Prima pagină » Cancan » Phil Spector a murit în închisoare infectat cu COVID-19

Phil Spector a murit în închisoare infectat cu COVID-19

18 ian. 2021, 15:04,
BZI.ro, în Cancan

Este doliu în lumea artiștilor, după ce Phil Spector, nimeni altul decât cel care a scos Let it Be a lui Beatles, dar și cel care a împușcat-o pe Lana Clarkson, a murit. Avea 81 de ani și se afla în pușcărie.

Renumitul producător muzical a murit de COVID-19, la vârsta de 81 de ani. De-a lungul carierei sale, acesta a lucrat la mai multe hituri îndrăgite pe tot globul. Phil Spector a produs albumul „Let it Be” al formaţiei The Beatles, dar când a murit ispășeaza o condamnare pe viață, după ce a împușcat-o pe actrița Lana Clarkson, transmite bbc.com.

Phil Spector a murit infectat cu COVID-19

Phil Spector ar fi fost diagnosticat cu infecţia de coronavirus în urmă cu patru săptămâni şi a fost dus la spital, dar s-a crezut că şi-a revenit. Starea lui Spector s-a deteriorat după ce a început să aibă probleme de respiraţie sâmbătă, transmite TMZ, citat de capital.ro.

În februarie 2003, actrița Lana Clarkson a fost găsită moartă la casa sa din Alhambra, California, cu o rană la cap făcută de un glonț. Clarkson a jucat în filme precum Barbarian Queen, se întâlnise cu Spector într-un club de noapte, cu câteva ore înainte de moartea sa.

Spector a susținut că împușcăturile s-au întâmplat atunci când Clarkson a „sărutat arma” – dar procesul său a fost auzit de la patru femei care au susținut că Spector le-a amenințat cu arma în trecut, când au respins avansurile sale. Astfel, în urma unui proces, Spector a fost condamnat pentru crimă de gradul al doilea și a primit o pedeapsă de 19 ani pe viață.

În 2009, Phil Spector a fost condamnat la închisoare pe viață

În anul 2009, un juriu l-a găsit vinovat de uciderea Lanei Clarkson. Se întâmpla la distanță de șase ani de când fusese descoperit trupul neînsuflețit al actriței, în locuiţa ei din California.

Spector a avut o colaborare profundă cu The Beatles și a produs albumul final, „Let It Be”. Printre piese, „The Long and Winding Road”, „Get Back” și piesa de titlu. De asemenea, a produs lucrarea solo a lui John Lennon, inclusiv „Instant Karma” și „Imagine”.

De-a lungul carierei sale, Phil Spector a lucrat la mai multe hituri, precum „You Lost that Lovin’ Feeling” cântat de The Righteous Brothers, şi la „Be My Baby” al grupului The Ronnettes. A produs şi „River Deep, Mountain High”, al Tinei Turner. În 1989, avea să fie inclus în Rock and Roll Fall of Fame.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *