Piciorul cocoșului este o plantă medicinală cu efecte uluitoare asupra sistemului nervos. Consumată sub formă de ceai, planta acționează în tratarea nevralgiilor, calmează durerile de cap, migrenele și poate ucide bacteriile din organism. Deși are numeroase beneficii, ceaiul de piciorul cocoșului are și efecte adverse. Iată când poate deveni toxică această plantă.
Piciorul cocoșului, planta medicinală cu efecte uluitoare asupra sistemului nervos
Piciorul cocoșului este una dintre cele mai apreciate plante medicinale. Această plantă are flori galbene-aurii și se întâlnește în zonele umede de câmpie și pe pajiști. Cu planta minune numită piciorul cocoșului putem pregăti leacuri naturiste cu efecte miraculoase pentru organism.
Ceaiul din această plantă medicinală are un efect antispasmodic și analgezic și ajută la tratarea oricăror dureri. Trebuie de avut în vedere faptul că ceaiul de piciorul cocoșului nu trebuie consumat deoarece poate deveni toxic. Printre efectele adverse se află stările de greață, amețelile, durerile de stomac, leziuni hepatice și renale, diaree și stări de vertij.
Pentru a evita aceste efecte nedorite, trebuie să consumăm ceaiul sub atenta îndrumare a medicului. și doar pentru uz extern, în spălături. Planta numită piciorul cocoșului tratează afecțiunile musculare, nevralgiile intercostale, eczemele, reumatismul și urticaria.
Se recomandă ca această plantă medicinală să fie întrebuințată extern. Planta verde este toxică, iar ceaiul concentrat poate avea efecte nedorite.
Cum se prepară și se administrează acest remediu naturist
Pentru uz extern putem pregăti un amestec din planta numită piciorul cocoșului. Părțile aeriene ale acestei plante medicinale se mărunțesc, se amestecă cu sare apoi se aplică pe părțile dureroase ale corpului.
La fel de bine putem face o infuzie din 2 lingurițe de plantă mărunțită puse în 250 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 10 minute apoi se strecoară. Se folosește după aceea extern în diferite spălături pentru calmarea durerilor sau pentru tratarea iritațiilor pielii.
O altă plantă plantă medicinală ce trebuie utilizată la îndrumarea medicului este sunătoarea. Ceaiul de sunătoare are multe beneficii pentru organism, dar în cazul anumitor persoane este interzis consumul de ceai de sunătoare. Este important să știm că poate avea și efecte adverse, dacă este depășită doza zilnică recomandată. Această băutură aromată poate provoca stări de agitație și de amețeală, diaree sau constipație, dar și iritații ale pieli.
Ceaiul de sunătoare se consumă nu mai mult de două căni pe zi, timp de o lună apoi se va face o pauză. Acest remediu din farmacia naturii este recomandat de către medici pentru că are efecte anti-anxietate, tratează insomnia, acționează ca un tonic asupra sistemului nervos și combate migrenele, reducele durerile premenstruale, ameliorează simptomele menopauzei și previne afecțiunile sistemului digestive. Ceaiul de sunătoare are numeroase beneficii și poate fi preparat cu ușurință acasă.
Și ceaiul de mentă sălbatică trebuie consumat cu moderație, iar efectele sale sunt miraculoase. Ceaiul de mentă sălbatică este benefic în cazul bolilor de ficat și de stomac, este recomandat în cazul insuficienței biliare, tratatează infecțiile gastro-intestinale, amelioreaază simptomele bronșitei, a tusei convulsive și atenuează durerile menstruale.
Piciorul cocoșului este o plantă medicinală ce trebuie folosită cu atenție pentru că poate deveni toxică. Acest remediu naturist se administrează sub atenta supraveghere și îndrumare a medicului.