Dacă vrem să aducem la masă aromele din vremea copilăriei și să ne amintim de rețetele bunicii, putem pregăti pentru cei dragi niște piersicuțe umplute cu cremă. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Piersicuțele pot fi umplute cu gem, cu ciocolată sau cu nucă, după preferințe. Iată cum să pregătești acasă desertul copilăriei.
Piersicuțe umplute cu cremă
La mesele festive și nu numai putem să îi surprindem pe cei dragi cu niște piersicuțe umplute cu cremă. Acestea sunt fragede, gustoase și au un aspect deosebit. Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete rafinate și spectaculoase.
Pe placul multora dintre noi sunt delicioasele piersicuțe umplute cu cremă. Acestea pot fi făcute cu diferite tipuri de gem, pot fi umplute cu ciocolată, cu nucă și migdale sau cu cremă de vanilie. Rețeta poate fi adaptată după preferințe.
Pe lângă piersicuțele umplute cu cremă putem pregăti la mesele festive și nu numai o prăjitură turnată cu mere și iaurt. Aceasta este gustoasă, cremoasă și are un aspect deosebit. Pentru iubitorii de deserturi aromate, cremoase și dulci-acrișoare putem face o prăjitură cu ciocolată și vișine.
Piersicuțele umplute cu cremă sunt fragede, delicioase și au un aspect deosebit. Ele pot fi servite dimineața alături de o cafea aromată, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert irezistibil.
Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu la tine în bucătărie
Pentru cojile de piersicuțe vom avea nevoie de 550 g de făină, 100 g de unt, 100 g de zahăr, 150 ml de lapte, 2 ouă, 10 g de praf de copt, 10 g de zahăr vanilat și esență de vanilie. Pentru cremă vom folosi 100 g de unt moale, 100 g de nucă măcinată, 200 g de cremă de alune, 30 g de cacao, 20 g de zahăr și miezul rămas de la aluatul de piersicuțe. Pentru decor vom avea nevoie de 100 ml de apă plată, 50 g de zahăr, esență de vanilie.
Mai întâi pregătim aluatul pentru piersicuțe. Se mixează untul împreună cu zahărul apoi se adaugă cele două ouă, laptele și esența de vanilie. Ulerior se încorporează făina și praful de copt și se frământă până când se obține un aluat omogen și elastic.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se modelează bile din aluat. Acestea se turtesc ușor cu mâna apoi se dau la cuptor timp de 15 minute. După ce se scot fursecurile din cuptor, se scobesc în interior pentru a le da forma de coajă de nucă.
După aceea se pregătește crema. Se mixează untul moale împreună cu crema de alune și zahărul. Se adaugă apoi nuca măcinată, cacao și esența de rom și se amestecă totul foarte bine. La final se încorporează răzătura rămasă de la aluatul de fursecuri și se amestecă până când se obține o cremă omogenă.
Ulterior se vor umple cojile cu cremă și se lipesc două câte două pentru a forma piersicuțele delicioase. După aceea se pregătește siropul care va oferi fursecurilor culoarea de piersică. Într-o cratiță se pune apa împreună cu zahărul și esența de vanilie și un pliculeț de colorant alimentar. Se trec fursecurle prin siropul aromat, apoi se tăvălesc prin zahăr tos. Se așază piersicuțele pe un platou și se dau la frigider pentru câteva ore. Se scot și se servesc ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert savuros.
Piersicuțele umplute cu cremă sunt fragede, gustoase și au un aspect deosebit. Acestea vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele delicioase ale bunicii.