât
Durere de ureche

Tratamentul amigdalolitilor

Când pietrele sunt mici și nu aveți alte simptome, nu este necesară nicio intervenție. La fel, este chiar posibil să va îndepărtați singuri pietrele mici.

Cu toate acestea, dacă pietrele sunt mari, o operație sub anestezie locală poate fi utilă pentru a le îndepărta. Amigdalitul poate fi prevenit doar prin îndepărtarea completă a amigdalelor – dar acest lucru este foarte rar recomandat.

Și amintiți-vă: dacă credeți că aveți pietre amigdalice, ar trebui să consultați întotdeauna un medic pentru a discuta despre posibilele tratamente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *