Prima pagină » Local » Petru Movilă a anunțat că PMP nu va vota moțiunea care-l vizează pe Nelu Tătaru
Petru Movilă a anunțat că PMP nu va vota moțiunea care-l vizează pe Nelu Tătaru

Petru Movilă a anunțat că PMP nu va vota moțiunea care-l vizează pe Nelu Tătaru

23 iun. 2020, 22:00,
Antonia Ceausu în Local

Deputatul ieșean Petru Movilă a anunțat că PMP nu va vota moţiunea simplă deoarece Nelu Tătaru este ministrul Sănătății de puțin timp iar în document este vorba despre neregulile din sistemul de sănătate din ultimii 20 de ani.

„PMP nu va vota moţiunea pentru că Nelu Tătaru este ministru de două luni, iar în acest document se vorbeşte de neajunsurile sistemului de sănătate din ultimii 20 de ani. Vreau să-l felicit că e primul ministru al Sănătăţii care şi-a asumat rolul de ministru, s-a dus şi la Ţăndărei şi la Suceava, a fost şi la Arad, a fost peste tot unde trebuie, în linia întâi, pentru a da încredere şi a da solidaritate corpului medical”, a declarat Petru Movilă.

Petru Movilă: „De proiecte pe hârtie ne-am săturat cu toţii”

Petru Movilă a vorbit despre percepția românilor față de proiectele pentru dezvoltarea României. Acesta a afirmat că acesta este interesat să finalizeze cât mai multe proiecte care vor fi benefice pentru cetățeni.

„Pe mine nu mă interesează să facem proiecte. De proiecte pe hârtie ne-am săturat cu toţii. Cel puţin moldovenii, ieşenii, au alergie când aud de fezabilitate la Autostrada Ungheni-Tg. Mureş, care nici după câțiva ani de zile nu s-au concretizat. Pe mine mă interesează să finalizăm aceste proiecte. Pot să vă spun că din 2012 Iaşul aşteaptă să finalizeze centura de trafic uşor”, a declarat Petru Movilă.

Proiect de lege inițiat de deputatul Petru Movilă! Guvernul va cumpăra tablete pentru 250.000 de elevi

Deputatul ieșean Petru Movilă a depus un proiect de lege privind achiziţia de tablete pentru elevi.

„La câteva zile după ce am făcut public faptul că am depus la Camera Deputaţilor propunerea de lege privind achiziţia de tablete pentru elevi, Guvernul a anunţat că 250.000 de copii vor primi dispozitivele necesare pentru a putea participa la cursurile online. Proiectul de lege depus de mine (poate fi consultat în linkul de mai jos) prevedea demararea procedurilor de către Ministerul Educaţiei, prin fondurile europene deja disponibile, şi nu din fondul de rezervă aşa cum a anunţat Guvernul.

Indiferent la propunerea cui se concretizează această idee, cred că este important ca aceste tablete să vină la pachet cu serviciile de internet necesare şi cu manualele şcolare aferente fiecărui an, în format digital. Totodată, cred că tabletele nu trebuie făcute cadou copiilor, ci date în regim de custodie, pentru a preîntâmpina vânzarea acestora.
Solicitasem ca această propunere să se dezbată în procedură de urgenţă pentru că Ministerul Educaţiei este obligat de conjunctura actuală să ia o decizie rapidă în ceea ce priveşte digitalizarea învăţământului şi oferirea unui tratament egal tuturor elevilor.

Lipsa accesului la clasele online va avea un efect dur, greu de cuantificat la acest moment, asupra fenomenului de abandon școlar, mai ales în mediul rural. Aici, în multe cazuri, nici nu se mai poate pune în discuţie calitatea educaţiei prin intermediul spaţiului virtual, în condiţiile în care aceştia nici măcar nu pot participa la cursuri. Totodată, prin predarea acestor tablete către elevi se poate rezolva şi eterna lipsă de la început de an a manualelor şcolare, instalându-se manualele digitale pe fiecare dispozitiv, ceea ce va uşura şi munca copiilor şi a cadrelor didactice.”, a declarat Petru Movilă.

Pentru a putea vizualiza proiectul de lege click aici.

Petru Movilă, mesaj dur adresat lui Maricel Popa: „Bătaia de joc, amatorismul şi nesimţirea de la vârful Consiliului Judeţean Iaşi”

Deputatul ieșean Petru Movilă a avut o reacție dură la adresa lui Maricel Popa. Acesta consideră că „bătaia de joc, amatorismul şi nesimţirea de la vârful Consiliului Judeţean Iaşi nu a fost niciodată mai mare ca acum”.

„Maricel Popa, de la o minciună la alta!

Ce se întâmplă cu achiziţia spitalului mobil de la Leţcani, cumpărat din banii ieşenilor, este absolut revoltător. Bătaia de joc, amatorismul şi nesimţirea de la vârful Consiliului Judeţean Iaşi nu a fost niciodată mai mare ca acum. Astăzi, Maricel Popa a ieşit cu un comunicat, anunţând că spitalul încă este la Ankara, Turcia, pentru că în perioada 16 – 19 mai oraşul este în carantină. Dar, pe 16 mai spitalul trebuia să fie de ceva vreme ieşit din Ankara, tot conform explicaţiilor lui Maricel Popa! Pe 14 mai chiar il si astepta la granita!
Revoltător.

Inegalabilul Maricel Popa:

2 aprilie: termenul de livrare pentru spitalul mobil este de 15-20 de zile, iar montarea durează între cinci şi şapte zile

21 aprilie, la anunţarea şi semnarea contractului: Sper că cei desemnaţi câştigători de comisia formată la nivelul Euronest să respecte termenele contractuale şi în mai puţin de o lună această unitate medicală să poată primi pacienţi. Termenul de livrare este de maximum 20 de zile.

8 mai: De pe data de 19 până pe data de 27 mai, conform programului procedurilor, acest spital va fi montat

14 mai, presa locală: Preşedintele CJ era ieri la graniţa cu Bulgaria, ca să întâmpine convoiul din Turcia. Adjunctul său a oferit ieri alte termene decât cele ştiute la semnarea contractului: sosirea pe 19 mai, instalarea până pe 27.

15 mai, din comunicatul Euronest, cu o zi înainte de instalarea carantinei în Turcia: Termenul de livrare este pe 19 mai.

18 mai, acelaşi Maricel Popa: La sfârșitul săptămânii trecute am participat la o videoconferință cu reprezentanți ai firmei din Turcia care ne-au asigurat că toate containerele sunt realizate, așteptând doar posibilitatea de a fi încărcate și transportate spre România.
În acelaşi comunicat: în perioada 16-19 mai inclusiv, în Ankara, a fost instituită starea de carantină totală.

Şi tot de ceva zile mai observ un fenomen: din liderul de proiect care sărea din conferinţe în conferinţe, de când lucrurile o ţin din bâlbâială în bâlbâială. Maricel Popa se ascunde după fustele doamnei de la Euronest”, a declarat Petru Movilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *