Prima pagină » Local » Petru Movilă, liderul PMP Iaşi, reacţie dură la dezvăluirile din presă: Maricel Popa îşi foloseşte consilierii pentru a ascunde minciună şi incompetenta
Petru Movilă, liderul PMP Iaşi, reacţie dură la dezvăluirile din presă: Maricel Popa îşi foloseşte consilierii pentru a ascunde minciună şi incompetenta

Petru Movilă, liderul PMP Iaşi, reacţie dură la dezvăluirile din presă: Maricel Popa îşi foloseşte consilierii pentru a ascunde minciună şi incompetenta

04 aug. 2020, 12:07,
George Cristian în Local

Deputatul Petru Movilă, liderul PMP Iaşi are o reacţie dura la dezvăluirile făcute în Cotidianul BZI.RO. Într-o postare publicată pe o reţea e socializare, liderul PMP Iaşi considera că armata de consilieri angajaţi de Maricel Popa au obiectivul de a face o imagine pozitivă din lene, minciună şi incompetenta.

Consilierii lui Maricel Popa au o misiune dificilă

Conform deputatului Petru Movilă, consilierii lui Maricel Popa au o misiune dificilă. Aceştia trebuie să facă o imagine pozitivă din lene, minciună şi incompetenta. Totuşi, deputatul se întreabă retoric de ce oamenii inva mai votează în aceste condiţii.

În altă ordine de idei, Petru Movilă scrie despre o convorbire avută cu un fost director de fabrică din Iaşi care l-a întrebat pe deputatul ieşean despre realizarea platformei betonata pentru spital:

” Citesc şi eu că tot omul şi mă minunez câţi consilieri sunt angajaţi la cabinetul lui Maricel Popa. Cred că sunt atât de mulţi pentru că ei trebuie să facă imagine pozitivă din lene, minciună şi incompetenta. Chiar dacă oamenii au dreptate să îi critice, nu înţeleg de ce îi tot votează. Văd, non-stop comunicate de presă. Cred că sunt din banii lui Popa sau ai PSD-ului, nu ai Consiliului Judeten.
PS:M-a sunat astăzi de la ora 08.00 un fost director de fabrică, om serios din Iaşi, să mă întrebe de ce nu a fost realizată platforma betonată pentru spital precum şi utilităţile corespunzătoare până la sosirea şi instalarea spitalului. Maricel Popa, care este răspunsul?” e arata în postare.

Maricel Popa are un aparat uriaş de propagandă plătit din banii ieşenilor

În urmă cu ceva timp, BZI.RO dezvăluia în EXCLUSIVITATE, încrengăturile de la Palatul Roznovanu. Dezvăluirile erau însemnate şi cuprindeau o listă lungă de persoane, consilieri personali de-ai şefului Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa.

Consilierii personali angajaţi de Maricel Popa din banii ieşenilor sunt plătiţi regeste din banii locuitorilor judeţului Iaşi.

Dezmăț pe bani publici, promovat de Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași. Actualul șef al Consiliului Județean Iași și-a adus lângă el o armată de consilieri personali pe care-i plătește din bani publici fără nicio problemă. Aparatul de propagandă plătit regește de Maricel Popa conține nu mai puțin de 13 consilieri personali. Este un aparat imens de propagandă pentru o instituție publică.

Spre deosebire de vechiul mandat de la Consiliul Județean, când erau doar 5 consilieri personali, acum, Popa a schimbat între timp organigrama și s-a înconjurat de persoane plătite din bani publici care nu au altceva de făcut decât să-i spele imaginea zi de zi. În biroul lui Maricel Popa sunt 9 consilieri, în timp ce în biroul celor doi vicepreședinți sunt alte 4 persoane trecute drept consilieri personali. Toate aceste persoane nu fac altceva decât să fie un adevărat aparat de propagandă pentru Măricel Popă, în loc să aducă vreun beneficiu pentru instituția Consiliului Județean Iași.

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, se folosește de instituție pentru capital electoral. Fonduri publice pentru o armată de oameni

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, îi plătește pe cei 9 consilieri personali din bugetul județului Iași, salariile variind între 1.052 lei și 9.250 lei. La o medie de 5.000 lei lunar pentru consilierii respectivi, reiese o medie de 60 mii lei anual numai pentru un angajat. Practic, se ajunge la o medie de 780 mii lei pe 12 luni pentru salariile celor 13 consilieri personali. Această sumă este calculată însă fără taxele aferente. Rezultă că în 4 ani de mandat, numai pentru aparatul de propagandă al lui Măricel Popă, ieșenii plătesc suma de 3,12 milioane de lei, adică aproximativ 650.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *