Prima pagină » Local » Petrecere înecată în sânge la Iași. Un bărbat nu s-a oprit din chef nici după crima pe care a comis-o. S-a cinstit cu o sticlă de vin lângă cadavru – FOTO
Petrecere înecată în sânge la Iași. Un bărbat nu s-a oprit din chef nici după crima pe care a comis-o. S-a cinstit cu o sticlă de vin lângă cadavru – FOTO

Petrecere înecată în sânge la Iași. Un bărbat nu s-a oprit din chef nici după crima pe care a comis-o. S-a cinstit cu o sticlă de vin lângă cadavru – FOTO

13 mai 2024, 02:00,
Dragos Savin în Local

Un bărbat din Iași a fost condamnat la închisoare după o petrecere înecată în sânge. Și-a omorât fratele, apoi a continuat să bea lângă cadavrul acestuia. În fața judecătorilor, a recunoscut totul cu nonșalanță

Scene halucinante la Iași. Un bărbat care a petrecut alături de fratele său și un vecin s-a transformat, în timpul chefului, într-un criminal cu sânge rece. Hriscu Constantin, un bărbat din județul Iași, a fost condamnat zilele trecute, după crima pe care a comis-o în prima lună a acestui an. Acesta are 45 de ani și locuia său în comuna ieșeană Scobinți. În ziua de 08.01.2024, în timp ce frații se aflau la domiciliul lor, în jurul orei 11:00, la locuința acestora, și-a făcut apariția un vecin. Acesta din urmă l-a trimis pe bărbatul ce urma să fie ucis să cumpere băuturi alcoolice din sat, iar victima a procedat întocmai. După ce s-a întors, având asupra două sticle de vin, de 2 litri, cei trei au consumat o parte din cantitate, iar vecinul și victima au plecat împreună în sat.

„În jurul orei 17:00, martorul s-a întors singur la locuința celor doi frați, având asupra sa alte două sticle de vin de doi litri, din care un litru jumătate a fost consumat de către martor și de către inculpat. Victima s-a întors acasă în cursul nopții, în jurul orei 03:00. El i-a reproșat inculpatului, care dormea, că nu este lăsat să intre în interiorul locuinței și că este lăsat să stea afară, în frig”, se arată în rechizitoriu.

Petrecere înecată în sânge la Iași: cadavrul a fost găsit pe jos

Totul a pornit în momentul în care victima a cerut de băut. Ajuns în interiorul locuinței, a întrebat dacă martorul a adus vin și i-a cerut fratelui său să îi dea să bea, dar inculpatul l-a refuzat pentru că victima era deja beată și i-a spus că a doua zi o să îi prindă bine, moment în care victima a luat un cuțit de bucătărie și s-a îndreptat spre inculpat. Inculpatul l-a deposedat pe fratele său de cuțit, apoi l-a înjunghiat de două ori în zona coapsei. Victima acuza dureri la nivelul coapsei, inculpatul l-a lăsat să stea rezemat de mobilă, a consumat un pahar din vinul adus de martor, apoi s-a culcat. Când s-a trezit, Constantin Hriscu și-a dat seama că fratele său a murit din cauza loviturilor de cuțit.

„În jurul orei 05:30, inculpatul s-a trezit și a văzut victima întinsă pe podea, într-o baltă de sânge, la mijlocul corpului, s-a apropiat de aceasta, i-a verificat starea, a întrebat-o dacă doarme, apoi și-a aprins o țigară, s-a îndreptat către locul în care dormea martorul și i-a spus că fratele său este mort. Martorul a verificat starea persoanei vătămate și, constatând că este decedată, a cerut inculpatului să sune la poliție, dar acesta avea telefonul descărcat, apoi a plecat acasă, întrucât s-a speriat.

În jurul orelor 15:00-16:00, inculpatul a mers la vecinul său și i-a spus că fratele său este mort, martorul a mers la locuința inculpatului și a constatat că victima este decedată, motiv pentru care a mers la un alt vecin căruia i-a povestit despre cele întâmplate.  În cele din urmă, nepotul inculpatului și al victimei a constatat că unchiul său este decedat și a sunat la serviciul de urgențe 112”, se mai arată în rechizitoriu.

Individul a fost condamnat la închisoare cu executare.

„Condamnă pe inculpatul Hriscu Constantin, arestat preventiv în prezenta cauză, la pedeapsa principală de 8 (opt) ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „omor asupra unui membru de familie”. Interzice inculpatului Hriscu Constantin, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) Cod penal pe o perioadă de 5 ani, pedeapsă a cărei executare va începe conform art. 68 Cod penal. În baza disp. art. 65 alin. 1 Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercițiul drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) Cod penal de la rămânerea definitivă a prezentei sentințe și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Dispune confiscarea cuțitului folosit de inculpat la comiterea infracțiunii de omor, cu lungimea totală de 32,5 cm, cu mâner de culoare negru cu lungimea de 13 cm, cu lungimea lamei de 19,5 cm și cu lăţimea în cel mai lat punct de 2,5 cm”, au decis judecătorii ieșeni.

Iată că petrecerea înecată în sânge, de la Iași, i-a adus criminalului 8 ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024