Prima pagină » Local » Piatra funerara plina de mister! Oricat de tare de fire ai fi, ti se face pielea de gaina! Iata ce scrie pe CRUCEA acestei iesence! FOTO

Piatra funerara plina de mister! Oricat de tare de fire ai fi, ti se face pielea de gaina! Iata ce scrie pe CRUCEA acestei iesence! FOTO

02 nov. 2017, 22:12,
Dragos Savin în Local
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:628268;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Un monument funerar aflat intr-un cimitir din Iasi te pune pe ganduri @ Putini care l-au remarcat nu s-au oprit macar pentru cateva clipe si nu s-au gandit la semnificatia mesajului incrustat @ Asemenea pietre funerare cu mesaj nu se intalnesc prea des in zona Moldovei, iar totul te trimite cu gandul la celebrul cimitir din Sapanta

Fiecare piatra funerara din cimitirele Iasului ascunde cate o poveste. Sub pietrele grele isi duc somnul de veci oameni simpli, profesori, doctori, scriitori, iar exemplele pot continua. Unele monumente funerare sunt de-a dreptul unice atat prin design, cat si prin opulenta, iar altele atrag atentia pentru mesajul lor.

Pe unele pietre funerare sunt incrustate mesaje de adio, versuri sau chair rugaminti. In cimitirul Eternitatea din Iasi exista zeci de morminte deosebite. Desigur, pentru unii oameni nu reprezinta mare lucru, insa pentru altii ele sunt parti din istoria Iasului. Dupa cum spuneam, unele morminte iti atrag atentia prin modul in care arata, iar altele te fac sa zabovesti cateva clipe sa citesti mesajul lor.

Un astfel de mormant, care te pune pe ganduri se afla la cativa metri de intrarea din Cimitirul Eternitatea. De la distanta, aceasta piatra funerara nu iti atrage cu nimic atentia, insa odata ce te apropii de ea te pune pe ganduri. Astfel de mesaje, cum este cel incrustat pe acest mormant din Iasi, sunt des intalnite in binecunoscutul Cimitir Vesel, insa pentru Iasi el este cu siguranta aparte. Nimeni nu intelege despre ce este vorba si mai ales cine a decis sa treaca asa ceva pe piatra funerara.

Citeste si : Asa ceva a fost descoperit in cel mai mare cimitir din Iasi. O femeie face dezvaluiri cutremuratoare – GALERIE FOTO

"Nu ma deranjati"

Nimeni nu stie cum a ajuns acel mesaj pe cruce, insa pare ca ieseanca inhumata acolo a vrut sa fie lasata in pace. Pe piatra de veci este trecut mesajul: "Rog nu ma deranjati, Lenuta".

Cert este ca in acel loc de veci este inhumata o anume Elena Alexandrescu, o femeie care a incetat din viata in anul 1989. Nu se stie insa cine a trecut pe cruce acel mesaj si nici ce semnificatie are. O femeie care venise la cimitirul Eternitatea pentru o inmormantare a spus ca este ceva ciudat si ca nu intelege despre ce ar putea fi vorba.

"Nu am mai vazut asa ceva vreodata. Nu stiu ce sa zic, se mai scriu mesaje pe cruce, dar nu asa… Cine stie la ce s-a fi gandit femeia, poate a lasat cu limba de moarte", a spus femeia. Nu se stie insa cati ani avea Elena cand a decedat si nici daca a fost dorinta ei. In orice caz, ramane un mister mesajul de pe cruce si totodata da de gandit oricui il citeste. Dumnezeu sa o ierte!

Citeste si : Ceremonie speciala la Cimitirul Eternitatea, organizata de Printul Sturdza – UPDATE FOTO,VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *