Prima pagină » Sport » Pierderi de sute de milioane după amânarea Euro 2020. Anunțul făcut de președintele UEFA, Aleksander Ceferin
Pierderi de sute de milioane după amânarea Euro 2020. Anunțul făcut de președintele UEFA, Aleksander Ceferin

Pierderi de sute de milioane după amânarea Euro 2020. Anunțul făcut de președintele UEFA, Aleksander Ceferin

23 mart. 2020, 04:00,
în Sport

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a spus că vor exista pierderi de sute de milioane de euro după ce Euro 2020 a fost amânat pentru anul 2021, din cauza pandemiei de COVID-19.

Aleksander Ceferin nu regretă decizia luată:

„Este clar că pierderile vor fi de sute milioane de euro după amânarea turneului final. Reprogramarea EURO 2020 are un mare preț, dar vom face tot ce putem mai bine pentru ca finanțarea vitală pentru fotbalul de bază, fotbalul feminin și dezvoltarea jocului de fotbal în toate cele 55 de țări să nu fie afectată. Principiul care ne-a ghidat în asumarea acestei decizii pentru binele fotbalului european, ca un întreg, a fost deasupra profitului. Cred că Uniunea Europeană se poate inspira din abordarea noastră în ceea ce privește criza. Avem o monedă unică și frontiere deschise în Europa, dar acum, fiecare are o viziune individuală asupra crizei și adoptă măsuri diferite în loc să aibă o abordare globală, coordonată. E păcat”, a spus președintele UEFA, Aleksander Ceferin, într-un interviu acordat pentru Welt Am Sonntag.

Euro 2020 a fost amânat pentru 2021

Oficialii celor de la UEFA au decis, după o videoconferință la care au participat cele 55 de federații afiliate, amânarea lui Euro 2020 pentru vara anului viitor. Astfel, Euro 2021 se va derula între aceleași date, 11 iunie – 11 iulie!
Astfel, turneul final, care va fi găzduit și de București, se va derula la anul, tot vara, așa cum trebuie să fie și anul ăsta.

La EURO 2020 vor participa 24 de echipe, iar meciurile vor fi găzduite de 12 orașe. Între cele care au primit organizarea de meciuri se află și București, capitala României.

Pe Arena Națională vor fi găzduite patru meciuri, trei din grupe și o optime de finală. Inițial, UEFA desemnase 13 orașe, dar Bruxelles a pierdut organizarea jocurilor de la Euro 2020, deoarece oficializățile belgiene nu au aprobat construirea unei arene noi.

Care sunt cele 12 orașe care găzduiesc meciuri de la Euro 2020

Copenhaga
București
Amsterdam
Dublin
Bilbao
Budapesta
Glasgow
Baku
Roma
Sankt Petersburg
Londra
Munchen

Unde va juca România meciurile de la Euro 2020

În situația în care România se va califica la Euro 2020 va disputa două meciuri din faza grupelor la București, pe Arena Națională. Capitala României este cuplată cu orașul Amsterdam, astfel că, în cazul în care România și Olanda obțin biletele la Euro 2020, vor face parte din aceeași grupă, mai precis din Grupa C.
Olanda va juca două meciuri la Amsterdam, iar pentru partida directă se va trage la sorți între cele două stadioane, Arena Națională și „Johan Cruyff”.
În situația în care România nu ajunge la Euro 2020, o altă țară care nu are oraș organizator, precum Belgia, Franța sau Elveția, se va cupla cu Olanda.

Barajul pentru Euro 2020. Programul complet

Tabloul semifinalelor play-off-ului Ligii Națiunilor este următorul:
Traseul A: Islanda – România și Bulgaria – Ungaria
Traseul B: Bosnia-Herțegovina – Irlanda de Nord și Slovacia – Irlanda
Traseul C: Scoția – Israel și Norvegia – Serbia
Traseul D: Georgia – Belarus și Macedonia de Nord – Kosov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *