Prima pagină » Culinar » Piept de pui la cuptor cu smântână. Trucuri simple pentru un preparat culinar desăvârșit

Piept de pui la cuptor cu smântână. Trucuri simple pentru un preparat culinar desăvârșit

14 sept. 2022, 15:10,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare delicioasă, putem opta pentru savurosul piept de pui la cuptor cu smântână. Acest deliciu este ușor de făcut, iar dacă adăugăm câteva ingrediente inedite, la final îi vom cuceri pe toți cei de la masă. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat culinar desăvârșit.

Piept de pui la cuptor cu smântână, un deliciu irezistibil

Pieptul de pui poate fi preparat în diferite moduri, iar dacă ținem cont de câteva trucuri vom obține la final un preparat culinar gustos și aromat. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu o mâncare delicioasă și sănătoasă, ideal este pieptul de pui făcut la cuptor cu smântână.

Pentru a pregăti acest deliciu la noi acasă, avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul va fi garantat. Pentru a oferi un plus de savoare acestui preparat culinar, putem adăuga cimbru, usturoi tocat sau câteva frunze de busuioc.

Pieptul de pui la cuptor cu smântână poate fi pregătit la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Pe lângă această mâncare gustoasă pe placul multora dintre noi, pe lista preferințelor se află și delicioasele sarmale făcute după rețeta bunicii.

Când vine vorba de desert, rețetele sunt inedite și spectaculoase. De la gustoasele prăjituri de casă, plăcinte aromate sau fursecuri fragede până la deserturi rafinate precum pandișpanul cu cremă de zahăr ars sau tarta cu mere caramelizate, toate sunt gustoase și pe placul celor de la masă.

Pieptul de pui la cuptor cu smântână este gustos și ușor de făcut acasă. Pentru un preparat culinar desăvârșit avem nevoie de câteva ingrediente de calitate și de un plus de imaginație, iar succesul va fi garantat.

Rețeta cu care vei pregăti un preparat culinar savuros

Pentru savurosul piept de pui la cuptor cu smântână vom avea nevoie de 1 kg de piept de pui, 200 ml de smântână grasă, 1 linguriță de muștar, 3 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 100 g de cașcaval, ulei, sare și piper după gust.

Mai întâi se pregătește pieptul de pui. Se spală, se lasă la scurs și se porționează. Pe fiecare bucată de piept de pui se pune sare și piper. Într-o tigaie cu ulei încins se pun la prăjit bucățile de carne până când se rumenesc ușor pe ambele părți. Când sunt gata, se iau de pe foc și se lasă timp de câteva minunte.

Între timp pregătim tava în care vom pune pieptul de pui la cuptor. Tava se unge cu puțin ulei și se așază bucățile de carne. Ulterior, se amestecă usturoiul pisat împreună cu cașcavalul ras, cimbrul tocat mărunt, muștarul și smântâna. După ce am obținut o compoziție omogenă și cremoasă, răsturnăm acest amestec peste carnea de pui.

Se pune tava la cuptor și se lasă timp de 25-30 de minute. Când este gata, scoatem pieptul de pui din cuptor și îl lăsăm câteva minute. Cu siguranță vom obține un preparat culinar gustos, aromat și pe placul tuturor celor de la masă.

Pieptul de pui la cuptor cu smântână este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Această mâncare savuroasă poate fi pregătită la ceas aniversar, alături de alte bucate alese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *