Prima pagină » Culinar » Piept de pui umplut, învelit în bacon crocant. Combinația care îți trezește simțurile la viață

Piept de pui umplut, învelit în bacon crocant. Combinația care îți trezește simțurile la viață

17 ian. 2024, 14:47,
în Culinar

Plin de savoare, acest piept de pui suculent este învelit în bacon și umplut cu spanac, anghinare, usturoi și roșii uscate pline de savoare! Rapid de preparat și plin de ingrediente sănătoase, acesta este un fel de mâncare capabil să satisfacă toate preferințele culinare ale musafirilor.

Rețetă de piept de pui umplut cu legume

Buzunarele din piept de pui vor fi umplute cu un amestec de roșii uscate, anghinare, spanac și usturoi. Înfășurarea pieptului în bacon va face toate aromele să iasă în evidență într-o împletire delicioasă de gusturi ușor caramelizate. Poți folosi bacon de porc sau de curcan, ambele variante au un gust delicios. Pentru început, pieptul de pui va trebui marinat în ulei de măsline și oțet balsamic timp de cel puțin 30 de minute. Poți să sari peste acest pas opțional, însă marinarea cărnii va face pieptul de pui mult mai suculent.

Vei avea nevoie de 1/4 ceașcă ulei de măsline, 1/8 ceașcă oțet balsamic, 4 bucăți piept de pui, 6-8 felii de bacon, 2 căni de spanac proaspăt (spălat și apoi tocat), 2 căței de usturoi, mărunțiți, 200 g de conservă de anghinare în saramură și 1/3 ceașcă roșii uscate la soare tăiate solzișori.

Marinează bucățile de carne timp de cel puțin 30 de minute în ulei de măsline și oțet balsamic. Cu cât o ții la marinat mai mult, cu atât carnea va fi mai fragedă și suculentă. Dacă poți aștepta un timp de 4-6 ore, cu siguranță nu vei fi dezamăgit de rezultat.

Prepararea umpluturii și trucuri pentru un preparat plin de savoare

Folosind un cuțit ascuțit, mărunțiți spanacul proaspăt, usturoiul și anghinarea. Pune-le într-un castron, iar apoi adaugă roșiile uscate, amestecând până ce toate ingredientele sunt bine combinate. Încălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade Celsius. Taie ușor pe mijlocul primului piept, începând de la un capăt și fără a-l străpunge complet. Cu mâinile sau ajutându-te de o lingură, umple interiorul cu amestecul de legume. Învelește pieptul strâns cu 2 felii de bacon crude, fixându-l cu 2-3 scobitori.
Repetă procesul pentru fiecare bucată de carne și așează-le apoi într-o tigaie de fontă sau tavă de copt.

Coace în cuptor timp de 40 de minute la 190 de grade Celsius. Apoi, comută cuptorul pe funcția de grill și coace pentru încă 5-10 minute pentru ca baconul să devină crocant, ceea ce ar trebui să dureze aproximativ 5 minute dacă este un bacon mai subțire, și cam 10 minute dacă feliile sunt mai groase. Poți servi pieptul de pui umplut alături de orice garnitură la alegere.
Cheia pentru a face un piept de pui delicios este să folosești bucăți de dimensiuni egale pentru a se coace în același timp. Poți înlocui pieptul de pui cu copanele dezosate.

Pentru a îmbunătăți și mai mult gustul, folosește un ulei de măsline aromat. Uleiul de măsline cu aromă de usturoi sau cimbru pune foarte bine în valoare această rețetă. După coacere, poți stropi pieptul de pui uplut cu zeama rezultată în cuptor, pentru un plus de aromă și savoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 februarie 2025
15 februarie 2025