Prima pagină » Culinar » Piersicuțe moi, tăvălite prin zahăr. Fursecuri umplute cu cremă de ciocolată și nuci prăjite

Piersicuțe moi, tăvălite prin zahăr. Fursecuri umplute cu cremă de ciocolată și nuci prăjite

20 dec. 2023, 14:42,
în Culinar

Cine nu își amintește cu drag de aceste delicii colorate? Probabil că pentru mulți dintre noi, piersicutele reprezintă o amintire plină de nostalgie din copilărie, când aceste mici fursecuri erau cu siguranță la modă și foarte căutate.

Rețetă de piersicuțe moi, însiropate cu rom

De obicei, rețeta aluatului este destul de simplă, dar umplutura poate varia ușor. Există variante cu cremă de ciocolată, vanilie, brânză, gem de caise și altele. Puteți alege să le umpleți cu orice vă place, cu condiția ca umplutura să nu fie prea lichidă. Aspectul acestor piersicuțe este însă unul special, aceste fursecuri necesitând adăugarea de colorant alimentar pentru a obține culori cât mai realiste.

Dacă doriți o variantă mai sănătoasă, puteți înlocui coloranții cu ingrediente naturale. De exemplu, pudră de sfeclă sau suc de sfeclă pentru roșu (cu mențiunea că acesta poate modifica ușor gustul), iar pentru galben, puteți opta pentru șofran (cel mai scump condiment din lume) sau pudră de turmeric. Pentru a asigura aderența zahărului, piersicuțele trebuie trecute printr-un lichid care să le înmoaie ușor.

Pentru a prepara alutul fraged al piersicutelor aveți nevoie de 2 ouă, 125 g zahăr, 125 ml ulei, 1 linguriță praf de copt, 330 g făină, 1 praf de sare, coaja de la 1 lămâie, 2 lingurițe zahăr vanilat. Umplutura se prepară din 70 g unt, 100 g ciocolată neagră, 30 g cacao, 70 g zahăr, 100 g nuci prăjite și măcinate, 1 lingură esență de rom. Siropul pentru înmuiere se va obține din 100 ml apă, 50 g zahăr, 50 ml rom brun (alcool), colorant alimentar roșu și colorant alimentar galben. Pentru finisaj, aveți nevoie de zahăr granulat și 100 g de frunze de mentă proaspătă.

Prepararea aluatului, cremei și siropului

Pentru început, pregătiți aluatul. Amestecați făina cernută cu praful de copt și lăsați deoparte. În alt bol, combinați ouăle cu zahărul, zahărul vanilat și uleiul, adăugați sarea și coaja de lămâie, apoi bateți bine până când zahărul se topește complet. Adăugați făina amestecată cu praful de copt și incorporați-o în amestecul de ouă până când obțineți un aluat omogen. Înfășurați aluatul în folie alimentară și puneți-l la frigider timp de 2 ore.

Între timp, pregătiți crema de ciocolată. Topiți untul într-o cratiță, adăugați ciocolata, zahărul și cacao, apoi amestecați până când obțineți o cremă. Trageți cratița de pe foc și adăugați nucile prăjite și măcinate împreună cu esența de rom. Amestecați bine, acoperiți cu folie alimentară și lăsați crema deoparte până se răcește complet.

Preîncălziți cuptorul la 150 de grade Celsius. Scoateți aluatul din frigider și începeți să formați fursecurile. Pentru a obține fursecuri egale, cântăriți aluatul, astfel încât fiecare fursec să aibă aproximativ 15-16 grame. Puteți forma și biluțe de aluat de mărimea unei nuci, dacă preferați. Modelați fiecare bucată de aluat pentru a obține o bilă perfect rotundă, apoi așezați-o pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt. Aplatizați ușor biluțele pentru a evita bombarea excesivă în timpul coacerii. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute. Fursecurile vor avea o culoare palidă și vor părea puțin crude și moi, dar se vor întări după răcire, așa că le puteți scoate cu încredere.

Cât timp fursecurile sunt încă calde, scobiți-le în interior pe partea plană, având grijă să nu forțați prea mult pentru a evita crăparea. Pentru această operațiune, puteți utiliza o ustensilă de curățat cotorul merelor. Astfel, veți obține o scobitură perfectă în mijlocul fiecărui fursec. Nu le lăsați să se răcească complet, deoarece se vor întări și va fi dificil să le scobiți ulterior.

După ce ați scobit toate fursecurile, începeți procesul de umplere. Deoarece umplerea piersicutelor necesită atenție sporită, este recomandat să utilizați un pos de cofetărie sau o pungă de plastic tăiată la un colț. Umpleți golurile din mijlocul piersicutelor cu crema de ciocolată răcită, și lipiți strâns câte două fursecuri.

Fierbeți într-un ibric apa și zahărul până când zahărul este complet topit, iar apoi lăsați siropul deoparte până se răcește complet. Abia apoi adăugați alcoolul. Impărțiți cantitatea de sirop în două boluri mici. În primul bol, adăugați colorant alimentar roșu, iar în al doilea bol, adăugați colorant alimentar galben.

Treceți rapid piersicutele lipite prin siropul galben, apoi prin siropul roșu. Așezați-le pe un șervet și lăsați-le timp de 5 minute pentru a se înmuia, însă nu mai mult, căci apoi zahărul nu va mai adera corespunzător. Treceți piersicile prin zahăr și așezați-le pe o tavă pentru a se usca. Adăugați pe fiecare piersicuță o frunză de mentă proaspătă. Aceste piersicuțe pot fi păstrate la temperatura camerei timp de o săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`