Prima pagină » Actualitate » Piața bursieră din Rusia, în colaps, după anunțul lui Vladimir Putin de mobilizare

Piața bursieră din Rusia, în colaps, după anunțul lui Vladimir Putin de mobilizare

21 sept. 2022, 10:47,
BZI.ro, în Actualitate

Piața bursieră din Rusia pare că intră în colaps. Președintele Putin și ministrul său apărării, Serghei Șoigu, în aparițiile lor la televizorul rus în această dimineață, au fost foarte dornici să sublinieze că această mobilizare este strict parțială.

Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială ce presupune activarea rezerviștilor ruși. Liderul de la Kremlin a amenințat și o posibilitate de a ataca nuclear, dacă occidentul continuă să şantajeze Rusia.

Piața bursieră din Rusia intră în colaps după anunțul lui Vladimir Putin

Doar rezerviștii vor fi chemați, a spus Vladimir Putin, dar piața bursieră a intrat într-un colaps imediat după anunțul liderului de la Kremlin. Piața bursieră intră în colaps, iar unele date arată că indicele de pe piața internă bursieră din Rusia s-a prăbușit cu 10%, în timp ce dolarul a crescu în mod considerabil.

„În nicio circumstanță” studenților sau recruților li se va cere să servească, a subliniat Shoigu. Cu toate acestea, acest anunț îi va face pe ruși foarte nervoși.

Vestea șoc că mobilizarea va începe imediat, astăzi, înseamnă că mulți ruși, în special tineri profesioniști, se vor gândi să părăsească țara cât mai curând posibil. Bursa rusă a înregistrat o scădere bruscă la știri și există rapoarte despre creșteri ale vânzărilor de bilete de avion pentru a părăsi țara.

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Gillian Keegan, a descris amenințarea lui Vladimir Putin la adresa Occidentului, conform căreia are o mulțime de arme, drept „înfricoșătoare”, adăugând că adresă a fost „mai multe minciuni ale lui Putin”.  Ea adaugă că comentariile lui Putin ar trebui luate „în serios” și, de asemenea, îndemnată la calm în fața amenințării sale din discursul său de a folosi arme nucleare.

„O parte din limbajul de acolo a fost destul de îngrijorător la sfârșit și, evident, am îndemna la calm. Este ceva pe care ar trebui să-l luăm foarte în serios pentru că, știi, nu suntem în control. Nu sunt sigură că Vladimir Putin ar deține controlul într-adevăr. Adică, aceasta este evident o escaladare și, desigur, pentru poporul rus acum vor fi înrolați în acest război”

Vladimir Putin nu exclude folosirea armei nucleare

Vladimir Putin a reiterat ideea că Occidentul amenință integritatea Rusiei, iar liderul de la Kremlin nu exclude folosirea armei nucleare. Acesta a subliniat faptul că Rusia are anumite arme care sunt mult mai avansate din punct de vedere tehnic față de cele NATO. Acesta a explicat faptul că ”denazificarea” Ucrainei reprezintă în continuare un obiectiv important pentru forțele militare rusești:

Ucrainienii folosesc drone pentru a ataca zonele de graniță. Avioanele fac misiuni de recunoaște, iar Bruxelles și Casa Albă vor să mute acțiunea militară pe teritoriul rus. Este amenințată cultura, politica. Acum vorbim și de un şantaj nuclear. Centrala nucleară de la Zaporojie. Există o posibilitate să se folosească armele nucleare împotriva Rusie. Nu vom permite astfel de tratamente. Trebuie să le amintim că țara noastră au diverse arme de distrugere și avem componente care sunt mai mai avansate decât cele NATO. Vom folosi toate mijloacele noastre. Vom face acest lucru, chiar dacă încearcă să ne șantajeze nuclear. În istoria noastră poporul i-a oprit pe toți cei care au încercat să atace patria mamă. a declarat Vladimir Putin.

Așadar, piața bursieră din Rusia se prăbușește, cu toate că țara pare să treacă cu bine peste sancțiunile impuse de occident. O statistică recentă arăta că analiștii economici mondiali s-au înșelat și că economia Rusiei nu suferă extrem de mult din cauza imposibilității de a exporta sau tranzacționa liber cu occidentul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *