Prima pagină » Local » „Piața verde de weekend” ajunge în Tătărași, pe Esplanada Oancea! Ieșenii sunt așteptați cu cele mai proaspete bunătăți locale

„Piața verde de weekend” ajunge în Tătărași, pe Esplanada Oancea! Ieșenii sunt așteptați cu cele mai proaspete bunătăți locale

11 aug. 2022, 02:00, 1 ,
Emanuela Băluță în Local

În acest final de săptămână, pe 13 și 14 august 2022, se va desfășura o nouă ediție a evenimentului „Piața verde de weekend”, de această dată în cartiere și nu pe Pietonalul Ștefan cel Mare, după cum erau obișnuiți ieșenii

Rolul acestui eveniment este de a promova producătorii locali, dar și de a aduce ieșenilor produse naturale și sănătoase. Accesibilitatea produselor este o parte din motivul pentru care anul acesta locația desfășurării evenimentului este alta, în raport cu anii anteriori.

Esplanada Oancea

Evenimentul va fi organizat de această dată pe Esplanada Oancea din Tătărași

„Piața verde de weekend” se mută în Tătărași

piata cu fructe si legume

Rolul acestui tip de manifestare este de a promova producția locală și de a propune o variantă alternativă supermarketurilor, aducând în prim plan produsele autohtone

În acest final de săptămână, sâmbătă, 13 august 2022, și duminică, 14 august 2022, pe Esplanada Oancea din cartierul Tătărași, se va desfășura noua ediție a evenimentului „Piața verde de weekend”. Rolul acestui tip de manifestare este de a promova producția locală și de a propune o variantă alternativă supermarketurilor, aducând în prim-plan produsele autohtone.

„Sâmbătă și duminică, 13 și 14 august, va fi organizată o nouă ediție, în cartiere, a evenimentului «Piața verde de weekend». Ieșenii sunt așteptați la sfârșitul săptămânii în Tătărași, pe Esplanada Oancea, de câteva zeci de producători de legume, produse lactate, din carne și de băcănie, miere, siropuri, dulceață, zacuscă etc”, au precizat reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Evenimentul este sponsorizat și susținut de mai multe instituții locale, precum Primăria Municipiului Iași, Academia Română – Filiala Iași, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, Asociația Producătorilor Locali Produs în Iași și Gust de Iași. Evenimentul este asociat în cadrul Proiectului Cities2030 și finanțat de Comisia Europeană prin programul Orizont2020.

„«Piața verde de weekend» este organizată de Primăria Municipiului Iași, Academia Română – Filiala Iași, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, Asociația Producătorilor Locali Produs în Iași și Gust de Iași, fiind asociată în cadrul Proiectului Cities2030 și finanțată de Comisia Europeană prin programul Orizont2020”, au mai precizat reprezentanții primăriei.

grafica cu sigla Primariei Municipiului Iasi

Evenimentul este sponsorizat și susținut de mai multe instituții locale, precum Primăria Municipiului Iași, Academia Română – Filiala Iași, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”; Asociațita Producătorilor Locali Produs în Iași și Gust de Iași

Când va avea loc evenimentul

 Pietonalul Stefan cel Mare

Legat de această manifestare, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iași, Sebastian Buraga, susține că ea dorește promovarea atât a producătorilor, cât și a produselor autohtone

Ca și până acum, evenimentul va fi desfășurat, în intervalul orar 10:00–18:00, în timpul weekendurilor.

„«Piața verde» are loc în fiecare weekend, în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 10:00 și 18:00, de obicei pe bulevardul Ștefan cel Mare, iar ocazional în cartierele orașului”, mai explică reprezentanții primăriei.

Legat de această manifestare, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iași, Sebastian Buraga, susține că se dorește promovarea atât a producătorilor, cât și a produselor autohtone. Pentru a le face cât mai atractive și mai accesibile, aceasta organizează evenimentul și în cartiere, nu doar pe Pietonalul Ștefan cel Mare.

„«Piața Verde» a devenit deja un eveniment de tradiție, prin care dorim să promovăm produsele locale și producătorii români. De această dată vom organiza evenimentul și în cartiere, dorind să venim în întâmpinarea ieșenilor amatori de produse locale. Acest tip de manifestare se regăsește în mai toate orașele din Europa și vrem și noi să-l extindem în mai multe cartiere, nu doar pe Pietonalul Ștefan cel Mare”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iași, Sebastian Buraga, în legătură cu „Piața verde de weekend”.

Comentarii
  • Sa vedeti piata verde, pe trotuar, in dreptul bisericii Inaltarea Domnului CUG. Ma intrigat faptul ca „doamna vanzatoare”, un pic de etnie, tusea strasnic asupra produselor; prune, piersici, caise verdeturi, flori. Are examenele medicale la zi?….cui plateste taxa de spatiu?….impozit pe venit? Si primaria-politia locala, dar si Biserica, prin „domnul epitrop Cioaca ajuta la mentinerea mizeriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *