Prima pagină » Culinar » Piept de rață cu sos caramel. Rețeta care îi va impresiona pe cei de la masă

Piept de rață cu sos caramel. Rețeta care îi va impresiona pe cei de la masă

02 aug. 2023, 12:49,
în Culinar

La ceas aniversar putem să îi cucerim pe cei dragi cu o porție de piept de rață cu sos caramel. Acest preparat culinar are o savoare aparte, un aspect deosebit și chiar dacă necesită mai mult timp de pregătire și atenție în alegerea ingredientelor, rezultatul va fi unul încântător. Iată rețeta care îi va impresiona pe cei de la masă.

Piept de rață cu sos caramel

Atunci când vrem să îi răsfățăm pe musafiri la mesele festive cu un preparat gustos și spectaculos, ideal este un piept de rață cu sos caramel. Acesta se face cu multă atenție, cu ingrediente de calitate, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, sucesul culinar va fi garantat.

Pieptul de rață făcut cu sos de caramel și portocale are o aromă deosebită și va fi pe placul tuturor celor de la masă. La mesele festive putem pregăti pentru cei dragi și un coltlet de porc la cuptor fraged și suculent.

Pentru iubitorii de preparate simple, rafinate și gustoase putem face și o porție de paste cu bacon și ciuperci. Acestea se fac rapid, sunt sățioase și sănătoase. Pieptul de rață cu sos caramel este delicios și are un aspect deosebit, fiind alegerea perfectă la mesele de sărbătoare și nu numai.

Rețeta cu care vei obține un preparat gustos și rafinat

Pentru deliciosul piept de rață cu sos caramel vom avea nevoie de 2 bucăți de piept de rață, 4 portocale, 100 ml de lichior de portocale, 1 linguriță de scorțișoară, 1 linguriță de sare, 3 linguri de zahăr și 50 g de unt, ingrediente necesare pentru prepararea pieptului fraged de rață.

Pentru garnitură vom folosi 3 morcovi, 1 cartof, 50 ml de lapte, 100 g de unt, sare și piper după gust. Mai întâi se stoarce sucul de la portocale și se amestecă împreună cu lichiorul, scorțișoara și sarea. Pieptul de rață se spală, se lasă la scurs și se crestează pe partea cu pielea apoi se adaugă carnea în compoziția de portocale și lichior și se lasă peste noapte la frigider, într-un vas cu capac.

Astfel, carnea va fi mult mai fragedă și aromată. A doua zi se scoate pieptul de rață și se lasă la scurs pe șervețele de bucătărie. Se lasă carnea să ajungă la temperatura camerei apoi se pune într-o tigaie cu puțin ulei încins. Se prăjește carnea ușor pe ambele părți apoi când este gata se scoate din tigaie, se învelește carnea cu folie de aluminiu și se lasă la frăgezit timp de 10 minute.

Următorul pas constă în pregătirea sosului de caramel. Într-o tigaie se caramelizează zahărul apoi se adaugă marinada în care a stat carnea peste noapte. Se mai pun și 2 felii de portocală, apoi se lasă sosul la fiert timp de 5 minute după care se adaugă untul și se potrivește cu sare, după gust. Pentru prepararea garniturii se curăță cartofii și morcovii apoi se taie cubulețe și se pun la fiert. Când legumele devin moi, se scurg de apă, se pasează și se adaugă laptele fierbinte și untul. Se condimentează cu sare și piper.

Pieptul de rață se taie felii, iar peste carnea fragedă și aromată se toarnă sosul. Totul se servește împreună cu piureul de morcovi. Cu siguranță acest preparat va fi apreciat de toți cei de la masă. Pieptul de rață cu sos caramel este ideal de pregătit la mesele festive. Acest deliciu culinar îi va cuceri pe musafiri.

Bugetul.ro
Evacuarea neștiută a lui Dragoș Anastasiu dintr-un complex rezidențial de lux din Dorobanți. Controversatul om de afaceri a fost spaima vecinilor
redactia.ro
Schimbare la show-ul "Mireasa". Emisiunea va avea o nouă prezentatoare
Bugetul.ro
Calculator indemnizație creștere copil 2025. Suma reală cu care rămân mamele, după ce achită CASS
a1.ro
Mara Bănică, despre coma care ar fi putut să îi aducă sfârșitul. Medicii i-au dat șanse de doar 1%
Playtech.ro
Unde a fost surprins Adrian Alexandrov, după ce Udrea a fost eliberată? Nimeni nu se aştepta să plece aşa de acasă
observatornews.ro
Experiment: Acelaşi coş de alimente, cumpărat înainte şi după scumpiri. Cât am plătit în plus
Playsport.ro
Dacă vezi aceste două cuvinte pe telefonul tău, este clar că ai a fost compromis și...
Evz.ro
Armata de Cartea Recordurilor. Este cea mai mică din lume, dar a dus războaie teribile
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
O minoră de doar 14 ani i-a luat mințile lui Gigi Becali, care s-a îndrăgostit până peste cap
Playtech.ro
Ai voie să crești găini dacă stai la casă, în oraş? Legea despre păsările din mediul urban de care orice român trebuie să ştie
Dailybusiness.ro
Cât a ajuns să coste o franzelă albă după majorarea TVA-ului. Șeful ROMPAN anunță noi scumpiri: ”Prețul pâinii va mai crește. Avem impozite mai mari de plătit”
RomaniaTV
Ce trebuie să ştie toţi românii, se aplică fără excepţie de astăzi!
stiriromania.ro
Cât costă o porție de ceafă cu cartofi prăjiți în Mamaia: prețurile de autoservire ajung la niveluri gourmet
RomaniaTV
Ohooo, nu e doar frumos, ci și avut. Ce SALARIU are Ionuț, SPP-istul lui Nicușor Dan. Pe lângă leafă, are și sporuri!
redactia.ro
Se spală sau nu azi când începe Postul Adormirii Maicii Domnului. Ce spune tradiția și ce reguli trebuie respectate
ego.ro
Iubita din umbră a campionului: Cine este Taisia?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
02 august 2025
02 august 2025
Articole similare