Prima pagină » Cancan » Petrică Mâțu Stoian, parastas de șase luni. Ce a povestit Steliana Sima

Petrică Mâțu Stoian, parastas de șase luni. Ce a povestit Steliana Sima

05 mai 2022, 15:35,
BZI.ro, în Cancan

La sfârșitul anului trecut a murit Petrică Mâțu Stoian, iar acum cei apropiați i-au făcut parastas de șase luni regretatului artist. Cel care a organizat evenimentul a fost nimeni altul decât fostul său impresar, Doru Gușman. Printre participanții la parastas s-a aflat și Steliana Sima, care a fost năpădită de gânduri și amintiri când a intrat în camera interpretului de muzică populară.

Pe 6 mai 2022 se împlinesc șase luni de la trecerea în neființă a lui Petrică Mâțu Stoian. Au fost luni grele pentru familia sa, cei mai apropiați prieteni, colegi de breaslă și publicul care l-a iubit și l-a urmărit în toată cariera sa. La șase luni de la dispariția artistului, cei dragi i-au organizat un parastas, așa cum se obișnuiește.

Petrică Mâțu Stoian, parastas de șase luni

Sâmbăta trecută, cei mai apropiați oameni ai regretatului artist Petrică Mâțu Stoian au organizat parastasul de șase luni al acestuia, cum se face creștinește. Evenimentul a fost organizat de către cel mai bun prieten al artistului, impresarul său Doru Gușman, exact cum i-ar fi plăcut lui Petrică Mâțu Stoian. Printre cei care au participat la parastas a fost și îndrăgita interpretă de muzică populară Steliana Sima. Acesta a dorit să participe la tot ce s-a întâmplat în ziua parastasului, motiv pentru care s-a prezentat de dimineață la casa regretatului artist.

Ea a mărturisit că și-a dorit să intre în camera lui Petrică Mâțu Stoian, iar Doru Gușman, cel mai apropiat om al regretatului artist i-a permis acest lucru. Imediat cum a păși pragul camerei lui, pe Steliana Sima au năpădit-o toate gândurile, după cum chiar ea a mărturisit.

„Am fost și în camera lui. E exact cum a lăsat-o. Doru a fost drăguț și m-a lăsat să mă reculeg în camera lui Mâțu. E patul lui așa cum îl lăsase și între perne e tabloul lui. Stai așa și te gândești… uite cum le-a lăsat pe toate, uite unde se bucură, unde se pregătea să vină să încânte publicul… te năpădesc toate gândurile”, a spus Steliana Sima.

Cântec în memoria lui Petrică Mâțu Stoian

În Săptămâna Mare, unul dintre prietenii lui Petrică Mâțu Stoian a lansat o melodie în memoria regretatului artist. Este vorba despre Constantin Enceanu care a făcut și un videoclip pentru această piesă, cu imagini din locurile natale ale lui Petrică Mâțu Stoian, cele mai frumoase și îndrăgite de către acesta.

„E foarte mult suflet pus în acea melodie, e tot ceea ce am simțit eu pentru prietenul meu Petrică. Nu am putut să vin cu ea pe piață mai repede pentru că interiorul meu nu a putut să reacționeze, nu-mi venea să cred că Petre nu mai este printre noi”, a spus Constantin Enceanu.

Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață la Spitalul Județean Reșița, în data de 6 noiembrie 2021, în urma unor complicații post-coronavirus. Din 1995 și până în anul 2021, artistul a fost angajat al Ansamblului artistic profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *