Prima pagină » Local » Petronela Susan, funcţionara de la Primăria Rediu, plasată în arest la domiciliu! Este acuzată că a luat mită pentru eliberarea unei autorizații de construire
Petronela Susan, funcţionara de la Primăria Rediu, plasată în arest la domiciliu! Este acuzată că a luat mită pentru eliberarea unei autorizații de construire

Petronela Susan, funcţionara de la Primăria Rediu, plasată în arest la domiciliu! Este acuzată că a luat mită pentru eliberarea unei autorizații de construire

08 feb. 2023, 16:37, 12 ,
în Local

În urmă cu puțin timp, judecătorii de la Tribunalul Iaşi au respins cererea procurorilor de arest preventiv a inculpatei Petronela Susanu, acuzată de săvârșirea infracțiunii de luare de mită și trafic de influență. Judecătorii au decis plasarea ei în arest la domiciliu.

La ieșirea din sala de judecată, Petronela Susan a transmis reporterilor BZI că este nevinovată.

Această decizie vine după ce ieri, 07 februarie 2023, anchetatorii de la Direcția Generală Anticorupție (DGA) au efectuat percheziții la Primăria Rediu, fiind vizați angajații de la compartimentul Urbanism. A fost realizat și un flagrant, în urma căruia Petronela Susan, inspector la Primăria Rediu, a fost reținută pentru 24 de ore.

Datele atestă faptul că la Primăria Rediu, Petronela Susan a primit 1.000 de euro, în două tranșe, pentru eliberarea unei autorizații de construire. Angajata nu a apucat să se bucure de șpagă pentru că banii din a doua tranșă erau marcați de anchetatori.

Fost funcționar din Primăria Iași, mutat la Rediu

Reamintim că Petronela Susan s-a transferat la Primăria Rediu în primăvara anului trecut, de la Primăria Iași, după ce a fost inculpată tot într-un dosar de coruptie ce viza luarea de mită.

„Corupția este un fenomen care macină societatea românească încă din vremurile comunismului, accentuându-se o dată în plus cu avansarea României pe căile democrației.

Este regretabil să vedem astăzi, cu toate exemplele furnizate de DNA în ultimii ani, încă un episod în care este implicat un funcționar, suspectat de cea mai gravă faptă de corupție – luarea de mită – și cu atât mai regretabil este că evenimentul de astăzi a implicat comuna noastră.
În această după-amiază am fost înștiințat că în interiorul instituției noastre a fost realizat, de către DGA, un flagrant prin care s-a constatat că un funcționar cu vechi ștate vechi în administrația locală (acesta lucrând ani buni în serviciul de urbanism al primăriei Iași și de circa 2 ani în cadrul specific al primăriei Rediu), că ar fi luat, cu titlu de mită, o sumă de bani pentru a-și îndeplini obligațiile de serviciu și pentru care era remunerat de către stat. În acest moment al anchetei este prematur a se pronunța oricine în legătură cu vinovăția acestei persoane, acesta fiind exclusiv atributul instanțelor de judecată care vor pronunța o soluție legală.

Dragi vecini,

Încă de la începutul mandatului meu am militat, constant, vehement și neabătut, împotriva oricărui act de corupție ce ar putea afecta serviciul primăriei comunei Rediu, comunicând tuturor subordonaților și colaboratorilor mei că în ceea ce privește actele de corupție toleranța la nivelul primarului din Rediu este ZERO. Din acest motiv, voi pune la dispoziția organelor de anchetă, toate și oricare, informații, date și documente ce pot servi la aflarea devărului în această cauză”, transmite Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu.

Comentarii
  • Banii vorbesc

    Stati linistiti. Rezolva din telefon daca e arest la domiciliu. Îi ghidează catre colegul Stegariu 😂😂😂

  • Judecatorul de servici

    Pai daca are dosar la DIICOT si o prinde in flagrant cu bani…..
    SIHUR JUDECATOAREA ISI FACE CASA IN REDIU SI A AVUT NEVOIE DE AUTORIZATIE!!!
    Asta e Justitia Română….🙋🏼‍♂️🙋🏼‍♂️🙋🏼‍♂️

  • Corupția =primar +personajele corupte

    Ce primar corect…. scrie el de corectitudine când fără semnătură lui nu se face nimic in primarie.Chiar crezi ca esti asa destept?Săracul primar😂

  • La PMI era mai umflata scroafa…. La taranoia Rediu spaga e mai mica si probabil a trecut pe salam de soia…

  • La cum arata hoașca sigur are 60 de anisori. Daca o bagau astia la bulau crapa draq-ului acolo. Asa acasa la csldurica mai trage sforile pentru Grosu…

  • O stiu de la Iasi de la primarie pe hoașca asta plina de haine fake, o panarama care statea toata ziua pe fashion days. Cum facea 1000€ cum isi comanda haine, o panarama!!!

  • O hoața ca Susan care sta in arest la domiciliu va pute sa-si continue actiunile de spaga pentru primarul Grosu in mod nestingherit!!!
    Bravo justitiei iesene!!!

  • Peronela Susan este batuta de soarta, are un sot betiv, un cwrvar care o bate. Saraca Petronela cît sufera…. Dar mai aproba o autorizatie si isi mareste bugetul. Stie Chirica boala ei….

  • Legea e lege! Dar sa vedem finalul!

  • Scroafa de Susan trebuia sa imparta cu Stegariu….. dar hapsîna a luat ea tot!!!!

  • Cand intri la urbanism la Rediu la penala Susan….șpagă scrie pe ușa ei…. Fără număr!

  • ÎNCREDERE ZERO ÎN JUSTIȚIE !!!

    Cum adică în arest la domiciliu?! Pe bune ???? De ce nu își mai asumă judecătorii aplicarea legilor în mod corect?! De asta întâlnim la tot pasul fapte de corupție și tot felul de infracțiuni! Pentru că infractorii nu se tem de aplicarea legii! Bine ca judecătorii își aranjează pe final pensii speciale care se învârt undeva între 25.000 de lei și până pe la 35.000 de lei lunar. Puterea exemplului poate face în asa fel ca alții sa nu mai îndrăznească să încalce legea!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *