Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Alertă în SUA după ce au început să fie organizate „petreceri COVID” pentru infectare voluntară cu noul coronavirus
Alertă în SUA după ce au început să fie organizate

Alertă în SUA după ce au început să fie organizate „petreceri COVID” pentru infectare voluntară cu noul coronavirus

07 mai 2020, 14:25,
BZI.ro, în Sanatate

Petreceri COVID-19 in SUA pentru infectare voluntară. Oficialii din domeniul sănătății din Walla Walla, Washington, anunta o creștere bruscă a așa-numitelor „petreceri Covid-19” în cazul în care oaspeții neinfectați se amestecă cu cei care s-au testat pozitiv pentru virus, în mod evident în speranța de a grăbi procesul de infectare și depășire a virusului.

„Oficialii din sănătate din Walla Walla primesc rapoarte despre petrecerile Covid-19 care au loc în comunitatea noastră, unde persoanele neinfectate se amestecă cu o persoană infectată în efortul de a prinde virusul”, au declarat reprezentatii unitatii teritoriale într-un comunicat de presă.

Începând de marți, 94 de persoane din regiune s-au testat pozitiv pentru Covid-19, inclusiv angajații care au lucrat la o uzină din apropiere, Tyson Fresh Meats, care au fost infectați.

Unele dintre aceste cazuri pot fi legate de petreceri, a declarat Meghan DeBolt, directorul Departamentului de Sănătate Comunitară, pentru Walla Walla Bulletin.

„Nu știm când se întâmplă acest lucru. După ce auzim de cazuri, intrebăm despre contacte și sunt 25 de oameni pentru că: „Am fost la o petrecere Covid”. Ea a adăugat: „Este inacceptabil. Este iresponsabil.”

Petreceri COVID-19 in SUA pentru infectare voluntară

Statul Washington, lovit timpuriu și dur de coronavirus, a inregistrat 15.185 de cazuri și 834 de decese care au fost atribuite coronavirusului.

Ideea nu este deloc originală. În anii trecuți, părinții au adus copii la așa-numitele petreceri, unde copiii sunt expuși în mod deliberat la alții despre care se crede că au varicelă.

Îngrijorarea privind auto-infecția intenționata a apăru, deoarece autoritățile medicale din întreaga lume vorbesc despre conceptul de „pașapoarte pentru imunitate”, care ar putea permite celor care se testează pozitiv cu anticorpii Covid-19, să călătorească sau să se întoarcă mai repede la muncă.

DeBolt sustine ca cei care au ales să participe la petreceri pun în pericol sănătatea publică. „În niciun caz nu este o încercare nevinovată. În redeschiderea zonei, ne uităm doar la numărul total de cazuri, dar și dacă comunitatea noastră este sârguincioasă”, a spus aceasta pentru Buletin. „Acest lucru va întârzia comunitatea noastră să se poată redeschide și să funcționeze economia. Este o prostie”, a spus DeBolt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *