Prima pagină » Actualitate » Petre Daea, primul mesaj după ce a preluat Ministerul Agriculturii: Dragi făuritori de hrană ai țării

Petre Daea, primul mesaj după ce a preluat Ministerul Agriculturii: Dragi făuritori de hrană ai țării

08 iul. 2022, 14:36,
în Actualitate

Petre Daea, noul ministru al Agriculturii a postat pe o rețea de socializare un prim mesaj după numire. Acesta susţine că va implementa Programul de Guvernare asumat politic de partenerii de coaliție și că va intra imediat în circuit.

Petre Daea se află la al treilea mandat în fruntea Ministerului Agriculturii, după ce în precedentul mandat a făcut mai multe declarații care au ajuns virale. Este bine știut momentul în care acesta a vorbit despre cormorani spunând că sunt o reală amenințare pentru pescarii din Europa

Petre Daea, primul mesaj după ce a preluat Ministerul Agriculturii

Într-o postare publicată pe o rețea de socializare, Petre Daea a dat publicării primul mesaj din noua poziție din fruntea Ministerului Agriculturii. Acesta a declarat că decizia de a accepta propunerea partidului pentru că are planuri de a redresa agricultura. Ba mai mult, actualul ministru susține că industria alimentară și agricultura este o prioritate în strategia țării și că va începe imediat treaba din fruntea Ministerului:

În domeniul agriculturii și industriei alimentare programele sunt prioritare și vor fi tratate ca atare, însă, datorită schimbărilor climatice, programul de irigații este vital și trebuie să-l realizăm folosind toate mijloacele de care dispunem. Politica Agricolă Comună la care suntem parte, stabilește noi direcții de acțiune pe care să le armonizăm cu interesele fermierilor, valorificând resursele de care dispunem în funcție de condițiile specifice fiecărei zone în parte, în așa fel încât nivelul producțiilor și valorificarea superioară a acestora să influențeze pozitiv viața economică a României. Planul Național Strategic ne dă această șansă și trebuie să o fructificăm în următoarea perioadă.

Știu bine mecanismele europene de lucru, deținerea președinției Consiliului UE în anul 2019 mi-a permis să intru în intimitatea lor pentru a le folosi în interesul țării. Cunosc capacitatea de muncă a funcționarilor din sistem, mă bizui pe profesionalismul lor. Folosind judicios resursele putem depăși cu bine greutățile momentului. Munca și bună credință ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele de care țara are nevoie. Mă veți regăsi la locul faptelor! a declarat Petre Daea.

Petre Daea l-a ajutat aproape zilnic pe fostul ministru, Adrian Chesnoiu

Sunt date noi despre implicarea lui Petre Daea în minister, din momentul în care nu a mai ocupat funcția de ministru. Cozmin Gușă susține că actualul ministru a fost în umbra lui Adrian Chesnoiu, dându-i sfaturi și explicându-i mai multe probleme pe care agriculturii le au. Bogdan Chireac l-a comparat pe Petre Daea cu regretatul Adrian Rădulescu despre care a spus că a fost un adevărat profesionist în agricultură:

Vreau să spun un lucru pe care îl cunosc de la Daea, din ultimele luni. Daea l-a asistat aproape zi de zi pe Chesnoiu. Este o confidentă pe care mi-a făcut-o, dar nu are rost să o ţin secret. Eu m-am mai consultat cu el, l-am mai invitat la Gold FM, am mai vorbit cu el de trei – patru ori. „Domnule, mă duc peste tot, încerc să ajut. Îl ajut şi pe Chesnoiu. explică Cozmin Gușă.

Una peste alta, mesajul lui Petre Daea a strâns deja sute de like-uri la doar câteva zeci de minute din momentul în care a fost postat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *