Prima pagină » Sanatate » Picături de ochi pentru a scăpa de alergie. Recomandările specialiștilor

Picături de ochi pentru a scăpa de alergie. Recomandările specialiștilor

09 mai 2023, 12:37,
în Sanatate

Atunci când suferiți de un disconfort este important să aplicați picături pentru ochi de alergie. Picăturile speciale pentru alergii și antiinflamatorii vă pot ajuta să scăpați de disconfort și să restabiliți claritatea vederii. Haideți să aflăm care sunt cele mai ieftine și mai eficiente.

Conjunctivita alergică este un proces inflamator cauzat de acțiunea unui alergen asupra membranei mucoase a ochiului – conjunctiva. Aproximativ 15% până la 20% din populația lumii suferă de această boală. Pentru tratarea conjunctivitei alergice se prescriu medicamente care ajută la ameliorarea mâncărimii, a roșeaței și a inflamației. Să analizăm cele mai eficiente și ieftine picături pentru alergii pe care le recomandă oftalmologii practicieni.

Picături pentru ochi afectați de alergie. Cum să scapi de conjunctivită

Orice medicament are efecte secundare și contraindicații. Ratingul nostru este o prezentare generală și nu acționează ca un ghid. Cereți sfatul medicului dumneavoastră înainte de a cumpăra orice medicament.

În conjunctivita alergică, se utilizează preparate pe bază de acid cromoglicic – acesta blochează atât reacțiile alergice timpurii, cât și cele tardive. Un astfel de produs este Cromicil-Solopharm picături pentru ochi.

Acidul cromogliceric, atunci când este aplicat local, încetinește sau oprește eliberarea histaminelor, care sunt responsabile de apariția alergiilor. Acest lucru ajută la reducerea lacrimilor, a roșeaței și a iritației oculare.

Cum să aplici picăturile dacă porți lentile de contact?

Producătorul notează în instrucțiuni că picăturile conțin un conservant care poate irita ochii atunci când se poartă lentile de contact. Prin urmare, lentilele trebuie îndepărtate înainte de aplicare și puse la loc numai după 15 minute.

Aceste picături pentru ochi conțin hipromeloză, un protector natural al epiteliului cornean. Produsul are un efect lubrifiant și emolient și ajută la refacerea propriei pelicule lacrimale. Lacrimile artificiale trebuie utilizate din prima zi de tratament, deoarece bolile alergice ale ochilor sunt aproape întotdeauna însoțite de o producție deficitară de lacrimi.

Picăturile Slezin sunt, de asemenea, utilizate pentru conjunctivita alergică, care este combinată cu ochii uscați. Produsul conține 2 ingrediente active, hipromeloză și dextran, care, în combinație cu lichidul lacrimal natural al ochiului, îmbunătățesc hidratarea corneei, împiedică uscarea corneei și ajută la reducerea iritației. Instrucțiunile precizează că picăturile au o durată de viață de 90 de minute după o singură aplicare.

Remedii care conțin amestecuri de uleiuri minerale

Picăturile Cationnorm conțin un amestec de uleiuri minerale, glicerină, tyloxapol și alte ingrediente. Produsul este o nanoemulsie care ajută la hidratarea, lubrifierea și protejarea suprafeței ochiului. Produsul este indicat pentru ameliorarea simptomelor sindromului de ochi uscat care este însoțit de arsură, mâncărime, senzație de corp străin în ochi. Produsul nu conține conservanți, astfel că picăturile nu afectează starea lentilelor de contact moi.

Principalul ingredient activ din picăturile Okurtiarz este acidul hialuronic. Este o soluție oftalmică care ajută la hidratarea suprafeței ochiului și îl protejează împotriva iritanților externi, precum frig, aer poluat și uscat, radiații de la ecranul calculatorului, apă clorurată. Cu toate acestea, soluția nu tratează cauza bolii, așa că este utilizată în cadrul unei terapii combinate.

Picăturile de ochi pentru alergii și inflamații diferă în mecanismul lor de acțiune. Picăturile antihistaminice sunt primele medicamente prescrise pentru conjunctivita alergică. Picăturile antiinflamatorii conțin corticosteroizi sau AINS și sunt destinate să prevină inflamația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *