Prima pagină » Eveniment-Social » Piesa ”Orașul cu fete sărace”, în regia lui Radu Afrim, la Teatrul Național din Iași – FOTO

Piesa ”Orașul cu fete sărace”, în regia lui Radu Afrim, la Teatrul Național din Iași – FOTO

23 feb. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

”Orașul cu fete sărace”, în regia lui Radu Afrim, piesă pusă în scenă la Teatrul Național din Iași! Este unul dintre cele mai solicitate spectacole ale Naționalului ieșean, invitat frecvent pe scene de teatru din țară, prezent la importante evenimente teatrale naționale și din afara țării, acesta va putea fi vizionat luna viitoare atât on-line, cât și cu public în sală: pe 5, 6 martie, ora 19:00, Sala Teatru³ și pe 8 martie 2022, ora 20:00, on-line

Piesa ”Orașul cu fete sărace”, în regia lui Radu Afrim, la Teatrul Național (TNI) ”Vasile Alecsandri” din Iași! Este unul dintre cele mai solicitate spectacole ale Naționalului, invitat frecvent pe scene de teatru din țară, prezent la importante evenimente teatrale naționale și din afara țării. El va putea fi vizionat luna viitoare atât online, cât și cu public în sală: pe 5, 6 martie, ora 19:00, Sala Teatru³ și pe 8 martie 2022, ora 20:00, on-line. Datorită numărului mare de solicitări din partea publicului care nu poate vedea spectacolul la Iași, ”Orașul cu fete sărace” va fi distribuit on-line pe 8 martie, de la ora 20:00, timp de 48 de ore. Pe 8 martie 2022 se împlinesc 112 ani de la nașterea lui Radu Tudoran, autorul nuvelelor care au stat la baza producției ieșene.

Piesa ”Orașul cu fete sărace”, noi reprezentații la Teatrul Național din Iași

Biletul pentru vizionarea on-line se poate achiziționa de pe platformele de ticketing Entertix.ro și MyTicket.ro, precum și de la magazinele partenere specificate pe site-ul acestora. După efectuarea plății, beneficiarul va primi un bilet electronic care va conține toate informațiile necesare pentru a avea acces la transmisia on-line a spectacolului. Anul trecut, ”Oraşul cu fete sărace” a fost invitat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, în septembrie, la Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti de la Chişinău, iar în noiembrie a participat la Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti.

La Gala UNITER, actriţa Diana Vieru a luat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru interpretarea Marusiei. La începutul acestui an, spectacolul a fost jucat pe scena Teatrului de Nord din Satu-Mare cu ocazia aniversării celor 130 de ani de la inaugurarea clădirii. Scenografie: Cosmin Florea. Aranjament vocal, pregătire muzicală, pian: Diana Roman. Asistent de regie: Alexandra Vieru. Distribuția: Ada Lupu, Pușa Darie, Cosmin Maxim, Ionuț Cornilă, Dumitru Năstrușnicu, Diana Roman, Diana Vieru, Mălina Lazăr, Ioana Buta, Iuliana Budeanu, Alexandra Azoiței, Diana Amitroaie, Ioana Aciobăniței, Dumitru Georgescu, Radu Homiceanu, Florentin Hrițcu și Costică Baciu.

Piesa ”Orașul cu fete sărace” e despre restituirea unei lucrări clasice aproape uitată din Literatura română

Piesa ”Orașul cu fete sărace” este despre restituirea unei lucrări clasice aproape uitată din Literatura română. ”E despre restituirea unei lucrări clasice aproape uitate din Literatura română. E despre reconstituirea unei atmosfere familiare și, totuși, stranii. E despre rescriere. Ea vine în continuarea încercărilor mele cu „Inimi cicatrizate” după Max Blecher, „Năpasta” după Caragiale și „Pădurea spânzuraților” după Liviu Rebreanu. E despre regretul că timpul trece peste atâtea pagini sublime de literatură veche, pe care aproape nimeni nu le mai deschide. Apoi e despre orașul ăsta cu fete sărace dintr-o țară cu fete sărace, plină de poezie tristă. O tristețe fără sfârșit ca sărăcia însăși”, arată regizorul Radu Afrim.

Astfel, piesa ”Orașul cu fete sărace”, în regia lui Radu Afrim, va fi pusă în scenă la Teatrul Național din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *