Prima pagină » Culinar » Piept de pui cu sos alb în stil toscan: Rețeta celui mai aromat și gustos preparat

Piept de pui cu sos alb în stil toscan: Rețeta celui mai aromat și gustos preparat

12 ian. 2022, 14:56,
în Culinar

Dacă ar exista un top al rețetelor cu piept de pui, aceasta cu siguranță s-ar situa în top trei. Această rețetă de piept de pui cu sos alb preparat în stil toscan e aromat, fraged și împreună cu sosul de smântână și parmezan este absolut de vis.

Timpul de preparare este de 40 de minute cu tot cu pregătitul ingredientelor așa că nu ezitați să preparați rețeta atunci când sunteți în criză de timp. Rețeta probabil s-ar putea să vă pară destul de familiară, dar vă garantez că gustul va face diferența. Cu siguranță îl vei prepara la fiecare ocazie specială.

tigaie asezata pe un prosop cu piept de pui cu sos alb si frunze de patrunjel

Când preparatul de piept de pui cu sos alb este gata, îl puteți servi alături de paste, cartofi sau orez

De ce anume ai nevoie pentru a face piept de pui cu sos alb în stil toscan

Iată ingredientele pregătite pentru acest piept de pui cu sos alb în stil toscan: 700 g piept de pui, 100 g spanac, 250 ml smântână pentru gătit, 1 linguriță boia de ardei iute, 1 linguriță rozmarin uscat, 3 căței de usturoi răzuiți, 50 g parmesan răzuit, 100 g roșii uscate, 3 linguri ulei de măsline, sare și piper.

Pentru această rețetă de piept de pui cu sos alb în stil toscan se pot folosi și pulpe de pui, dezosate sau chiar cu os. Și carnea de curcan ar merge la fel de bine, doar că singurul dezavantaj ar fi timpul îndelungat de preparare al cărnii, pentru că are nevoie de mai mult timp pentru a se pătrunde. Dacă nu aveți ulei de măsline puteți folosi și ulei de floarea soarelui însă acesta se arde mai repede și nu este atât de sănătos plus că și carnea are alt gust.

fund de lemn cu bucati de piept de pui, caserola cu spanac, bucata de parmezan pe razatoare, ulei de masline, piper si boia de ardeo, ustoroi, smantana

Pentru această rețetă de piept de pui cu sos alb în stil toscan se pot folosi și pulpe de pui, dezosate sau chiar cu os

Este recomandat ca smântâna pentru sosul ce va fi pregătit să fie din cea naturală, din lapte de vacă. Este foarte bună chiar și cea cu 20% grăsime, în lipsa celei naturale.

Foarte ușor ar fi și să personalizăm această rețetă de piept de pui. Pur și simplu adăugăm sau scoatem ingrediente din sosul alb. Spre exemplu, ați putea să adăugați ciuperci pe care să le căliți imediat ce ați scos puiul. Sau să adăugați capere atunci când puneți usturoiul. Dacă nu aveți la îndemână spanac proaspăt, puteți folosi și congelat. La fel de bine ați putea înlocui roșiile uscate cu roșii cherry, desi sunt mai acide.

piept de pui cu sos alb si frunze de patrunjel

Timpul de preparare este de 40 de minute cu tot cu pregătitul ingredientelor așa că nu ezitați să preparați rețeta atunci când sunteți în criză de timp

Cum preparăm rețeta de piept de pui cu sos alb în stil toscan

Pentru ca acesta să fie mult mai aromat și gustos, trebuie neapărat să rumeniți pieptul de pui înainte de a face sosul. În modul acesta pieptul de pui va rămâne suculent la interior, iar sosul va căpăta un gust mai deosebit datorită aromei de pui rumenit. La nevoie puteți adăuga apă în sos astfel încât acesta să nu fie prea gros. Spanacul să îl puneți întotdeauna aproape de sfârșit pentru că nu necesită mult timp de gătire.

Când preparatul de piept de pui cu sos alb este gata, îl puteți servi alături de paste, cartofi sau orez.

Îndrăznesc să spun că această rețetă simplă și savuroasă de piept de pui cu sos alb în stil toscan va fi pe placul multora dintre voi, având în vedere faptul că cele mai apreciate rețete sunt cele cu carne de pui, dar și cele mai rapide.

Piept de pui cu sos alb si rozmarin

Pieptul de pui împreună cu sosul de smântână și parmezan este absolut de vis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`