Prima pagină » Local » Pictoriţa Cezara Moraru care a vrut să se sinucidă, plonjând cu maşina în Ciric a elucidat misterul: „Nu sunt însărcinată”
Pictoriţa Cezara Moraru care a vrut să se sinucidă, plonjând cu maşina în Ciric a elucidat misterul: „Nu sunt însărcinată”

Pictoriţa Cezara Moraru care a vrut să se sinucidă, plonjând cu maşina în Ciric a elucidat misterul: „Nu sunt însărcinată”

01 iul. 2021, 10:51,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Noi detalii în cazul artistei Cezara Moraru. Aceasta a avut o primă reacţie astăzi, 30 iunie 2021, după ce a condus un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice şi a încercat să se sinucidă, plonjând cu maşina în lacul Ciric. Aceasta se afla în aceste momente sub control judiciar.

Tânăra a menţionat că nu a fost şi nu este însărcinată, ecografiile descoperite în maşină fiind de acum 5 ani. Mai mult decât atât, divorțul dintre cei doi a fost încheiat de comun acord. Cezara Moraru susține că în aceste momente nu se simțe bine și nu poate da mai multe detalii despre gestul necugetat pe care l-a făcut.

„Ecografiile găsite în mașină sunt de acum 5 ani, de la prima sarcină. Nu am fost și nu sunt însărcinată! Divorțul s-a produs pe cale amiabilă, procesul de divorț nu a fost închis din cauza avocatei. Vreau să lămuresc aceste chestiuni pe care le-am citit și care nu-mi fac deloc bine, mă termină psihic toate aceste supoziții. Încerc să îmi revin, am grijă să fiu bine. Momentan nu sunt deloc ok, nu pot vorbi cu nimeni, nu mai citesc nimic, vreau să fiu bine!

Le mulțumesc din suflet celor care mi-au fost alături în aceste zile, sunt suportul meu într-o perioadă în care am mare nevoie de liniște și discreție.”, a transmis în exclusivitate pentru insociety.ro pictorița Cezara Moraru, după ce iniţial s-a vehiculat că era însărcinată în momentul în care a plonjat cu mașina în lacul Ciric, dar și despre faptul că divorțul dintre ea și soțul ei, Dan, ar fi fost suspendat.

Tragicul accident a avut loc sâmbătă după-amiază

Amintim că sâmbătă, 26 iunie 2021, în jurul orei 13:00, a fost anunțat un accident în zona lacului Ciric, din municipiul Iași. Autoritățile ieșene au fost anunțate că o șoferiță a plonjat cu mașina în apa lacului Ciric. Potrivit primelor informații, tânăra, care conducea un autoturism marca Volkswagen, ar fi vrut să se sinucidă. În urma testării, polițiștii au descoperit că aceasta avea o alcoolemie de 1,09 miligrame la litru în aerul expirat. Accidentul a avut, totuși, un final fericit. Un polițist local care se afla prin zonă a salvat-o pe tânără în ultima clipă, aruncându-se după ea în apă.

Acesta a înotat până la mijlocul lacului, unde se afla tânăra. Agentul care a luat atitudine când a văzut că situația era pe cale să devină tragică se numește Cristian Neculau. Acesta activează de 16 ani în cadrul Serviciului pentru Siguranța Circulației, de la Poliția Locală Iași.

Au procedat corect autoritățile în cazul pictorului Cezara Moraru care a încercat să se sinucidă la Ciric?

Medicii specialiști spun că o persoană care a trecut prin ceea ce a trecut Cezara Moraru, o posibilă depresie și o tentativă de sinucidere, are nevoie de consiliere. Mediul unei celule de arest nu face decât să agraveze starea psihică a persoanei, aceasta stând 24 de ore după gratii, ulterior fiind plasată sub control judiciar.

„Sunt convins că autoritățile, după ce vor încheia procedurile legale de cercetare, o să o propună și către Institutul de Psihiatrie „Socola” pentru a fi văzută de un medic specialist. Nu pot comenta cu privire la procedurile juridice, nu este domeniul meu, dar cu siguranță partea asta de reținere, arestare, nu face decât să o sperie mai mult. Mediul de acolo aduce și mai multă apăsare asupra ei, îi declanșează motive de rușine și asta cu siguranță nu îi face bine. Este foarte frecvent ca o tentativă de suicid să fie pe fondul consumului de alcool.

În principiu, politica noastră, care se aplică în sănătate, este ca cei care au avut o tentativă de suicid să se afle sub supraveghere. De aceea îi internăm, să nu încerce din nou să recurgă la un astfel de gest. Dacă ne gândim că aceste persoane ajung în arest și pentru a fi ferite de o nouă tentativă, nu știu ce să zic. Îmi vine greu să cred că însuși arestul este o măsură bună de a ajuta pe cineva să conștientizeze că a greșit sau să nu mai facă un astfel de gest”, a declarat dr. Tudor – Ștefan Rotaru, psihoterapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *