Prima pagină » Radio » Actualitate » Petre Roman are, pe lângă pensie, și alte venituri. Ce sume îi intră în conturi fostului premier

Petre Roman are, pe lângă pensie, și alte venituri. Ce sume îi intră în conturi fostului premier

04 nov. 2022, 11:25, 1 ,
în Radio

Fostul premier Petre Roman este de ani buni la vârsta la care se bucură de pensie, însă nu s-a retras încă din activitatea profesională. Dincolo de faptul că este posesor al unei pensii speciale, primul prim-ministru post-decembrist mai are câteva surse de venit. Astfel, Petre Roman susține că încasează bani frumoși din activitatea didactică, el fiind profesor și președinte de onoare al unei universități elvețiene.

Petre Roman este la vârsta la care ar trebui să se bucure din plin de pensie, dar și de creșterea fiului său, Petrus. Cu toate acestea, la cei 76 de ani ai săi, fostul premier al Românie nu s-a retras încă din activitatea profesională. Iar acest lucru înseamnă că o duce foarte bine din punct de vedere financiar. Așadar, pe lângă pensia specială pe care o are, Petre Roman mai are și alte surse de venit, destul de consistente.

Petre Roman este la pensie, dar își continuă activitate profesională

Petre Roman s-ar putea retrage oricând din activitate, însă își dorește să câștige venituri suplimentare, pe lângă pensia pe care o primește lunar. Acesta se mândrește cu un venit consistent și nu ezită să recunoască ce bani câștigă din pensie. Petre Roman este profesor în cadrul unei universități din Geneva, activitatea de pe urma căreia câștigă bani frumoși. Pe lângă acest venit, în conturi îi intră lunar pensia de peste 10.000 de lei.

„Eu și acum muncesc pentru a câștiga un ban în plus. Sunt profesor și țin niște cursuri pentru care sunt bine plătit, sunt și președinte și profesor la o universitate din Geneva pentru care de asemenea sunt bine plătit și am și pensia mea. Am pensia mea și pensia specială care a fost restabilită acum trei luni. În cazul meu, fiind vorba de mai multe mandate, cinci mandate, am pensia 10.000 de lei”, a mărturisit Petre Roman.

Oricum, fostul prim-ministru se declară mulțumit de banii pe care îi încasează lunar, atât de pe urma activității de profesor, cât și din pensie.

Petre Roman are o relație distantă față de fiica sa Oana Roman

După ce Petre Roman a divorțat de Mioara Roman și și-a refăcut viața, și relația cu fiica sa Oana s-a răcit destul de mult. La un moment dat, cei doi au avut momente tensionate în relația tată-fiică. Iar în ultimii ani cei doi s-au văzut foarte rar, motiv pentru care Oana Roman simte o mare durere, mai ales că a lipsit din unele dintre cele mai importante momente din viața fiicei, dar și a nepoatei sale.

„Tata nu s-a mutat definitiv din țară, va merge mai des acolo, în Elveția, are cursuri de ținut și treabă la acea universitate, unde este președinte, însă sub nicio formă nu se va muta. Din păcate, noi ne vedem mult prea rar, în ultimii ani, asta este cea mai mare durere a sufletului meu. Mă doare fizic și psihic, cumva, din ce în ce mai tare.

Dacă e ceva care mă apasă îngrozitor și care îmi lipsește cel mai tare este această lipsă de comunicare cu tata, această lipsă a prezenței lui fizice, atât în viața mea, cât și a fiicei mele. Oricât de mult aș dori să îl înțeleg, nu reușesc”, a spus Oana Roman, potrivit ego.ro.

Comentarii
  • Pe cine mai intereseaza ce face antiromanul asta, a declarat ca toata industria ca este morman de fiare vechi asa au ajuns in strainatate utilaje performante, restul a fost dat la fier vechi si uite asa am ajuns sa nu mai avem nimic impingem carucioarele la supremagazinele strainilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *