Prima pagină » Titlurile zilei » Petronel Corduneanu și Alina Filip pregătesc blocul de locuințe colective din centrul Iașului! Consilierii locali au votat în unanimitate – FOTO

Petronel Corduneanu și Alina Filip pregătesc blocul de locuințe colective din centrul Iașului! Consilierii locali au votat în unanimitate – FOTO

01 sept. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Un nou bloc de locuințe colective urmează să fie construit de soții Petronel Corduneanu și Alina Filip în centrul Iașului. Investiția a fost analizată în plenul Consiliului Local. Beneficiarii urmează să depună cerere pentru eliberarea autorizației de construire

Petronel Cordunenau, unul dintre membrii clanului Corduneanu, a trecut de o etapă importantă în ceea ce privește construirea unui bloc de locuințe colective. În proiect apare și numele Alinei Filip, soția acestuia. Cei doi au inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce a fost analizat în ședința ordinară a Consiliul Local din cursul zilei de ieri, 31.08.2022. Pe strada Vovideniei, nr. 4, în apropiere de Colegiul „Octav Băncilă” din centrul Iașului, a fost inițiat proiectul pentru edificarea unui imobil de locuințe colective cu regimul de înălțime de S+P+1E+2E retras. Conform PUZ, procentul de ocupare a terenului (POT) nu trebuie să depășească 50 la sută, iar coeficientul de utilizare a terenului (CUT) trebuie să se încadreze în 0,8. Rezultă o suprafață desfășurată a clădirii de 292 de metri pătrați. Blocul nu trebuie să depășească înălțimea de 9 metri.

Petronel Corduneanu și Alina Filip vor demola clădirile existente pe teren

Blocul de locuințe colective va fi ridicat după demolarea clădirilor existente pe teren. Beneficiarii încearcă să obțină avizele necesare încă din 2019. Comisia Tehnică pentru Amenajarea Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași, a avizat favorabil proiectul pe data de 14.02.2022. Acum, beneficiarii au primit și votul în unanimitate al Consiliului Local. În edițiile trecute ale BZI, au fost relatate detalii din conflictul pornit între Petronel Corduneanu și fratele acestuia, Adrian Corduneanu.

Au avut acordul fostului prefect

Petronel Corduneanu și Alina Filip au avut nevoie și de acordul vecinilor. Pe Vovideniei, nr. 6, se află proprietatea lui Dan Cârlan, fostul prefect al județului Iași. Actualmente secretar general al comunei Tarcău, județul Neamț, Dan Cârlan a semnat o declarație notarială prin care își exprimă acordul legat de inițiativa PUZ. Tranzacțiile pentru terenul și clădirile de pe strada Vovideniei au fost demarate pe data de 8 ianuarie 2018, când Alina Filip a cumpărat de la Iolanda și Iurii Mărgărint, atunci în vârstă de 82 și 81 de ani, suprafața de 137 de metri pătrați, plus o construcție de 84 de metri pătrați (două camere, baie, două holuri), cu suma de 58.000 de euro. Totodată, tot la începutul lunii ianuarie, Petronel Corduneanu a cumpărat, în aceeași curte, suprafața de teren de 221 de metri pătrați, plus construcția de 82 de metri pătrați. A achitat către Raoul Constantineanu, atunci în vârstă de 80 de ani, suma de 73.000 de euro. Pentru cele două proprietăți din aceeași curte, de pe strada Vovideniei, nr. 4, s-a achitat suma totală de 131.000 de euro, puțin peste 350 euro/metru pătrat.

Între timp, valoarea de piață s-a dublat. Petronel Corduneanu și Alina Filip pregătesc blocul de locuințe colective, urmând să solicite autorizație și pentru desființarea construcțiilor existente.

Comentarii
  • 💞Notarelul penal florea bogdan & iubitica finantista Iatco Oana

    Am bani de dat,
    Am datorii la stat,
    Am bani de dat,
    Am datorii la stat,
    Am bani de dat,
    Am datorii la stat,

  • Jegoșii din consiliul local, au votat în unanimitate un bloc al interlopilor în plin centrul orașului. Nu se putea construi un parc sau o casă de cultură destinată elevilor de la Colegiul Octav Bancilă? Chiar nu vă mai satură naiba de șpăgi și blocuri pe orice petic de pământ? Sunteți de toată rușinea toți din consiliul local în frunte cu primarul!

  • De unde au ăștia bani de investit? Avem instituții de toată jena!!!! Spălare de bani!!!!! Ăștia sunt bani care su rămas după plata impozitelor la stat?

  • Cum de unde au astia bani? Din talharii, proxenetism, cersit, pedofilie, si alte activitati cunoscute si sprijinite de catre autoritati.

  • Bani din cămară spălați in afaceri imobiliare

  • Prieten cu Adrian Beleaua

    Cei care au comentat sus sunt interpușii lui Ramona si Adrian Corduneanu.Va interesează de autorizație sau de banii ??? Munciți si voi cu acte la vedere ,plătiți la stat ,sa nu mai fiți invidioși pe ei.Stati liniștiti ca au fost controlați de unde provin banii!!

  • Diamantul negru

    Nu vă agitati și nu intrați in panica Adrian și Ramona Corduneanu .Încă nu au autorizație ,m ai aveți o speranța sa i puneți bete in roate fratelui și cumnatei voastre!!!

  • Ce-i cu artolul asta de cccaaacccaaattt?! Promovați țiganii hoți, tâlhari, violatori… Ziarist nenorocit! Ești și tu din gașca lor! Animalule!

  • poolea spataru citeste "ziaru"

    Ma kaak pe articolul vostru, mars la laturi, ce stiri sunt astea?

  • Articol de cacat, cu ciori borâte facute de niste jurnslisti incompetenti.
    Prosti cei care vor cumpara apartamente de la tiganii astia borati, banii provin din prostitutie si taxe de ” PROTECTIE „

  • Lăsați oamenii in pace dacă respecta legea!!!! Dacă făcea fără autorizație era de lătrat !

  • Daca nu ar fi votart riscau sa apara ceva filmutete cu domii pe la alte domnite?

  • Banii sunt yeni japonezi

  • Adrian Beleaua și săgețile lui care au făcut greva in fata la IPJ comentează in draci,cred ca mor acum de ciuda ca frate-su face lucrurile ca la carte ,respecta legea ! Bravo lui ! Respect

  • Femeia asta a lui Petronel știe sa și folosească capul!Alții fac întâi blocul și apoi încearcă să facă proiect și sa întabuleze.

  • Vă mirați de normalitate intr un oraș in care mafioții construiesc fără autorizație ! Bravo lor ciudă vouă!

  • Diamanta roza

    Adrian Beleaua și diamanta roză au făcut infart !!!!🤣🤣

  • Pe terenul cui vor sa isi construiasca un bloc ? Prima intrebare . De undes banii care vor fi investiti ? A doua intrebare

  • Pt Mioara (Ramona Corduneanu

    Oamenii sunt proprietari pe teren ,ce Grădinițe de stat vrei ,nu e primăria proprietar !!! De invidie și răutate ai omis sa spui ca oamenii stau cu proiectul de 4 ani și încă mai au de stat vreo 2

  • Mioara ‘)Bai oameni nebuni ,cum sa construiască Grădinițe Primăria dacă nu e terenul primăriei!!!!

  • Urmează sa i copie Adrian Corduneanu și Ramona diamanta flocoasa !

  • Bai dar frate-su asta Beleaua nu mai are liniște !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *