Prima pagină » Local » Petru Movilă, despre modificarea legii pensiilor speciale: „PMP a depus astăzi două documente”
Petru Movilă, despre modificarea legii pensiilor speciale:

Petru Movilă, despre modificarea legii pensiilor speciale: „PMP a depus astăzi două documente”

24 nov. 2020, 23:11,
în Local

Deputatul ieșean Petru Movilă, membru al Partidului Mișcarea Populară, a anunțat astăzi că partidul pe care îl reprezintă a depus astăzi două documente care au ca scop schimbarea legii privind pensiile speciale. Formațiunea politică dorește ca pensiile să fie calculate în funcție de contribuțiile la sistemul de asigurări.

„Constat ca Parlamentul Romaniei a ajuns un loc in care, in loc sa facem lucrurile serioase, venim doar in campanii electorale cu focuri de artificii. PMP a depus astăzi două documente, unul la Biroul Permanent al Camerei Deputaților, prin care solicită introducerea de urgență prin ordine de zi a PL-x 42 din 2018, pentru abrogarea unor prevederi din domeniul pensiilor de serviciu, pensiilor speciale. Practic este una dintre soluțiile clare prin care se pot elimina pensiile speciale și fiecare român să primească pensie conform contribuției pe care o are la sistemul de asigurări speciale”, a declarat deputatul Petru Movilă.

Declarația integrală, în video:

De asemenea, astăzi, deputatul ieșean Petru Movilă a vorbit despre demisiile membrilor USR din Camera Deputaților. Acesta a reușit să definească în două cuvinte această acțiune care se petrece în plină campanie electorală. Deputatul PMP consideră aceste demisii ca fiind „jocuri electorale”.

„În ceea ce priveşte demisiile, cred că este ruşinos că, atât timp cât 4 ani de zile nu au fost capabili, cei care au avut majoritatea, să pună pe ordinea de zi abrogarea pensiilor parlamentare, să vină acum să-şi depună demisia. Dacă îţi dai demisia, anunţa şi public că nu vei mai candida pentru un alt mandat, dacă 4 ani nu ai fost capabil să soluţionezi această problemă. De ce mai vii să candidezi? Este ruşinos, sunt jocuri electorale. Pe procedura, demisiile sunt încheiate când exista o hotărâre a Parlamentului prin care se ia act de demisie. Cei care au uzitat de aceste proceduri o fac pentru campanie”, a mai afirmat Petru Movilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *