Prima pagină » National » Petrică Mâțu Stoian, înmormântare fastuoasă. Mii de oameni l-au condus pe ultimul drum

Petrică Mâțu Stoian, înmormântare fastuoasă. Mii de oameni l-au condus pe ultimul drum

10 nov. 2021, 15:10,
în National

Regretatul artist Petrică Mâțu Stoian a avut parte de o înmormântare pe măsura talentului său, la funeraliile acestuia participând foarte multă lume. Interpretul de muzică populară a murit sâmbătă seara, la spital, după ce ar fi luat mai multe medicamente. Petrică Mâțu Stoian se afla în perioada de recuperare după ce avusese COVID.

Petrică Mâțu Stoian a lăsat o țară în lacrimi, fiind plâns și regretat de numeroși artiști dar și de oameni simpli. Acesta a iubit scena și muzica mai mult ca orice și a preferat întotdeauna să își țină viața personală departe de ochii curioșilor. Artistul popular a fost un nume respectat în branșă și deoarece a preferat să nu ia parte la scandaluri amoroase. Acum, odată cu moartea lui, lumea muzicii populare rămâne mai săracă.

Petrică Mâțu Stoian, înmormântare pe măsura talentului său

Miercuri, 10 noiembrie 2021, a avut loc înmormântarea regretatului Petrică Mâțu Stoian. Pe parcursul zilei, mii de oameni s-au aflat alături de trupul neînsuflețit al artistului. Acesta a fost depus începând de luni la Teatrului Național din Craiova, unde familia, apropiații și fanii i-au putut aduce un ultim omagiu. Pe tot parcursul comemorării, cei prezenți au aplaudat și au cântat alături de mulțimea de preoți.

Artistul a fost îmbrăcat în portul popular iar sicriul acestuia a fost acoperit cu drapelul național. Sute de coroane și buchete de flori au fost aduse pentru celebrul interpret de muzică populară care a lăsat în urma lui numai lacrimi și durere. Reamintim că de înmormântare se ocupă sora artistului.

Lacrimi și durere la funeraliile lui Petrică Mâțu Stoian

După ce sicriul cu trupul neînsuflețit a fost scos din foaierul Teatrului în aplauzele participanților, a urmat slujba de la biserică. Trupul neînsuflețit al lui Petrică Mâțu Stoian a fost transportat cu o mașină mortuară de culoare albă, la Biserica Mântuleasa. La acest lăcaș de cult s-a desfășurat slujba de dinainte de înmormântare. Cortegiul funebru a fost alcătuit de un alai impresionant de oameni de oameni care au venit să aducă un ultim omagiu artistului lor favorit.

Totodată, rudele apropiate dar și cei care l-au cunoscut sunt răpuși de durere și însoțesc, cuprinși de tristețe, sicriul artistului. Oamenii legii s-au mobilizat, dar se pare că lucrurile se desfășoară așa cum trebuie, fanii sunt civilizați și nu au avut loc incidente. Așadar, ziua de miercuri, 10 noiembrie, a fost una deosebit de tristă pentru cei care l-au cunoscut pe Petrică Mâțu Stoian, a cărui înmormântare a îndurerat întreaga lume a muzicii populare din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *