Prima pagină » Cancan » Petrică Mâţu Stoian s-a lăsat de muzică și cultivă căpșuni. Cum arată moșia artistului

Petrică Mâţu Stoian s-a lăsat de muzică și cultivă căpșuni. Cum arată moșia artistului

02 iul. 2021, 10:20,
în Cancan

După ce o viață întreagă, Petrică Mâţu Stoian s-a axat pe cariera artistică, acum interpretul își dorește să stea mai departe de scenă. Așa că muzica a trecut pe un plan secund iar în viața lui și-a făcut o nouă pasiune – agricultura. Pe lângă aceasta, Petrică Mâțu Stoian vrea să ducă o viață mai liniștită și să meargă în vacanțe prin locuri pe unde nu a mai umblat.

Petrică Mâţu Stoian este un cunoscut cântăreț de muzică populară. Cu toate că iubește mult ceea ce face, în ultima vreme a lăsat muzica pe un plan secund și are o nouă pasiune. Acum, artistul popular dorește să se bucure de mai multe vacanţe şi să stea mai liniștit.

„Toată viaţa, muzica a fost pe primul plan, acum aş dori să las locul tinerilor şi să mă bucur şi eu mai mult de vacanţe. Vreau să mă plimb prin locuri prin care nu am apucat să merg. Eu iubesc ţările arabe şi când mă ridic din pat mă uit către răsărit, nu către apus. Nu am fost în Germania şi nici nu o să ajung vreodată, nu am chemare. Nici în SUA nu am fost. Îmi doresc până şi la Moscova să merg cu trenul, să colind, să ştiu ce este prin lume. Mi-aş dori să văd ce au văzut alţii”, a mărturisit artistul popular.

Petrică Mâţu Stoian este pasionat de agricultură

Prevăzător, artistul s-a convins că muzica este un domeniu care te poate ţine pe tuşă, aşa cum s-a întâmplat în pandemie. Aşa că în ultima vreme, pe lângă relaxare, artistul a început și o mică afacere în agricultură. Cântărețul cultivă căpşuni în satul său natal, Isverna, din judeţul Mehedinţi. Fructele cultivate de acesta cresc natural, bio, nu sunt stropite cu pesticide și nu sunt folosite îngrășăminte. Iar toată producția o vinde en-gros, cu ajutorul cuiva din familie.

„La Isverna este o zonă de munte, unde am casa părintească, iar căpşunile se fac mai greu. Culegem chiar şi în luna septembrie. Părinţii mei au murit, iar de acest lucru (n.r. – de afacere) se ocupă o nepoată. I-am spus la un moment dat «hai să punem căpşuni» şi aşa a rămas. La munte, unde atmosfera este mai rece, nu prea se coc în mai, se fac mult mai târziu, după cum spuneam, şi avem chiar şi în septembrie. Le vindem en-gros”, a precizat Petrică Mâţu Stoian.

Mai mult, artistul, care a trecut prin momente extrem de dificile de-a lungul anilor, susține că deși a reușit să adune foarte multe lucruri de-a lungul vieții și are o situație financiară bună, este conștient că toate acestea sunt lucruri efemere.

Petrică Mâțu Stoian a fost arestat în armată

Petrică Mâțu Stoian a povestit într-un interviu despre perioada în care a fost arestat. Înainte de a intra în lumea muzicii, artistuil a făcut armata, iar la un moment dat a fost arestat.

„Aveam permisie 10 zile şi am plecat la ţară. Era un singur autobuz care pleca dimineaţă. Am pierdut autobuzul și am întârziat din permisie 7 ore, dacă întârziai 4 ore trebuia să anunţi, dar nu aveam de unde. În cele din urmă am anunţat, dar persoana căreia i-am spus a uitat să spună, nu ştiu ce s-a mai întâmplat, ideea este că am întârziat. Era caz de batalion disciplinar. Mi-au luat centura, bocancii, tot, m-au dus la Farul din Mangalia. Acolo era sediul arestului. Nu aveam fereastra, nimic, aveam doar un lemn, ceva ca o masă, care se rabata. Dormeam pe un fel de ţambal şi cu raniţa sub cap…”, își amintește cu nostalgie cântărețul de muzică populară.

Artistul are amintiri frumoase dar și mai puțin plăcute

După cum spuneam, Petrică Mâţu Stoian, în vârstă de 60 de ani, vrea să o lase mai moale cu muzică şi să se axeze pe o viaţă mai liniştită, în sânul familiei. Acesta nu are regrete pentru ceea ce a făcut până acum, însă își dorește să stea departe de scenă, cu toate că are amintiri plăcute. Mai mult, acesta și-a amintit cu plăcere de un turneu făcut la Istanbul. Atunci, el spune că s-a umplut de bani la o nuntă a unei românce, care se căsătorise cu un mare afacerist turc.

„Am cântat şi la o nuntă la Istanbul. Ea era româncă, mirele un mare magnat, cu afaceri într-un mall de-al lor. Am cântat 45 de minute. Am luat o căruţă de bani. Îi aruncau pe jos şi eu nu m-am apucat să adun banii. La nuntă era şi un poliţist român. I-am zis lui să adune banii, să îi împărţim. Şi ne-am bucurat. Aşa de fain a fost la petrecere”, a mai povestit Petrică Mâţu Stoian.

Altă dată însă, artistul și-a amintit cum a fost victima unei înșelătorii de Black Friday, când și-a cumpărat un detector radar…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *