Prima pagină » Lifestyle » Picioarele sunt în mod constant reci? Ce poti sa faci
Picioarele sunt în mod constant reci? Ce poti sa faci

Picioarele sunt în mod constant reci? Ce poti sa faci

21 dec. 2020, 12:19,
în Lifestyle

Picioarele reci în orice moment al anului nu sunt doar disconfort, ci și un semnal serios pe care corpul uman îl trimite. Din ce motive înghețează picioarele, ce măsuri ar trebui luate pentru a scăpa de acest sindrom sau pentru a reduce manifestările acestuia? Să luăm în considerare aceste probleme în articol.

De ce picioarele sunt reci chiar și vara

De mai multe ori am auzit de la pacienți plângeri că membrele lor sunt foarte reci. Și acest lucru se întâmplă nu numai în anotimpurile geroase sau din cauza hipotermiei. Se întâmplă să fie cald afară sau casa să aibă o temperatură confortabilă peste 21 ° C, iar picioarele să se transforme în gheață.

Pentru a rezolva această problemă, mai întâi vom clarifica ce face înghețarea picioarelor unei persoane, în ce circumstanțe aceasta este norma.

Ați observat că, dacă sunteți în frig o vreme, stați nemișcat într-o anumită poziție, atunci vă simțiți frig în vârfurile degetelor de la picioare și ale mâinilor? Aceasta este o reacție naturală de apărare a corpului uman la un stimul extern – o temperatură scăzută a mediului.

Structura anatomică a unei persoane și procesele fiziologice din corpul său sunt de așa natură încât membrele sunt răcite mai ales. Picioarele îngheață, deoarece au foarte puțin țesut muscular și practic nu au grăsime corporală.

Dacă picioarele îngheață în timpul iernii, atunci când o persoană se află într-o cameră rece sau este restricționată în mișcare, atunci acest lucru este acceptat de medici ca un indicator al normei. Cu toate acestea, se întâmplă ca picioarele să înghețe tot timpul, indiferent de regimul de temperatură sau de activitatea fizică.

Picioare reci: tratament și prevenire

Picioarele reci pot fi rezolvate de unul singur? Dacă este cauzat de probleme de sănătate, atunci, din păcate, nu. Cu toate acestea, puteți atenua în mod semnificativ afecțiunea. Le dau pacienților mei următoarele recomandări:

  • Fii proactiv.

Includeți încărcări moderate în programul zilnic – mers pe jos, gimnastică, înot. Acest lucru va îmbunătăți fluxul sanguin și va reduce grăsimea corporală. Este recomandat sa faceti yoga pentru a îmbunătăți fluxul de sânge.

  • Antrenează vasele.

Luați alternativ dușuri calde și reci. Mersul la baie sau la saună antrenează perfect vasele de sânge și organele interne. După procedură, frecați bine cu un prosop pentru a îmbunătăți circulația sângelui.

  • Uită de obiceiurile proaste.

Se recomandă să nu abuzați de alcool și băuturi din cafea. Este mai bine să eliminați complet fumatul din viață.

  • Urmăriți-vă dieta.

Acordați preferință alimentelor bogate în fier și iod (pește, carne, sare de mare). Bea complexe de vitamine cu potasiu, magneziu, acizi omega-3. Dar nu te grăbi să le atribui singur. Auto-medicația vă poate dăuna sănătății. Prin urmare, asigurați-vă că vă vizitați medicul pentru a primi recomandări calificate și pentru a trece teste care indică lipsa anumitor vitamine din organism.

  • Faceți un masaj.

Această procedură este utilă mai ales după o zi grea pe picioare. Aplică ulei esențial de arbore de ceai sau rozmarin pe mâini, apoi frământă și masează-ți membrele.

Modificările stilului de viață, simplele manipulări preventive vor ajuta la ameliorarea manifestărilor sindromului picioarelor reci, dacă nu este o consecință a tulburărilor severe de sănătate. Acționați asupra bunăstării dvs., treceți printr-un sondaj pentru a stabili cauza acestei afecțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`