Prima pagină » Local » Petrecere de pomină, încheiată într-un mod tragic pentru un bărbat din comuna Heleșteni! Acesta și-a dat ultima suflare după ce a fost bătut în propria casă
Petrecere de pomină, încheiată într-un mod tragic pentru un bărbat din comuna Heleșteni! Acesta și-a dat ultima suflare după ce a fost bătut în propria casă

Petrecere de pomină, încheiată într-un mod tragic pentru un bărbat din comuna Heleșteni! Acesta și-a dat ultima suflare după ce a fost bătut în propria casă

01 dec. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu în Local

O petrecere care a avut loc în comuna ieșeană Heleșteni s-a încheiat tragic după ce un invitat a bătut crunt proprietarul și l-a desfigurat în zeci de lovituri. Din nefericire, leziunile cauzate au condus la decesul victimei

Costel Andrieșcu, un bărbat în vârstă de 48 de ani, și-a ucis prietenul în bătaie. Totul ar fi pornit din cauza unei femei. Individul a tras cu pumnii și cu picioarele cât de tare a putut, iar mai apoi a fugit. Victima a stat câteva ore în cameră, iar spre seară a fost găsită inconștientă de un tânăr care a anunțat organele de poliție.

O petrecere care a avut loc în comuna Heleșteni s-a terminat tragic. Un bărbat a fost ucis în bătaie

La fața locului au intervenit polițiștii și o ambulanță. Victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Municipal Pașcani, iar ulterior a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgențe „Prof. Dr. N. Oblu” din Iași. Din nefericire, leziunile suferite în zona capului au condus la decesul persoanei vătămate, în vârstă de 68 de ani.

„În dimineața zilei de  04.07.2022, numitul consumase băuturi alcoolice în locuinţa personală din satul/comuna Heleşteni, nr. 117,, împreună cu numiţii şi, când pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict spontan, numitul l-a lovit cu pumnii şi picioarele, în zona capului şi a toracelui, victima rămânând singură în locuinţă până seara, în jurul orelor 19.00, când a fost găsită aproape inconştientă de către  martorul. Ulterior, victimei i-au fost acordate îngrijiri medicale de către un echipaj de ambulanţă, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe”, au declarat anchetatorii.

Bărbatul ucis era cunoscut în sat ca fiind un om muncitor, deși era pensionar, lucra zilnic prin sat.

„El era un om pașnic. Era pensionar, dar mergea mereu la muncă prin sat și mai făcea câte un ban. Consuma des alcool, chiar și spirt, însă nu era omul care să facă scandal. Își vedea de treaba lui și se ducea acasă la somn când simțea că nu mai poate. Nu l-am văzut dormind prin șanțuri”, a mărturisit o femeie din comună.

Ce pedeapsă a primit ucigașul

Moartea numitului a fost una violentă și s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecinţa hematomului subdural, hemoragiei subarahnoidiene, contuziilor cerebrale produse în cadrul unui traumatism cranio-cerebral, survenind în evoluţia acestuia leptomeningita şi bronhopneumonia. Astfel, inculpatul a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte și a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

„Instanța l-a condamnat pe inculpatul pentru comiterea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte la pedeapsa de 8 (opt) ani închisoare, cuantum considerat proporţional cu gravitatea infracţiunii săvârşite şi adecvat circumstanţelor personale ale inculpatului”, au adăugat judecătorii în legătură cu bărbatul care a încheiat o petrecere într-un mod tragic chiar în comuna Heleșteni.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`