Prima pagină » Actualitate » Pfizer doreşte să obţină autorizaţia de a face o a treia doză de vaccin pentru a mări imunitatea persoanelor vaccinate împotriva COVID-19
Pfizer doreşte să obţină autorizaţia de a face o a treia doză de vaccin pentru a mări imunitatea persoanelor vaccinate împotriva COVID-19

Pfizer doreşte să obţină autorizaţia de a face o a treia doză de vaccin pentru a mări imunitatea persoanelor vaccinate împotriva COVID-19

09 iul. 2021, 12:25,
George Cristian, în Actualitate

Oficialii companiei Pfizer au declarat joi că vede imunitatea în scădere de la vaccinul său împotriva coronavirusului și spune că își reia eforturile de a dezvolta o doză de rapel care să protejeze oamenii de alte variante cum ar fi Delta.

Aceștia au declarat că vor solicita autorizația de utilizare de urgență de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru o doză de rapel în august, după ce a eliberat mai multe date despre cât de bine funcționează o a treia doză de vaccin.

Agenţiile federale americane au declarat că persoanele vaccinate cu două doze nu au nevoie incă de o a treia

Două agenții federale de top au declarat că americanii încă nu au nevoie de rapel și au spus că nu revine companiilor singure să decidă când ar putea fi necesare.

La câteva ore după ce Pfizer și-a emis declarația, FDA și Centers for Disease and Control au emis o declarație comună în care spuneau că americanii încă nu au nevoie de focuri de rapel.

„Americanii care au fost complet vaccinați nu au nevoie de o lovitură de rapel în acest moment”, au spus ei.

Pfizer și partenerul său BioNTech au afirmat că dovezile susţin că imunitatea oamenilor începe să scadă după ce au fost vaccinați. Vaccinul Pfizer necesită două doze pentru a oferi imunitate deplină.

„După cum se vede în datele publicate de Ministerul Sănătății din Israel, eficacitatea vaccinului atât în ​​prevenirea infecției, cât și a bolilor simptomatice a scăzut la șase luni după vaccinare, deși eficacitatea în prevenirea formelor grave rămâne ridicată”, a declarat Pfizer într-un comunicat trimis prin e-mail CNN.

Varianta Delta devine dominantă în Israel şi în întreaga lume

Conform datelor oferite de compania producătoare de vaccin, în Israel se pare că varianta Delta de COVID-19 tinde să devină predominantă:

„În plus, în această perioadă, varianta Delta devine varianta dominantă în Israel, precum și în multe alte țări. Aceste constatări sunt în concordanță cu o analiză continuă din studiul Faza 3 a companiilor”, au adăugat reprezentanţii companiei.

Compania conchide comunicarea oficială prin reiterarea necesităţii de a face o a treia doză de vaccin. Altfel spus, momentan, cele două doze de vaccin Pfizer oferă o protecţie mare împotriva unei posibile reacţii grave a COVID-19:

„În timp ce protecția împotriva bolilor severe a rămas ridicată pe parcursul celor șase luni complete, se așteaptă o scădere a eficacității împotriva bolii simptomatice în timp și apariția continuă a variantelor. Pe baza totalității datelor pe care le au până în prezent, Pfizer și BioNTech consideră că a treia doză poate fi benefică în termen de 6 până la 12 luni de la a doua doză pentru a menține cele mai ridicate niveluri de protecție. „

Sunt mai multe tulpini de COVID-19 care au apărut în lume

Varianta Delta a COVID-19 nu este singura mutație care a apărut în lume. În America Centrală se vorbește de apariția unei tulpini care nu ar fi, momentan, la un nivel critic de îngrijorare. Tulpina descoperită în special în Chile și Peru este denumită  Lambda.

Organizaţia Pan-Americane a Sănătății susţine faptul că tulpina Lambda este responsabilă de aproape 82% din cazurile de coronavirus din Peru şi de 31% din cazurile descoperite de COVID-19 în Chile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *