Pfizer Inc a solicitat autorizarea utilizării de urgență a vaccinului său împotriva coronavirusului în India, au declarat duminică mass-media, primul care a făcut acest lucru într-o țară cu al doilea cel mai mare număr de infecții din lume.
Compania americană, al cărei vaccin a fost recent aprobat de guvernul britanic, a scris către Drugs Controller General of India (DCGI), a raportat CNN-News citând o sursă guvernamentală.
Vaccinul incă nu a primit aprobarea în India
Oficialii de la DCGI și ministerul sănătății nu au răspuns la solicitările de comentarii. Cu toate acestea, un oficial guvernamental a declarat pentru Reuters că sâmbătă seara nu a fost primită nicio cerere.
Oficialii indieni au declarat că își pun speranța în principal pe vaccinurile testate local, în loc de cele dezvoltate de Pfizer și Modernă Inc.
Vaccinu Pfizer trebuie depozitată la minus 70 grade Celsius (-94 F) sau sub temperaturi pe care majoritatea depozitelor frigorifice indiene nu le pot atinge.
India a raportat mai mult de 9,57 milioane de cazuri COVID-19, în spatele doar Statelor Unite, cu aproape 140.000 de decese.
Marea Britanie începe campania de vaccinare anti-COVID-19 în 8 decembrie
Marea Britanie va începe campania de vaccinare anti-COVID-19 săptămâna viitoare, în 8 decembrie. Anunţul a fost făcut de directorul executiv, al Serviciul naţional de asistenţă medicală NHS, Chris Hopson.
„Primele doze de vaccin vor ajunge în data de 8 decembrie în țară“, a declarat Chris Hopson într-un interviu pentru BBC. Aceasta este cea mai amplă campanie de vaccinare din istoria Mării Britanii, potrivit premierului britanic Boris Johnson.
Peste 4.000 de români din Marea Britanie vor fi vaccinați anti-COVID-19, începând de săptămâna viitoare
Marea Britanie va începe săptămâna viitoare campania de vaccinare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, a anunţat miercuri seară premierul Boris Johnson, oferind asigurări că vaccinul produs de companiile Pfizer/BioNTech îndeplineşte cele mai stricte standarde internaţionale. Românii care lucrează în sistemul medical sunt printre primii europeni care vor beneficia de imunizare. În sistemul sanitar din Marea Britanie lucrează peste 4.000 de români, anunță MEDIAFAX.
Nicoleta s-a mutat în Marea Britanie în 2016. Tot de atunci, lucrează ca asistentă medicală la un centru pentru tratarea persoanelor cu afecţiuni psihice.
Luna aceasta ar urma să beneficieze de vaccinul anti-COVID. Vaccinarea ar trebui să fie făcută pe bază de voluntariat. Nicoleta povesteşte, însă, că tonul patronilor a fost unul imperativ.
„Oficial, fiecare membru al staff-ului a primit un mail, cum că trebuie să ne vaccinăm şi, spunând printre rânduri, că dacă se refuză această vaccinare, angajaţii vor primi mai puţine ore. 80% din acel care home nu vor să-l facă”, povestește Nicoleta.