Prima pagină » Culinar » Retete cu carne » Piept de pui in sos cremos – Idee excelent pentru pranz sau cina
Piept de pui in sos cremos - Idee excelent pentru pranz sau cina

Piept de pui in sos cremos – Idee excelent pentru pranz sau cina

07 aug. 2017, 17:31,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:20069;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

O mancare usoara, ce se prepara rapid si nu contine prea multe calorii, puiul in sos cremos de verdeturi te va cuceri de la prima degustare.:

Ingrediente:

Pentru pui:
4 buc. piept de pui
2 lingurite ceapa pudra
2 lingurite usturoi pudra
1 lingurita patrunjel tocat
½ lingurita cimbru
rozmarin, dupa gust
ulei
sare
piper

Pentru sos:
4 catei de usturoi, pisati
1 lingurita patrunjel tocat
½ lingurita cimbru
rozmarin, dupa gust
240 ml lapte
1 lingurita amidon de porumb amestecat cu 1 lingurita apa
sare
piper

Mod de preparare:

Acoperi pieptul de pui cu ceapa pudra, usturoi, cimbru, patrunjel si rozmarin. Condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Il rumenesti intr-o tigaie, in putin ulei incins, pana cand isi schimba culoarea, aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie si dai deoparte.
In aceeasi tigaie, calesti in putin ulei usturoiul cu patrunjel, cimbru si rozmarin, aproximativ 1 minut. Adaugi laptele. Condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Lasi pe foc pana incepe sa fiarba, apoi combini cu amidonul de porumb, pana ce sosul incepe sa se ingroase. Dai focul mai incet si mai amesteci inca 1 minut. Servesti puiul cu sos.

preluat de pe click pofta buna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
02 decembrie 2024
02 decembrie 2024